Jump to content

kiteskating DIY

deepair

Recommended Posts

Ave Dr.Lojz, kapo dol :D , zgleda divje, ko bom kupu hokejske ščitnike se javim :roll: . Kok je to 50 km/h+?

50 km/h+UUUUU pa se mal, problem je da ti zacne gume dol metat,

rekord je pa postavljen!

Bremzanje je blem a ves, ne pomaga nic 8) 8)

dr.

http://www.seajump.com/news/kotalke4.jpg

Bremzanje je blem a ves, ne pomaga nic 8) 8)

Ko smo bli mi še mlečni okol ust je Lojz že razturu! :D :wink:

THX

Jest se sam full dobr pocutm med ta maldimi in stejem staz! Ma ja za kaksno traparijo sem se zmeri samo z "rdeco" glavo sabo, pa zelvo pa.....

dr.

PS

za test pa velja PM

Tole bo pa treba doma skupi zmetat:)

Kje se dobijo kaj kolesa bauhaus ima same težke izvedenke?

He he na slikci se vidi,da si zvrtal tri izvrtine za višino koles.

Kera je idealna in koliko je od tal ta skirca?

Težišče je bolje da je čim nižje?

Kolesa so od otroskih koles, kar draga investicija, pa se ne spomnim cist natancen /Dinos bi bla opcija// Alu profili 15 u kvadrat /glih na meji//

Opcija je tud inline cevlji, kolesa prec in v lezisce okvir od povezave koles! :P

Full je treba sparat na tezi, ker ni cist nic dober obcutek ce mas tank na nogah! Tezisce :?: :?: :roll: :wink: obvezno pod osjo in cim visje od tal ko mas zadevo "na kanto" edina logika, tocne mere odvisne od konstrukcije!

kar v delavnico, samo prosim ne vsem sosedovim mulcem pobrat kolesa :shock: >>Crna kronika, tatovi otroskih koles spet na delu<<

Tle bi blo bl za Gigi-jev forum, pa ne morem na 100 strani otresat

dr. :)

Vse nore DIY ideje so dobrodošle na kite-stuff.org!!! :D :wink:

Tole bo pa treba doma skupi zmetat:)

Kje se dobijo kaj kolesa bauhaus ima same težke izvedenke?

He he na slikci se vidi,da si zvrtal tri izvrtine za višino koles.

Kera je idealna in koliko je od tal ta skirca?

Težišče je bolje da je čim nižje?

Kolesa so od otroskih koles, kar draga investicija, pa se ne spomnim cist natancen /Dinos bi bla opcija// Alu profili 15 u kvadrat /glih na meji//

Opcija je tud inline cevlji, kolesa prec in v lezisce okvir od povezave koles! :P

Full je treba sparat na tezi, ker ni cist nic dober obcutek ce mas tank na nogah! Tezisce :?: :?: :roll: :wink: obvezno pod osjo in cim visje od tal ko mas zadevo "na kanto" edina logika, tocne mere odvisne od konstrukcije!

kar v delavnico, samo prosim ne vsem sosedovim mulcem pobrat kolesa :shock: >>Crna kronika, tatovi otroskih koles spet na delu<<

Tle bi blo bl za Gigi-jev forum, pa ne morem na 100 strani otresat

dr. :)

• 6 months later...

živjo! sm nov na forumu, pa me ta tema zlo zanima, ker tud sam mislm u roku 14 dni izdelat podobno zadevo.

naroču sm že 20cm kolesa u merkurji. oni dobavlajo od lip bleda, tko d kolesa niso tok pocen, kot ste sami ugotovil.

zanima me bl na kaj morm pazt pri izdelavi, pa pri furanju. mislm narest iz aluminija konstrukcijo, kolesa so pa plastična (en ima nosilnost 60kg). gor mislm dt od boarda vezi, obutev pa odvisna od letnega časa.

a mate kkšne nasvete glede tega?

a kej veste kje bi se dal u okolici ljubljane dobit kkšnga k bi to naredu? (ponujena cena je trenutno 20k sit)

LP

živjo! sm nov na forumu, pa me ta tema zlo zanima, ker tud sam mislm u roku 14 dni izdelat podobno zadevo.

naroču sm že 20cm kolesa u merkurji. oni dobavlajo od lip bleda, tko d kolesa niso tok pocen, kot ste sami ugotovil.

zanima me bl na kaj morm pazt pri izdelavi, pa pri furanju. mislm narest iz aluminija konstrukcijo, kolesa so pa plastična (en ima nosilnost 60kg). gor mislm dt od boarda vezi, obutev pa odvisna od letnega časa.

a mate kkšne nasvete glede tega?

a kej veste kje bi se dal u okolici ljubljane dobit kkšnga k bi to naredu? (ponujena cena je trenutno 20k sit)

LP

veliko uspeha pri izdelavi, za test pred izdelavo ti lahko (mogoce res) zorganiziramo brezplacni preizkus (brezplacno oprema - prva pomoc po dejanskih stroskih...), se preje pa poisci groznega (na forumu) ti bo zrihtal ugodno zavarovanje,,,malo za salo malo zares,,,zadeva je grozno hitra, ko leti se je treba ustavit.... kar nebo najlazje...

lip bled ti lahko kvecjem naredi in dobavi lesena kolesa, mislil si liv postojna?

glede nasveta pa bo najbolj pravi Dr. ...

lp, miran

jaz sem za svoje porabil

1 par stare elanove smuči za na vodo

4 kolesa 20cm za napumpat (bauhaus)

stari rolerji

4 x kotnik

4 x vijak za osovino M10 12cm

ležaje iz rolerjev sem dal v kolesa (plastiko postrugal sosed)

vse skupaj zgleda kot da bi jih naredil praslovan ampak jaz se z njimi vozim

sem jih pa naredil v dveh urah za probo, ni pa cajta da bi kakšen boljši model izdelal

je pa res problem v kolesih ker so pretežka in ko skočiš v zraku težko pripraviš noge za pristanek (možnost poškodbe kolena...)

če te kaj zanima kr .....

od boarda vezi

Kolega je to imel na smučkah pa si je gleženj zvil :!:

To je pa še višje pa še težje :!:

pa na tole ne pozabi :P

http://www.pricepoint.com/images/styleImages/D_535%20SSORJ4.jpg

http://www.mobisux.com/album/data/500/42191gateskate_300k.wmv

Ali info:http://www.rolanje.tk

http://www.mobisux.com/album/data/500/34107gosence1-med.JPG

dobr ste me prestrašl s tole hitrostjo :D

miran liv postojna sm mislu ja...sorry. k sm učer vidu tisto sliko od dr. Lojza sm spremenu taktiko. bom tud jest tko naredu k je on...otroška kolesa 16col pa alu profil. tnx za ta del informacij.

zanima me še, kako se ustaviš? glede na hitrost...

a je kdo meru bol natančno svojo hitrost? zgori sm vidu 50 ++++ . mogoče ne bi blo slabo namonterat enga števca gor :D se bom potrudu u tej smeri.

na posnetku majo pa usi napeljano zajlo za u roko...predvidevam da je to bremza :?

na posnetku majo pa usi napeljano zajlo za u roko...predvidevam da je to bremza :?

ja lahko tako sklepas, bo kar prav, samo ko kajtas nimas v rokah prostora za dodatno opremo, bos moral nov bar ali rocke pogruntat,,, :idea: mogoce pa dobimo kaksno novo inovacijo :?: :!: :lol:

lp, miran

to sva pa s fotrom že neki razmišlala...če bi si dirtsurf sam naredu, sm razmišlu d bi dau k pr kolesu bremze. se prav V-brake na oba kolesa, žica do bar-a na bar-u pa tud k pr kolesu bremze, se prav ima bar enako funkcijo kot balanca, ko potrebuješ zavoro sam stisneš, pa še snamš loh dol z bar-a če greš recimo na vodo.

upam da sm dost nazorno tole prikazou, drugač bom pa probu razložit.

kuko se vm zdi ta ideja?

sicr u praksi ne vem kok bi blo to kej možno izvedljivo, morte tisti bl izkušeni povedat, ampak po mojem mnenju pa dozdejšnih izkušnjah bi blo to izvedljivo.

LP

to sva pa s fotrom že neki razmišlala...če bi si dirtsurf sam naredu, sm razmišlu d bi dau k pr kolesu bremze. se prav V-brake na oba kolesa, žica do bar-a na bar-u pa tud k pr kolesu bremze, se prav ima bar enako funkcijo kot balanca, ko potrebuješ zavoro sam stisneš, pa še snamš loh dol z bar-a če greš recimo na vodo.upam da sm dost nazorno tole prikazou, drugač bom pa probu razložit.kuko se vm zdi ta ideja?sicr u praksi ne vem kok bi blo to kej možno izvedljivo, morte tisti bl izkušeni povedat, ampak po mojem mnenju pa dozdejšnih izkušnjah bi blo to izvedljivo.

LP

Upppsssss,

pa pades pa dobis drt surfer po glavi al saj pod rebra,

a nismo ze opustil leash-ov. ej kdaj pa ste nazadnje

uporabljali "varnostene pascke" na smuceh, se se kdo spomni

tistih padcev :-(

dr.

Eto, najboljša ideja. :D Brez kompliciranja, kupiš sidro 1.5 kg, 3-4 metrsko vru, pa si zmagu. :roll: Lepo ga maš zataknjenga za pasom, na eni kljukci, pa ko je nuja ga lepo odvržeš. Ustavljanje v pičlem pol metru. :shock:

Kake ideje so to, V-brake pa zajlo na bar,:shock: madona tko k una tema k je meu bar petsto štrikov gor, pa zvonček, pa itd. :lol:

http://users.volja.net/borman/thenext-level_192.jpg

dons sm dobu kolesa za skates. naroču sm jih u eni trgovini s kolesi od otroških biciklov 12 col, pa tud aluminijasti profili so že narezani...komi čakam d se tole skup zmeče, pa gremo na probno vožnjo. u petk bo mal več časa, pa vm pol posredujm kkšno slikco še moje stvaritve.

LP