Jump to content

Peter Lynn

Grozni

Recommended Posts

:lol: , hello, ja, mam sm izredno zanimive izkušnje, sicer še nisem bil na vodi, ampak fantiča, ki sem ju kupil sta carska.. 8-ka leti kot nora, mam še 11-ko, pa do danes še ni bilo potrebe, da bi jo uporabil, no, sej na kopnem res nimam kaj početi z njo, razen, če bi šel med jadralne padalce, :P :P Res je, sem med tistimi, ki so začetniki, ampak draga družba, foili so zakon!!! Res sem takoj noter padu..., aja, Matej, res dobra kupčija :!: Edited by Grozni

JUHU!!!

Jest sem tud v Peter Lynn Clan-u...

tud sam sem bolj nov, tako da se tezko povem kej vec al pa kej kar je bolje, ker drugega kot PL Guerilla II 13m sploh se nisem probal.

Sam sem zadovoljen in ze razmisljam o kakšnem vecjem kite-u, da ne bo poleti slucanjo premalo pihalo za mojo Guerillo. Drugac pa mislim, da bom tud jaz ostal na ARC-ih.

lp

Tripy

Vse lepo in prav dokler ti nekje na sredi morja ne crkne veter in je potrebno plavat s kajtom samo kaksnih 250m (ni vedno colna v blizini)...

Tudi najbolj izkuseni plavalci, verjemte da boste komi priplavali do obale...

:twisted:

Ne razumem...a tubaši pa svoj kite predelate v coln na motorni pogon..se mi zdi, da glih tako plavate. Al kaj tukaj ne zastopim??

lp

Tripy

Ja samo da ti boš moral poleg plavanja vleči s seboj vodno posteljo! :P :P :P

Ubistvu ce bo pihal prav me bo kouter kr sam vleku na obalo...ce ne bo pihal pa pocas pa za zihr...seveda dokler se ne znamo bo itak life-jacket ON zie body.

Predragi tubaši..se mi zdi tale provokacija cist BREZ VEZE, ker ko neha pihat smo vsi v isti PIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII. Še surfar, ce glih nima pr seb vesla al pa gredla. Tko pac je, smo odvisni od višjih sil.

lp

Tripy

Pristasi modrocov :D

Sovrazniki vodnih postelj :?

Vse te zadeve je treba enkrat dat skoz!

Tudi jaz sem delal te kikse, tako z modrocom kot LEI!

Vse skupaj je == drek!

Se najboljs je bla varianta 4.5 foil, potem ko sem utrgal strik,

se nekako prizemaril do njega, ga prijel za piramido in se postrani slepal na obalo! Izogiajte se takim situacijam kot se le da. Najboljse je imeti se nekga na obali, ki te mal pozumira in je ob pravem casu na pravem mestu! Drug primer Ravni, 99-00, na vodi z 9tko foil, veter crkne, ne cist ampak se obrne smer! Cist zadetekv glavo, diagonala za pridt nazaj do obale se t podalsa za 700m+, ti si "samo" +-300m prec, odlocitev mora biti hitra in precizna. Vetra skoraj za ne se peljat, po 700m diagonale ne ves kaksen bo veter dol ce sploh bo?? Plavamo, pospravis foil, izpraznis navijes, pocutis se kot riba v mrezi nmed vsemi striki, shendlas, plavas, palvas, plavas, OK koncno obala in tam te caka Mico z plastenko sladke vode ZAKON, nikol pozabu! A zalkaj, zato k je bla kriza!

Ne se spuscat v take situacije, priporocam ni nic fajn...

dr.lojz

:D videno na Peljescu kako ''potone'' Peter Lynn in kako je fajn z njim plavat :D

Ko je foil dalj casa v vodi se nepolni z vodo in namesto, da bi ti kajt pomagal prit vn z vode te vlece pod vodo oz moras ti njega vlec na kopno...

pac ne verjamem bucam, ki se jih prodaja, da foili ne potonejo.. in da eetaq prej prides na obalo preden se to zgodi...

to s foili (vsaj PLji), da se (počasi!!!) napolnijo vode... je res. govorim iz lastnih izkušenj, imel 3 PLje, 1120, g1 10 in 13.

zadeva gre nekako takole: kajt pade v vodo in se praktično odbije nazaj. brez šale, tisti, ki vam uspe PL kajt vržt v vodo in ne pobrati ven, imate res nesrečo ali pa ste mal štorasti, da tako rečem :) ok, če vam kajt že nekako ostane v vodi, kar se praktično zgodi samo takrat, ko zmanjka vetra, pa zna biti res mal sitno. cca. 30 minut je vse ok, potem pa se začne kajt počasi polniti z vodo in res otežuje plavanje. kolk časa je treba biti v vodi da potone, ne vem, predvidevam da kar dolgo. recimo od oka 2+ ure. predpostavljam, da bi bila takrat pa res mal kriza.

tako kot že omenjeno, in kot velja za druge stvari, imajo tudi ti kajti +e in -e. kajt se načeloma zelo lahko dobi iz vode in itak sploh noče pasti v vodo. če pa imate nesrečo, da zmanjka vetra in ste daleč od obale, se boste pa res naplavali.

aja, samo še to, ne glede na to ali vozite foil ali tubo, v takšnih situacijah vedno popolnoma navijte vse štrike na bar!!! ker sicer jih boste imeli okoli noge, roke... in kmalu sploh več plavati ne boste mogli. preverjeno.

ajde, peter

Na vodi je zame bolj praktičen tubaš, če ne druzga ne potone in z njim plavaš dokler ne pride pomoč...

Foila se načeloma da dvignit iz vode, vendar v situacijah, ko vetra ni dalj časa, ni praktičen, se preveč napije vode.

Prav tako je z tubašem lažji self rescue.

• 2 weeks later...
Hja, kaj mi je pa ostalo drugega, naslednji dan sem oddrvel v trgovino, kupil sem sedečega, ne vem zakaj, nekako mi je bolj ugajal. Opravil sem okrog 15-20 ur, se mi zdi da kr velik, vedno sreča z vetrom, razen prvič, seveda, takrat je bilo res kot nalašč brez vetra- Murphy. Se dogaja, se dogaja...

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
:shock: hmmm, js tega ne rabm... :? včasih je treba vedt kater štrik potegnt :oops: , da kajt spravš u pozicijo za vzlet, načinov je več, js uporablam najbolj kompliciranga, kajt zamotam na kontra, da se morm ja odpet in it do njega :wink: , hehehe... :lol: :lol: :lol: PL so mi vednobolj všeč, nikol ti ni dolgčas 8)