Grozni Posted April 5, 2005 Share Posted April 5, 2005 Znalci, neki mi povejte, če se komu da, kakšno kvadratudo uporabljat na suhem, ker sm sreču enga frika, ki mi je naložu, da on pa ternira z 18-ko na suhem, moje mnenje- ta tip bi moral met roke do kolen, ker naj ne bi uporabljal trapeza za tovrstne treninge. Zdej se pa pojavlja moje vprašanje; tuba- kopno no go? foil 14+ go? Al je vse odvisn od tega kako maš urejeno podstrešje v glavi... ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boron Posted April 5, 2005 Share Posted April 5, 2005 Predvsem je velikost odvisna od tega kaj treniraš in pa kakšen veter je. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miran Posted April 5, 2005 Share Posted April 5, 2005 velikost kajta resnicno izbiras glede na razmere! mal vetra vecji kajt, velik vetra manjsi kajt. je pa razlika med foili in tubami v izrazeni kvadraturi; foil +cca 40% je tuba... lp, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grozni Posted April 5, 2005 Author Share Posted April 5, 2005 good, thanks, niste se nevemkolk izkazal, majhna pomoč pa je... Zanimal me je, če je normalno z 18ko na travniku stat, al zgledaš že kot en samomorilc, ker to je kr kvadratura, če ga raztegneš že kmet prinori; kje je moj travnik, zakaj ta topla greda... hihihi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gormla Posted April 5, 2005 Share Posted April 5, 2005 Cav Hja,jaz sem na suhem treniral s 15 kvadratov in je bilo čist ok,samo enkrat je mal preveč pihal in sem eno kretnjo narobe naredil in sem poletel.Padel direkt na jaj..... Zakaj bi pa brez trapeza treniral.Valda da moraš uporabljat,no vsaj jaz sem ga.Tko da,kot so ostali rekli je pa izbira velikosti padala odvisno zgolj in čisto od vremenskih razmer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted April 5, 2005 Share Posted April 5, 2005 good, thanks, niste se nevemkolk izkazal, majhna pomoč pa je... Zanimal me je, če je normalno z 18ko na travniku stat, al zgledaš že kot en samomorilc, ker to je kr kvadratura, če ga raztegneš že kmet prinori; kje je moj travnik, zakaj ta topla greda... hihihi kdo bi se pa moral izkazovat..pač kar maš, daš gor..seveda v razumljivih pogojih. tko da ...zakaj pa ne 18...če misliš le vozit, al pa zakaj ne 10-ke če misliš mal trike studirat. ah kr neki zame..preveč komplicirate učasih....čeprav bolj tko kot da se berejo pizdarije, kako koga vleče. jaz trenutno 8 vozim, prej sm dost 14, kolega 16..če bi mel 25, bi pa tud to poskusil kako se obnese.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miha Posted April 5, 2005 Share Posted April 5, 2005 Manjši kajt rabi manj vetra da leti in je s tem manj nevaren.Zdaj se pa sam odloči kaj boš. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grozni Posted April 7, 2005 Author Share Posted April 7, 2005 Ja, meni je to čist jasn, sam si ne predstavlam 20m2 na travi... pa da ti roke trga!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miran Posted April 7, 2005 Share Posted April 7, 2005 ce vzames dons 20tko ti odtga se kaj zraven, ne sam roke. razumet je treba da uporablas razlicne kvadrature pri razlicnih hitrostih vetra.... lp, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grozni Posted April 7, 2005 Author Share Posted April 7, 2005 Miran, ne sekeri se, js tega ne bom šu delat, poleg tega so mi dimenzije kajtov jasne, zase vem kaj mi sede in kaj ne, zato se čudim takim k prletijo vn s plahtami... :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted April 7, 2005 Share Posted April 7, 2005 Ja, meni je to čist jasn, sam si ne predstavlam 20m2 na travi... pa da ti roke trga!!! eni mamo take pasove...trapee....da rok ne raztrga....pa tud veter takrat je bolj rahel, tko da sile so iste kot pri 8m2, mejbi še manjše...če ne piha veliko... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted April 7, 2005 Share Posted April 7, 2005 Ja, meni je to čist jasn, sam si ne predstavlam 20m2 na travi... pa da ti roke trga!!! eni mamo take pasove...trapez se mu reče :D ....da rok ne raztrga....pa tud veter takrat je bolj rahel, tko da sile so iste kot pri 8m2, mejbi še manjše...če ne piha veliko... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitemen Posted April 7, 2005 Share Posted April 7, 2005 dons je vrerme za na cerknco Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grozni Posted April 7, 2005 Author Share Posted April 7, 2005 ... sej mam trapez... pa sidro tud Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts