jaros Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Lep pozdrav! Prodam kite G2, 13 m2, ki je bil le par krat v zraku. Kite je NOV! Dodam še OCEAN RODEO punch out bar z striki - malo rabljen. Èe potrebuješ karkoli od znamke PETER LYNN tudi lahko pomagam. www.peterlynnkiteboarding.com jaroskiter@email.si 041 918 440 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tripy Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Kaj pravite a je tole primeren kajt za začetnika? Cena?? Off-topic: Za kakšen wind-range naj si kupi kajt začetnik? lpTripy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaros Posted March 4, 2005 Author Share Posted March 4, 2005 Lep pozdrav!Po mojem mnenju tezko najdes bolj odpustljiv kajt za zacetnika kot so Peter Lynn kajti. Zlepa pa ga tudi ne bos prereasel. Omogoca ti skoke kot vsak drug kajt, le da ti ta pri napakah ne bo padel v vodo. Pa naj ti odgovorijo se drugi, ki kajte poznajo... Cena - okrog 490 evrov v kompletu z Ocean Rodeo barom in striki, originalnim nahrbtnikom, navodili za uporabo in inštrukcijskim videom.Ocean rodeo bar pa je po mojem mnenju bar, ki ti omogoča največjo varnost med kajtanjem - imaš možnost, da se odpneš od kajta, ne da bi roke umaknil iz bara. Redna cena je vsaj 2xvečja.Lahko mi pises direktno na jaroskiter@email.si.Jaros Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted March 4, 2005 Share Posted March 4, 2005 M2C: do max 20kts (od recimo 10) Off-topic: Za kakšen wind-range naj si kupi kajt začetnik? lpTripy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tripy Posted March 4, 2005 Share Posted March 4, 2005 Hvala za odgovore! Za kakšen wind-range bi bil potem tale kite pri mojih 70kg?? Prijatelj me je enkrat opozoril, da se FOILov (sej je to foil :? ) , ki nimajo zaprtih celic ne da dvignit v vodi (pol ko enkrat dol pade seveda). A je potem takšen kite uporaben bolj za na suho? Spet en off-topic:Zakaj je toliko tubašev in tako malo foil-ov? lpTripy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaros Posted March 4, 2005 Author Share Posted March 4, 2005 Pozdravljen!Peter Lann Guerilla ni obicajen foil, ampak je cisto svoj koncept kajtov imenovanih ARC. Gre za kajte, ki nimajo množice drobnih vrvic - kot ostali fojli. Na njih pripnes stiri vrvice, kot na tubo, pa tudi funkcionirajo tako kot tuba (depover, skoki,...). Imajo zaprte celice. S pomocjo vetra kajt napolnis z zrakom (odpres zadrgo in pocakas nekaj trenutkov - medtem lahko seveda pocnes kaj drugega, naprimer odvijas vrvice...) Kajt se sam od sebe napolni, in ko zadrgo zapnes je zrak ujet v notranjosti. Prav tako pa se kite poln tudi med letom skozi nepovratne ventile. Kit elahko leži na vodi tudi pol ure, pa se vedno ostane dovolj napihnjen za ponovni start. Uporabnost kajta za tvoje kile, ki so enake mojim je tam nekje od 12 pa do 25 vozlov, odvisno tudi od iskusenj in spretnosti. Jaros Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peterkoman Posted March 4, 2005 Share Posted March 4, 2005 Tripy, letos sem vozil oba tipa kajtov, PL G1 13 in North Rhino 18. splošno mnenje in tudi moje je, da se PL kajti in tube obnašajo podobno po vseh kriterijih. imajo pa vsak kakšno prednost in pomanjkljivost. PL kajti so bolj odpustljivi na napake, lažje jih je (v primerjavi z lanskimi tubami, ki še niso imele sistemov 5ega štrika) pobirati iz vode (razen če niso več kot pol ure v vodi), praktično lahko spustiš bar in bo kajt ostal kjer je. so pa bolj štorasti pri štartu in malce manj odzivni pa težje jih je naprej prodati v slo (v tujini pa ravno obratno; nemčija, anglija). če te še kaj konkretnega zanima, vprašaj. peter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted March 4, 2005 Share Posted March 4, 2005 To Fantje tako se dela, nesebicna pomoc in krozenje info.!Bi samo dodal, credni nagon je tisti ki fura tubase naprej, ostali smo v opoziciji in jim dajemo veto ko ne morjo kajtat na mal vetra :D :D Zacetnik ma dost 8-12/14knot za prve poskuse, se strinjam da nikakor ne v prvi sezonei preko 20knot. Do 20knot je pa idealka tud za stare kozle da uzivamo, ma sej to hocmo ne? Lahko va povem da "ta velke" firme samo cakajo da se tube mal ustavjo pol bodo pa vsi udarl z sledfoili, preverjeno, inside confidentional news!Evo se ena sledfoil variantahttp://www.seajump.com/5-web05_SJ/Kites&RD/Maverick.htmlZapomnite si hibridi so na poti ;-) dr.lojz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tripy Posted March 4, 2005 Share Posted March 4, 2005 Hvala za lep odziv!! Vidim, da se v tem sportu znate ukvarjati z novinci, sem se bal da temu ne bo tako, glede na to da sem na forum-u zasledil tudi vsem slovencem znano....kako že.... DAJ TIÈA VUN PA DA SI JIH MERIMO!!! Zdej sem razbral, da so ti PL kajti bolj podobni tubam, kot foilom...sepravi se napihne in drži obliko vsaj 30 minut, ce sem prav razumel....sam sem se bolj odbračal k foil-om, ker sem zasledil, da je za tubo potreben tudi starter(ki ti nekako prekucne kite v veter, ce prav razumem)....A je pol ta štarter potreben tud pri kite-u vrste PL? Kako ga pa prekucne a tud drži tako obliko kot tuba? Enkrat sem se mimogrede ustavil tud na Blokah in mi je en vaš kolega povedal tud, da ti materiali iz katerih so kite narejeni niso zavekomaj (da začnejo prepuščat zrak al obratno sej n'vem...KITE WHAT THE F::: IS THAT?) Koliko ur letenja ima glede na to PL? A to sploh drži? Èe drži me še zanima kolk časa ima še tale kite, ki ga prodajaš? lpMatevž - Tripy lp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tripy Posted March 4, 2005 Share Posted March 4, 2005 @Dr.lojz.: Ocitno sva pisala post v istem času...tko da bi dodal še to Hibrid??? Kaj pa je zdej to? lpTripy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaros Posted March 4, 2005 Author Share Posted March 4, 2005 Pozdravljen Tripy!Kajt je nov. Par krat je bil v zraku, potem pa sem kupil k njemu dva nova kajta (tudi Peter Lynn) in ugotovil, da 13 ke sploh več ne rabim.Kar se tiče vzdržljivosti, poznam veliko ljudi, ki še danes vozijo PL kajte stare nekaj let. Sledovi obrabe se na njihovih kajtih vidijo, vendar kljub temu še vedno funkcionirajo. Guerilla ki jo prodajam pa je nova, diši po novem, blago šumi kot novo.Na splošno pa so kajti tipa foil ali ARC bolj dolgoživi in precej bolj trpežni in neuničljivi kot tube.Lahko se dogovorima za ogled in demonstracijo.Jaroš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted March 4, 2005 Share Posted March 4, 2005 <<>>To je posledica padca beljakovinske komponete v krvi ki jo merimo z m/sKo fatom zavre oziroma vrednost pade pod >0,1 je pa P****ja @Dr.lojz.: Ocitno sva pisala post v istem času...tko da bi dodal še toHibrid??? Kaj pa je zdej to? Wait and see, saj se lahko kajtamo z LEI in Sledfoili in foili!Samo razvoj gre naprej.....Ni panike vse ob svojem casu!dr.lojz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts