Jump to content

Prvomajski prazniki 2005

Gigi

Recommended Posts

Ola!

Še en mesc pa pol do njih. Tako kot lani nas gre neki na Pelješac. Jaz bom dol od 22.04. do 02.05.2005. Èe bo vse posreč...

Gre še kdo oz. kam greste kaj ostali? :roll:

če bo res vse posreč se vidmo 8) drugač pa bomo nekje med mfc-jem in pelješcem :idea:

• 2 weeks later...

Za prvega maja bo dovolj placa tudi za zacetnike, saj na plazi ni "kitov" pa tudi ostalega folka (vkljucno z kajterji/surferji) bo relativno malo...

Bol za 1.maja ni najboljsa odlocitev - jaz sem se nategnil 2x. Problem je ker dostikrat v tem obdobju pihne jugo, ki pa na Bolu ni ravno najboljsa smer.

Bol ma se en problem: Ko te odnese, si KONEC (=coln ali plavanje) - sploh je to res v primeru juga, pa tudi maestral (ki pa ga je za prvega maja na Bolu bolj malo) ni kaj veliko boljsa situacija z resevanjem.

Peljesac ima v ta namen dva rta (ja ok, res da sta majhna, ampak resit se pa le da!) v oddaljenosti cca. 150!

Damjan

No ja, jaz sem se na Pelješcu kar uredu nauču. Je pa tudi res, da sem bil tam konec septembra in smo bili v kempu Ponta v Vignju jaz, matevzi in se en kolega, poleg nas pa samo še dva švicarja :lol:

Èe res ni gužve se kar da. REcimo kakšno bodydreganje od zgornjega do spodnjega rtiča v vignju. Je pa res, da rabiš kakega portpežljivega kompanjona, da ti zmaja pobira iz vode, štarta itd... Da se pa na obe smeri - tako na jugo, kot na maestral. Burja je pa out of the question.

No sej ni panike - če zgrešiš prvi rt - pol kak km naprej je še eden (Perna)! :) :wink: Torej štartaš vedno na "tazgornem"...

Konc koncev sm se tud jaz kar precej naučil dol... Èe ti gre dvig kajta OK pol ne bo panike.

Kriza za začetnike je pa v tem smislu da podlaga ni ravno najboljša (če te odf* bo hudo bolelo) - kamenčki, pri dvigu zasedeš celotno dolžino rta (pri srednjem) to pomeni, da zaustaviš ves promet tam, skratka začetnik se lahko tam počuti precej utesnjeno (kar na Bolu ni tako - vendar moraš imeti zraven res čoln). Vsekakor je nekoga, ki zna, dobro imeti s sabo.

Drugač je jugo/maestral (lani je blo več juga) zelo lep dol - zame boljši kot v Ulcinju, pa tud morje je dokaj mirno, pa še "toplo" je za ta cajt.

Kar nekaj nas bo dol, ene 5 komadov sem do sedaj naštel...

Za začetnika je Pelješac problem... zelo malo placa...

Kar se tega tiče je Bol boljši.

a za 16 kvadratov je na pelješacu primerno za zacetnika al ne?hvala!

:oops:

He he he , zatrimo začetnike že v kali al kaj si hotu povedat? BOL ZA ZAÈETNIKE NI PRIMERN. PIKA.

lp

3g

Vsekakor bolj primeren kot Pelješac - govorim zaradi PROSTORA.

Samo na Bolu moraš imeti en čoln s sabo. To je tudi edini minus. Zlatni rat je dovolj velik za par učečih kajtarjev (preverjeno), pa kolikor jaz vem za prvomajske še ni zaprt za kajtarje. Tud podlaga na Bolu je boljša, se da fino drset... probaj to na rtih Pelješca. Èe ne druzga - če maš idealko in maš cel rt zase - si v par metrih v vodi.

Èe bi kdo rad še večji luksuz naj gre v Ulcinj.

Še enkrat, začetnik rabi veliko prostora okoli sebe, kar pa tega na Pelješcu enostavno ni. ®e dvig kajta je problematičen - Perna grmovje, Viganj zgornji rt - one štange - kučica, spodnji rt - cesta... Enostavno ni prostora za napake!

Vsekakor pa je odločitev posameznika kam gre. Tole je samo M2C.

Mogoče bi pa radi tisti, ki grejo (greste) radi zlatni rat čisto zase... a? :twisted: PACKI! :D :D :twisted: :D :D

Za začetnika je Pelješac problem... zelo malo placa...

Kar se tega tiče je Bol boljši.

a za 16 kvadratov je na pelješacu primerno za zacetnika al ne?hvala!

:oops:

He he he , zatrimo začetnike že v kali al kaj si hotu povedat? BOL ZA ZAÈETNIKE NI PRIMERN. PIKA.

lp

3g

• 4 weeks later...
js tud vedno bolj aktivno premišljujem o 1.maju in mojem zmaju, nekam ga bom poču, premišljeval sem o Sabunikah, Pelješcu, zihr bom pa nekje vmes, Biograd je tud cool. Kar se tiče nočitve se preveč obremenjujete, spiš tm, kjer padeš, to je to... kt da noben ni bil tabornik... :wink:

Za zoo stejšnom je čist dober plac, kjer začetnik lahko dvigne kajt in pristane na zlatnem ratu (ob jugu seveda, gre pa tudi v obratno smer). Èe pa je začetnik preveč samozavesten in se odloči, da bo na jugo štartal na zlatnem ratu pa...boat of shame, al kako že? :twisted:

btw.: kaže na dež in 10'C