sajmon Posted March 19, 2005 Share Posted March 19, 2005 kaj kej furate? prednosti, slabosti...recmo da si bom nabavu 1 kajt(za dva ali tri ni financ), kaj priporocate? mel pa bi ga za na suho in vodo, sm pa zacetnik...Lp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted March 19, 2005 Share Posted March 19, 2005 Prvo http://www.kitesurfingschool.org, ponavadi se za prvi kajt vzame 12m tuba če si "normirane" težine 75kg... Težji večji, lažji manjši kajt. Pa samo z enim kajtom znaš zamuditi 50% potencialno dobrih dni (če ne več)... kaj kej furate? prednosti, slabosti...recmo da si bom nabavu 1 kajt(za dva ali tri ni financ), kaj priporocate? mel pa bi ga za na suho in vodo, sm pa zacetnik...Lp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sajmon Posted March 19, 2005 Author Share Posted March 19, 2005 tezk sm okoli 75kg torej bi bla 12ka gut to sm ze nekak pogruntu...zakaj priporocas tubo? se ga lazje starta, re-starta, lazje upravlja, je bolj trpezen,... bol me zanima primerjava v tem smislu... to da pa sam z enim kajtom zamudim polovico dni mi je pa jasno in bi si seveda cim bi prsu do dnara nabavu se enga... tnx za reply Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 Ne vem kje sem napisu da priporočam tubo, to je samo primer. Èe maš raj foile 12 deli z okoli 1.4... Moje mnenje je da je tuba bolj uporabna na vodi, vsekakor pa je to stvar posameznika. tezk sm okoli 75kg torej bi bla 12ka gut to sm ze nekak pogruntu...zakaj priporocas tubo? se ga lazje starta, re-starta, lazje upravlja, je bolj trpezen,... bol me zanima primerjava v tem smislu... to da pa sam z enim kajtom zamudim polovico dni mi je pa jasno in bi si seveda cim bi prsu do dnara nabavu se enga... tnx za reply Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miran Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 tezk sm okoli 75kg torej bi bla 12ka gut to sm ze nekak pogruntu...zakaj priporocas tubo? se ga lazje starta, re-starta, lazje upravlja, je bolj trpezen,... bol me zanima primerjava v tem smislu... to da pa sam z enim kajtom zamudim polovico dni mi je pa jasno in bi si seveda cim bi prsu do dnara nabavu se enga... tnx za reply Ojla, pri izbiri kajta, pri tem mislim foil ali tuba, je vazno kaj zelis od kajta oziroma kje ga zelis uporabljati.Obstajajo foli ki jih lahko uprabljas tako na suhem kot na vodi, kar lahko najdes v prejsnjih temah (PL, FS). Standardno pa bi foile vozili na suhem landboard, buggy ali sneg; tube pa sneg in seveda voda. Torej se bos odlocal kje in s cim se bos vozil izbiras med foilom in tubo. Pri izbiri koliko kajtov bi imel in tisto o zamudi 1/2 pa naj bi veljalo: ce bi rad vozil in landboard (na travi npr) in vodo, bi rabil tako foila (land) kot tudi tubo (voda). Tuba je za land velika plahta (za enak vlek cca 40% vecja) in se obcutljiva. Kar pa se tice polovicke pa je tako, da ne mores varno (in z uzitkom) vozit enga (beri ena velikost) kajta pri npr. 10 vozlih in pri 20 vozlih (lahko, vendar na spodnji in na zgornji meji). Enkrat prevelik drugic premajhen. lp, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts