3g Posted May 15, 2003 Share Posted May 15, 2003 Tele Ho! Včeraj sem bil na spotu v MFC, kjer sem se od 06:30 do 10:30 dopoldne fino in uživaško vozil z 11,9m RRDjem. Bujrja ki je do takrat očitno šele začenjala je takrat zelo pojačala in meni po nekaj minutah čakanja v vodi z owerpower kajtom v zenitu ni preostalo drugega kot safety... Ko sem prisel nazaj na start so domačini in nekateri Slovenci sestavljali 8ke, nekateri tudi 6ke. Veter je narasel na povprečno vrednost okrog 30kts, refuli tudi preko 40. Nekateri ko so se bili na vodi z 9kami in 10kami so že bežali ven. Nakar se pojavita dva frajerja, menda iz ajdovščine, napumpata 11,6 Takoona in gremo gasa v vodo. Navzoči smo bili precej presenečeni, saj so bil pogoji res kilerski. Rezultat vsega skupaj je bil da je prvega razpelo takoj ob štartu, skok 20m, safety in nekaj kričanja, drugi pa je uspel celo štartai in narediti nekaj fur, ki pa so vsaj meni zgledale bolj kot kakšen užitek reševanje življenja. Pristajanje tega modela je bilo pa odločilni trenutek, ki me je navdihnil k temu pisanju. Fantu očitno ni uspelo kajta mirno držati niti na robu okna, kar seveda govori o njegovem znanju! Kljub nekaterim precej glasnim pripombam gledalcev sta fanta vsa opozorila preslišala ali zavrnila s citati kot so "ljubljančani, nimate pojma, pa se skrivate na obali kadar je treba v vodo" itd. Ker mene v MFC dobro poznajo so me takoj prileteli vprašat kdo sta tidve kamikazi, in če so z nami, obenem pa so pripomnili tudi da bodo policisti takšnim napisali listek z kaznijo zaradi ogrožanja varnosti .. (zadeva je resna, dva policista sta se malo po prejšnjem dogodku tudi pripeljala na spot opazovat) Moje mnenje je da je bil takšen dogodek kot se je zgodil tam doli včeraj čisto izzivanje sreče in klicanje po nesreči. Če se bo ta zgodila bomo kratko potegnili prav vsi, ki se ukvarjamo s tem lepim športom, začele bodo deževati prepovedi itd itd itd Pazimo torej kaj počnemo kako in zakaj! 3g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DraganS Posted May 16, 2003 Share Posted May 16, 2003 Huh... dobro, da si to napisal -- take zadeve je treba cim veckrat ponavljati. Meni, kot totalnemu zacetniku to "poreze" tiste "mozgansko-zanesenjaske-spice", ces - kaj bom pa vse jaz delal, ko boim obvladal... In ne nazadanje - to je sport za vse in ne samo za posamezne egoiste in ce bodo prepovedi res zacele - bomo zaradi takih kreljotov res vsi naj***; eni se predem smo zaceli uzivait s tem sportom. AJD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitemen Posted May 16, 2003 Share Posted May 16, 2003 Ta dva frjerja sta v mfc-ju stara znanca ,baje se pišeta Valič in o niju krožijo precej razburlive zgodbe, od učenja na vogarščku z mercator vrečkam na nogah in do tega v mfc ,jaz mislim da je potrebno za varnost sebe in predvsem ostalih postaviti na prvo mesto. Kako je pa kaj z FKI karticami,ki so jih tako napovedovali. MATEJ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
3g Posted May 20, 2003 Author Share Posted May 20, 2003 Tele Ho! No meni priimek ni važen, važno mi je znanje in varnost. In na lestvici od 1 do 10 za varnost zaslužita -1, za znanje pa no ja, nekaj že, vendar ne pa preveč. Kolk časa sta pa "junaka" že na vodi? FKI kartice - no news bom vprašal gogija kako je s tem... lp3g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts