Jump to content

Nevtralna pozicija zmaja na plaži . Da ali Ne...?

Patrik

Recommended Posts

Kar nekaj člankov sem prebral o nesrečah:

- zadnja tragična 16 letna :cry: kiterka Carolina iz Venezuele

http://gallery.kiteforum.com/albums/albun81/Carolina_holding_kite2_001.sized.jpg

( dvignilo 25 feetov v zrak, še v kritičnem stanju ) :cry:

Kiterko je sunek dvignil v zrak, o posledicah ne bi razlagal... mislim da je jasno...( drevje , skale, itd), dovolj je višina padca...

Večina jih priporoča, da zmaja na plaži ne postavljate v nevtralno pozicijo, kar omogoča sunku vetra da nas dvigne od tal .... izgubimo kontrolo, posledice sledijo.

Boljše je če zmaja imamo pred seboj ; 9 - na urinem kazalcu ( tudi če pride do sunka nas zmaj povleče po plaži , kar je manj nevarno kot pa če nas dvigne od tal ).

Kaj menite vi, vaše izkušnje? :wink:

Več informacij o nesereči na tej strani http://www.windgirls.com/helpcarolina

• 3 weeks later...
  • 2 years later...

no ja nevtralna pozicija...kaj vem, če je to termičen veter, še nekako gre..sam drugač pa raje na 9-10 pa hodit..če je sunek takrat, ni panike..največ povleče te...če si hiter pa če je kriza, tud safety lahko uporabiš.

sam patrik , zdaj pa mi ti razlož...kako pa na pelješču lahko na 9 držiš, :) :shock: :D ....tam nevtralna lega skor edina pride v poštev. pač gužva je taka..pa štriki..ne tale pelješac je res slab okol tega.

no ja nevtralna pozicija...kaj vem, če je to termičen veter, še nekako gre..sam drugač pa raje na 9-10 pa hodit..če je sunek takrat, ni panike..največ povleče te...če si hiter pa če je kriza, tud safety lahko uporabiš.

sam patrik , zdaj pa mi ti razlož...kako pa na pelješču lahko na 9 držiš, :) :shock: :D ....tam nevtralna lega skor edina pride v poštev. pač gužva je taka..pa štriki..ne tale pelješac je res slab okol tega.

Če pride sunek nimaš več časa povlečt safety.... verjemi sem videl na lastne oči.... Preden najdeš safety je že vse mimo...

2004 Burja - punat ,,, preden smo ga uspeli prijet ,ga je iz vode dvignilo preko 3 m kamnitega zida,,kajt 10m2 ,,, pristal je na veliko srečo med vsem tistim kamenjem na travi... ko pa je pristal je komaj potegnil safety " 1,5 s je bilo vse zaključeno z pristankom" na vso srečo se mu ni zgodilo nič.

Na pelješacu pa je problem,,, ker je gužva na tistem majhnem rtu,,, Dvigneš kajt in takoj v vodo,,, :wink: