Jump to content

Veter, sneg in natrgane kolenske vezi :-)

DraganS

Recommended Posts

:-) Se ni tako hudo - kakor bi lahko bilo.

Prejsnji vikend sem sel "na sneg"; fajn spot pri Dravskem Dvoru (iz MB proti Ptuju oz. Marjeti)... nic zic in dreves... pa se 10sek podatke lahko gledas preko www.meteomb.si. Prav veselo sem poskakoval, ko sem videl da piha (zjutraj) in ko sta se mi dva frenda (ne poznata kajtanja) hotela pridruziti, kot gledalca oz. pomagaca - in to je tudi edino prav kar sem naredil, vse ostalo sem - ne vem zakaj - ignoriral...

NAPAKE:

1. pri Papezevem krizu je bil en kajter, ki se je pakiral, ker je - pravi - premocan veter (za cca 8-ko)... ceprav je izkusenejsi kot jaz - sem to "preslisal".

2. hitel sem ,ker se je blizal oblak, ki je obetal dez/sneg... in kaksna kaplja je ze padla

3. na beli podlagi nisem videl - ceprav sem 2x checkiral - na eni strani prekrizane vrvice

4. premalo sem "dvigovalcu" povdaril, da kajt ne sme spustiti, dokler mu ne dam znaka in ce bo zacelo kaj zaje*** naj se - ce bo zmogel - vrze nanj, ce bo treba - pa se to ni zgodilo, ceprav bi se lahko.

5. bil sem v zapetih pancerjih, na precej mehki podlagi (juzni sneg in mehka zemlja pod)

6. ponavadi najprej probam kajt/veter in se sele nato pripnem, tokrat sem naredil obratno

7. prevec sem se postavil na veter (pri zdvigovanju)

8. ze dolgo nisem (celo zimo) potreniral in sem sel kar z neizkusenim frendom kljub pomislekom.

9. zanemaril sem kombinacijo strah/nervoza... zmeraj me je strah, vendar tokrat sem bil tudi izredno nervozen

10. safty se ni hotel takoj odpeti... tudi to bi lahko vsake toliko casa "razrahljal"

... pa se kej bi lahko nastel :-(

Torej precej stupid sem bil in se kar poceni odnesel... dobra in boleca sola.

Pisem pa zato, da bo mogoce kdo od zacetnikov nasel kaksno malenkost tudi za sebe in bo oblj pozoren kot sem bil jaz.

AJD

LP

DS

ups...ja res začetniške napake...in še neki...preveč nesreč zadnje čase..ker folk preveč množično tišči v ta sport...ker je trendi ! ?? :( zato ker pač je to in....ker je moda...glava pa je drugje....

mene osebno moti, da vsak brez izkušenj gre...in ga raztrga...če nekdo pakira..pa pravi da je za 8 preveč...pol nimaš kaj iskat kot začetnik..ampak po toči zvonit, bla bla bla....se ve!

no šola pa dobra kaj...pa strah bo prisoten še tolk bolje..KAR JE BOLJE....saj boš imel neko spoštovanje do narave...kjer se ni dobro igračkat..če je divje. kar tule je moglo bit....

no pa se..nesreča res, da frend spustu kajt...nikol vzet nizkušenega..to zdaj veš...velik sreče pri okrevanju.

:-) Se ni tako hudo - kakor bi lahko bilo.

Torej precej stupid sem bil in se kar poceni odnesel... dobra in boleca sola.

Pisem pa zato, da bo mogoce kdo od zacetnikov nasel kaksno malenkost tudi za sebe in bo oblj pozoren kot sem bil jaz.

AJD

LP

DS

S**t se pocutim kar malo soodgovornega glede na to da sva se nekaj prej slisala! Upam da si OK!

Saj ne da bi kar koli dodajal ali pogreval, Dragan je vse napisal!

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Velja prebrati 10X ne samo zacetniki VSI!

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Tole se bo letos dogajalo se pa se! Stevilo kajtarjev se je povecalo, stevilo crash-ov se bo tudi!

Tukaj gre za odgovornost Vseh! Polagam na srce in naj ne gre pri levem usesu ven, dajte ze enkrat dol ta Mp3 plajer!

Na kajt spotih prosim pomagajte vsi vsem, brezkompromisno! Novinci se bodo ucili, zekajtarji pa bodo imeli korektno podporo! Ce imate na spotu novega clana si vzemte 5min in ga preverite mu povejte kaj je + in kaj je minus na spotu, lokalne specificnosti itd. Ce je "pacient" prvic naj mu nekdo z iskusnjami postavi kajt na oknu in naj ga tam nekaj casa drzi, zapeleje 10m gor in dol, ce ne gre, sorry nazaj trenirat, tak kajter se ne bo privlekel niti nazaj do obale..... Visharji, karabini prepovedani!

Predlagam da Patrik odpre del foruma za te teme, UPAM da bo v pomooc vsem ki se s sportom spoznavajo in tudi ostalm v spomin in opomin!

Fantje ne unicevat sporta se preden se je rodil :o

dr.

Visharji, ZAKAJ?

Ker ni humano,

so posledica evolucija razvojev kajtov in sporta nasploh v letih 01-02, ko so bili kajti se nekoliko "nestabilni", odprte glave so, da jim niso chicken loopi padali dol in posledicno kajti padali v stall, zaceli sebe pripenati na karabine, nato na visharje! Ze samo psihiloski efekt, da sem pripet pomen en korak vec na safetiju! Ko je panika najprej pomislis stakniti se OK, kje je rocka za Vishar, v katero smer potegniti, vse to in se kaj, je delay ki nosi posledice! JASNO!

Osebno nisem navdusen niti nad "lulcki" v chiken loopu je isto sranje, ko se hoces odpet se ne mores, ce potegnes 1st safety, ga pa potem na vodi ne mores vec sestavit......cool ne!

Natrenirajte kajte direkt iz chicken loopa, kar pomeni da ko bo kajt vseskozi obrmenjen na strikih vam ne bo padal dol, pol ste pa ZMAGALI! No problem anymore!

dr.lojz

Jaz sem to ze 1x napisal, pa bom se kdaj:

Res bi rad videl, ampak res rad, kako se nekdo odpne iz kljuke iz chicken loopa "na roke", ko ga kite zaradi cesarkoli ze" v 1 sekundi z full power potegne downwind. To bi pa res res res rad 1x videl.

Moje mnenje je: dobri shackli (recimo wichard) ni tako zelo slaba ideja, vseeno pa je treba zadevo a) najprej natrenirat b) imeti se sekundarno moznost odpetja (ali PIN system na scahklu ali noz!!).

Jaz sem zelo zadovoljen z slingshotovo kljuko z sistemom za odpiranje (odpiras kljuko):

http://www.sskiteboarding.com/water/spreader_bar_standard_detail.htm

Zelo simpl in dela!!

Za vse tiste, ki se vedno mislijo, da so supermani pa predlagam tole: na vetrovni dan na travniku vzamemo kajt za owerpowered situacijo - jaz bom pripet na SS surefire + PIN schakle), superman pa prostorocno z zanko okrog navadne kljuke. Potem pa zagoniva kajt skozi powerzono v kiteloop - rezultat bi bil definitivno katapult downwind ranga 10+ metrov. Jaz bom potegnil za quikcrelease, superman se bo pa iztaknil iz loopa na roke.

Upa kdo?

Damjan

Upam, da te ne bo minilo... Pa hitro okrevanje!

Začetnikom toplo priporočam da ne poskušajo v refulastem vetru, pa kakšen windmeter ne bi škodil sploh!

Sorry, po tem kar sem videl, slišal in po tem kar berem bi bilo za Dragana boljše če si najde kakšen šport, kjer bi adrenalin predstavljalo hmm, recimo pobiranje šahovske figure iz tal... Pa še tam bi verejtno skoz jamral da je to extremno nevaren šport, ker si lahko razbiješ betico ob robu mize če se hitro vzdigneš...

lp

3g

dragan!!!!

kaj ce bi si ti umislu en manjsi kajt za zacetek???

k zmeri k kej napises je to da te je od....l in da si mel probleme!!!

jest sm se zacel ukvarjat s tem sportom decembra pa nikol ni blo nobene panike!!! pa upam da je tudi ne bo!!

pocasi se dalec pride!!!

:D :D

Nekaj takega :wink:

http://www.advance-kites.com/graficaweb/pics/mikro/mikro5.jpg

več slikc ...

PS a ni lušn :lol:

3 stranske tube čist nepotrebne!

dragan!!!!

kaj ce bi si ti umislu en manjsi kajt za zacetek???

k zmeri k kej napises je to da te je od....l in da si mel probleme!!!

jest sm se zacel ukvarjat s tem sportom decembra pa nikol ni blo nobene panike!!! pa upam da je tudi ne bo!!

pocasi se dalec pride!!!

:D :D

Nekaj takega :wink:

http://www.advance-kites.com/graficaweb/pics/mikro/mikro5.jpg

več slikc ...

PS a ni lušn :lol:

Ojla. Vsem hvala za zelje po hitrem okrevanju, komentarje in seveda hvala 3g-ju za tako inteligetne komentarje in predloge... najbrz smatra, da je prvak v kite-potapljanju... saj meni da zna kajtat in potapljat druge, ki vejo kdaj naredijo kaj narobe (vcasih se premalo) in tudi povejo - PAZI - na forumu, ki je namenjen temu :-) Pa se nekdo je napisal, da kadarkoli kaj napisem, me nekaj"boli"... Prvic, se ne strinjam s to trditvijo... no kolikor jaz poznam kajterjev, je vsak ze nekoc bil "vlecen", razbit itn... ce bi kdo to prej napisal, bi mogoce se jaz kaj pametnega pobral in mogoce kaksno "malenkost" zaradi katere bi bil sedaj z izkusnjo kajtanja na snegu in ne kajtanja z natrgano vezjo...

... IN DALEC OD TEGA DA ME JE TEGA SRAM ALI ZAL, SAJ VECINO LJUDI NAPISE KAJ PAMETNEGA IN KONSTRUKTIVNEGA... ALI PA VSAJ VZPODBUDNEGA...

No v glavnem; operacija vezi ni potrebna (za enkrat) in noga dobro okreva, vsaj koleno. List (misica) pa me trga na full.

Sedaj ko preberem vase komantarje, ko se je malo glava shladila lahko dodam se naslednje (pa ne za spicaste jezike ampak za "konstruktivce"):

- kar se je zgodilo se je "moralo" zgoditi... usoda :-)

- vetra je bilo za 6.9m2 projekcije kar OK

- definitivno bi moral iti z nekom, ki je znalec in nikakor ne nekdo, ki je videl kaksen jpg od kajta

--------------------------------------------------------------

Nikakor ne bom odnehal, vem samo to:ko bo koleno dopuscalo bom ucenju posvetil kvaliteten cas. Verjetno bom kar nazaj na kaksen tecajcek sel :-) z ljudmi, ki vejo kaj je kajtanje... mogoce bi me pa kaj inteligentnez 3g kaj naucil - placam - ce bo storitev kvalitetna.

Lep pozdrav in obilo uzitkov ob sunki in hrencku :-). 3g upam da bos naletel na hren, ki je bil pobran v mesecu, katerega ime nima crke "R" v imenu :-))

DS

ucenju posvetil kvaliteten cas. Verjetno bom kar nazaj na kaksen tecajcek sel :-) z ljudmi, ki vejo kaj je kajtanje... mogoce bi me pa kaj inteligentnez 3g kaj naucil - placam - ce bo storitev kvalitetna.

Lep pozdrav in obilo uzitkov ob sunki in hrencku :-). 3g upam da bos naletel na hren, ki je bil pobran v mesecu, katerega ime nima crke "R" v imenu :-))

DS

Tele Ho!

ej, Draganee, pa saj sem ti enkrat že ponujal"storitve", pa jih nisi vzel... jebu ga zadaj...

lp

3g