Gigi Posted March 7, 2005 Share Posted March 7, 2005 Ola! Še en mesc pa pol do njih. Tako kot lani nas gre neki na Pelješac. Jaz bom dol od 22.04. do 02.05.2005. Èe bo vse posreč... Gre še kdo oz. kam greste kaj ostali? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitemen Posted March 7, 2005 Share Posted March 7, 2005 Ola! Še en mesc pa pol do njih. Tako kot lani nas gre neki na Pelješac. Jaz bom dol od 22.04. do 02.05.2005. Èe bo vse posreč... Gre še kdo oz. kam greste kaj ostali? če bo res vse posreč se vidmo drugač pa bomo nekje med mfc-jem in pelješcem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted March 7, 2005 Share Posted March 7, 2005 ce ne bo bolniske ane :D :D :D oz pol se gre... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boron Posted March 7, 2005 Share Posted March 7, 2005 Hm, so se mi že podobne ideje smukale po glavi. Kaje boste pa kej spali? V kempu ali v kakem apartmaju? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitemen Posted March 7, 2005 Share Posted March 7, 2005 ce ne bo bolniske ane :D :D :D oz pol se gre... a pustimo malenkosti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted March 7, 2005 Author Share Posted March 7, 2005 App, kamp je pa v tem času samo en odprt. Hm, so se mi že podobne ideje smukale po glavi. Kaje boste pa kej spali? V kempu ali v kakem apartmaju? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matevzi Posted March 7, 2005 Share Posted March 7, 2005 ja palme- jako su skupe!! sam majo pa ogrevane skrete! :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boron Posted March 7, 2005 Share Posted March 7, 2005 A vi vignju ni pa nič kempov odprtih? Vem, da ma Jerko tut ene dva apartmaja, pa dol naprej proti orebiæu jih je še tut ene par, drucga pa ne poznam lih. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasix Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 a za 16 kvadratov je na pelješacu primerno za zacetnika al ne?hvala! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted March 21, 2005 Author Share Posted March 21, 2005 Za začetnika je Pelješac problem... zelo malo placa... Kar se tega tiče je Bol boljši. a za 16 kvadratov je na pelješacu primerno za zacetnika al ne?hvala! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damjan Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Za prvega maja bo dovolj placa tudi za zacetnike, saj na plazi ni "kitov" pa tudi ostalega folka (vkljucno z kajterji/surferji) bo relativno malo... Bol za 1.maja ni najboljsa odlocitev - jaz sem se nategnil 2x. Problem je ker dostikrat v tem obdobju pihne jugo, ki pa na Bolu ni ravno najboljsa smer. Bol ma se en problem: Ko te odnese, si KONEC (=coln ali plavanje) - sploh je to res v primeru juga, pa tudi maestral (ki pa ga je za prvega maja na Bolu bolj malo) ni kaj veliko boljsa situacija z resevanjem. Peljesac ima v ta namen dva rta (ja ok, res da sta majhna, ampak resit se pa le da!) v oddaljenosti cca. 150! Damjan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boron Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 No ja, jaz sem se na Pelješcu kar uredu nauču. Je pa tudi res, da sem bil tam konec septembra in smo bili v kempu Ponta v Vignju jaz, matevzi in se en kolega, poleg nas pa samo še dva švicarja Èe res ni gužve se kar da. REcimo kakšno bodydreganje od zgornjega do spodnjega rtiča v vignju. Je pa res, da rabiš kakega portpežljivega kompanjona, da ti zmaja pobira iz vode, štarta itd... Da se pa na obe smeri - tako na jugo, kot na maestral. Burja je pa out of the question. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polonca Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Jaz sem se tut ucila na Peljescu - med ene 200-timi surfaci... mal so me klel.. sam naucila sem se pa vseeno :wink: Dobra na Peljescu je to, da ce piha jugo ali maestral: v obeh primerih se lahko v miru ucis.. samo rtov ne smes falit za vn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 enako...tud sam splaval tam..je kul sam gužva ob visoki sezoni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tripy Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Zdej pa ze tolk piseta o tem Peljescu, da je zadeva ratala ze prav mikantna. Kdo pa gre vse..s kom se dogovorit?? A imate se plac za kakšnega začetnika?? lpTripy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted March 21, 2005 Author Share Posted March 21, 2005 No sej ni panike - če zgrešiš prvi rt - pol kak km naprej je še eden (Perna)! :) :wink: Torej štartaš vedno na "tazgornem"... Konc koncev sm se tud jaz kar precej naučil dol... Èe ti gre dvig kajta OK pol ne bo panike. Kriza za začetnike je pa v tem smislu da podlaga ni ravno najboljša (če te odf* bo hudo bolelo) - kamenčki, pri dvigu zasedeš celotno dolžino rta (pri srednjem) to pomeni, da zaustaviš ves promet tam, skratka začetnik se lahko tam počuti precej utesnjeno (kar na Bolu ni tako - vendar moraš imeti zraven res čoln). Vsekakor je nekoga, ki zna, dobro imeti s sabo. Drugač je jugo/maestral (lani je blo več juga) zelo lep dol - zame boljši kot v Ulcinju, pa tud morje je dokaj mirno, pa še "toplo" je za ta cajt. Kar nekaj nas bo dol, ene 5 komadov sem do sedaj naštel... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitemen Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 Kar nekaj nas bo dol, ene 5 komadov sem do sedaj naštel... zdej bo že za prvi maj gužva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boron Posted March 24, 2005 Share Posted March 24, 2005 Tisti, ki greste, kje nameravate spati? Jaz pa matevzi sva ze skoraj zihr, da greva dol (edin datum se ni cist dolocen). Kolkr sem gledu na viganj-on-net, je vecina apartmajev tam doli v slogu 4+1... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
3g Posted March 24, 2005 Share Posted March 24, 2005 Za začetnika je Pelješac problem... zelo malo placa... Kar se tega tiče je Bol boljši. a za 16 kvadratov je na pelješacu primerno za zacetnika al ne?hvala! He he he , zatrimo začetnike že v kali al kaj si hotu povedat? BOL ZA ZAÈETNIKE NI PRIMERN. PIKA. lp3g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted March 25, 2005 Author Share Posted March 25, 2005 Vsekakor bolj primeren kot Pelješac - govorim zaradi PROSTORA. Samo na Bolu moraš imeti en čoln s sabo. To je tudi edini minus. Zlatni rat je dovolj velik za par učečih kajtarjev (preverjeno), pa kolikor jaz vem za prvomajske še ni zaprt za kajtarje. Tud podlaga na Bolu je boljša, se da fino drset... probaj to na rtih Pelješca. Èe ne druzga - če maš idealko in maš cel rt zase - si v par metrih v vodi. Èe bi kdo rad še večji luksuz naj gre v Ulcinj. Še enkrat, začetnik rabi veliko prostora okoli sebe, kar pa tega na Pelješcu enostavno ni. ®e dvig kajta je problematičen - Perna grmovje, Viganj zgornji rt - one štange - kučica, spodnji rt - cesta... Enostavno ni prostora za napake! Vsekakor pa je odločitev posameznika kam gre. Tole je samo M2C. Mogoče bi pa radi tisti, ki grejo (greste) radi zlatni rat čisto zase... a? PACKI! :D :D :D :D Za začetnika je Pelješac problem... zelo malo placa... Kar se tega tiče je Bol boljši. a za 16 kvadratov je na pelješacu primerno za zacetnika al ne?hvala! He he he , zatrimo začetnike že v kali al kaj si hotu povedat? BOL ZA ZAÈETNIKE NI PRIMERN. PIKA. lp3g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matevzi Posted April 19, 2005 Share Posted April 19, 2005 in??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grozni Posted April 19, 2005 Share Posted April 19, 2005 js tud vedno bolj aktivno premišljujem o 1.maju in mojem zmaju, nekam ga bom poču, premišljeval sem o Sabunikah, Pelješcu, zihr bom pa nekje vmes, Biograd je tud cool. Kar se tiče nočitve se preveč obremenjujete, spiš tm, kjer padeš, to je to... kt da noben ni bil tabornik... :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihac Posted April 19, 2005 Share Posted April 19, 2005 Za zoo stejšnom je čist dober plac, kjer začetnik lahko dvigne kajt in pristane na zlatnem ratu (ob jugu seveda, gre pa tudi v obratno smer). Èe pa je začetnik preveč samozavesten in se odloči, da bo na jugo štartal na zlatnem ratu pa...boat of shame, al kako že? btw.: kaže na dež in 10'C Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grozni Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 sej, tko je ponavad za 1.majske, zmeri bedno vreme... no, so redke izjeme, ponavad takrat k se odločiš, da ne greš nikamor :? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts