Jump to content

F.one

KITESFERA

Recommended Posts

KITES:

HW 9m2 nowo ugodno 590 eur,

HW 8m2 nowo ugodno 580 eur,

Mach II 16m2 odlično ohranjeno 450 eur,

Mach II 19m2 , odlično ohranjeno 500 eur,

Magic 15m2 I.2002odlično ohranjeno 350 eur

BOARDS:

Style 128/35 300 eur

Style 130/39 350 eur

SK8 128/35 400 eur

+386 31 532 362 Jernej

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Evo opet ista prica,

ekipa koristi ovaj forum brezplacno za delati svoj bussiness!

Kakva katastrofa! :roll:

Patrik placa webhosting, uredjuje cijeli site, odrzava ga sa skupinom entuzijasta i onda dodju junaci koji se zele okoristiti sa njihovim trudom!

Ajde Jernej plati covjeku koji banner a ne ovako kao kukavica! :wink:

A o "price dumping-u" necu niti zaceti. To je katastrofa - ubijate trg! KAko ces onda izaci covjeku na oci i objasniti da je daska koju je platio prije 6 mjeseci imala duplu cenu, a? Pa nisu to banane pa da istrunu nakon nekog vremena... :shock:

Dajte malo razmislite - taj problem je na zacetku sjebao windsurfing u hrvaskoj. Zdaj je mnogo boljse.

Nemojte me krivo shvatiti - ja smatram da su cene ionako previsoke ali treba postivati neke zakone trgovine ako mislite raditi na dugo vrijeme (dolgcas).

LukaB

Vam se pa res da.

Očitno imate preveč časa.

Raje ga porabite kje drugje, kjer potrebujete natančnost, zbranost.....

Za INFO:

Cene so za padala l.2004 in so rabljena a vendar odlično ohranjena.

Sploh pa imamo rubriko prodam ali pač jo lahko kar ukinemo.

Za nova padala pa se lahko pogovarjava o ceni nad 1000 eur.

Tako je to! Toži baba :oops:

Pa to ni več kite-forum.com ampak Jerry-Springer.com

LP

By the way...

Second hand?

....

HW 9m2 nowo ugodno 590 eur,

HW 8m2 nowo ugodno 580 eur,

Style 128/35 300 eur

...

A rubrika prodam je (pretpostavljam) za privatne osobe - ne za bussiness!

Ali dobro, pustimo sad to...

Jerry! Jerry! Jerry! Jerry! Jerry! Jerry! Jerry! Jerry! ...

Zjutraj fetish special show: Fat women that love mud sex! 8)

Jerry! Jerry! Jerry! Jerry! Jerry! Jerry! Jerry! Jerry! ...

Kokrkol Jernej cena za padalo k je nad 1000 EU je bolna in mi gre na kozlanje. Zdj k teh zadev še ni tok na trgu se da folk nategvat, ko pa bo trg mal zasičen z robo bojo pa te cene lepo dol padle. Upam da bo to čimprej. Ker si normalen človk ob takih pogojih ne more prvoščt tega športa. Še posebi, če je mladoleten al pa študent. Tastari ne skačejo glih od veselja k jim prbiješ da rabš 250000 sit za eno faking plahto. In ena za povrh vsega še ni zadost. Pol pa še dila, trapez, life jacket,... Na kozlanje mi gre k vidm te natege.

Kokrkol Jernej cena za padalo k je nad 1000 EU je bolna in mi gre na kozlanje. Zdj k teh zadev še ni tok na trgu se da folk nategvat, ko pa bo trg mal zasičen z robo bojo pa te cene lepo dol padle. Upam da bo to čimprej. Ker si normalen človk ob takih pogojih ne more prvoščt tega športa. Še posebi, če je mladoleten al pa študent. Tastari ne skačejo glih od veselja k jim prbiješ da rabš 250000 sit za eno faking plahto. In ena za povrh vsega še ni zadost. Pol pa še dila, trapez, life jacket,... Na kozlanje mi gre k vidm te natege.

No pol pa fantje z besedo na dan, kolko placate za kajte, velja za tiste ki menjate nove modele vsako sezono :wink:

Posteno povejte, cene v trgovinah so preko 1K€, ali kako priti do kajta ceneje :?:

Vprasanje je ali si upate razkriti resnico o ceni kajta, ker odgovorov v stilu full ugodn ne pasejo v to temo.

Ali, kako uspete "nategniti" prodajalce za popust, kdo popust-i???

tole je drozanje v zerjavico, me prav zanimajo odzivi!

dr.lojz

Glede nategov cen kajtov. :shock:

To ni nateg to so realne cene kajtov na trgu .Enako velja za surf robo.... itd :lol:

Pri tem se strinjam z Jernejem :wink:

Ker pa se pri nas še vedno veliko stvari prodaja brez računa,,, oz. prešvercano itd.... je pa rezultat potem tak.

Verjetno se nihče npr. ne bi uprl avtu za 20 milj.. če bi jih seveda z lahkoto dal od sebe ...

Vse materialne dobrine imajo cenovni razpon ,,, al govorimo o kajtih, o avtomobilih, nepremičninah.... itd....

Kupiš folja , rabljeno tubo..... pa tudi dobiš za 400 - 500 eu leto dni starega... pa verjemi, da boš enako užival...

Pa verjetno imaš oz. sem jaz imel tudi to predstavo ,,,, da se nabavne cene kajtov gibljejo od 200 do 300 eu .... ®al ni tako ,,,, če pa bo ,,,pa bo super za vse....

Pa vzami to kot pozitivno :lol:

Kdo pa je rekel , da je kitesurfing poceni šport???

LP Patrik

Cena izdelave home-made kajta 150-250€ (ves material, odvisno od velikosti), dela pa ne smeš računat - se potem ne splača.

Verjetno je cena izdelave komercialnega kajta 1/10 moje oz. še manj.

Nabavne cene niso velik različne od 300€ (zopet odvisno od velikosti), vsaj za manj znane znamke. North, Wipika, Naish,... big company pojma nimam ne me držat za besedo.

Vse ostalo so marže prodajalcev.

Vsi kajti (ok 90 al pa celo 99%) se pa tko al pa tko dela vse na Kitajskem, po možnosti še v isti tovarni... tko da je ponavadi vse narejen iz istih materialov, z istmi mašinami, zato tud ne verjamem če se kvaliteta razlikuje za 5%...

M2C pri tej zadevi.

Fora je tudi v tem, da je celoten princip kita patentiran s strani dveh froncozov. Posledično jim morajo velike firme izplačati določen odstotek za vsak kite, ki ga naredijo. Patent se izteče letos, tako da bi bilo pričakovati, da se bi lahko cene kaj spustile. (Seveda se verjetno ne bojo)

Tle se popolnoma strinjam z Gigijem!!! Glede na kvadraturo se cena padal ne razlikuje ne vem kaj. Napihovalci cen so samo dilerji, cena masovne proizvodnje je pa verjemte zlo zlo nizka. In mislm, da zdj k se je ta šport že kr razviu nima veze al furaš Naisha, F-One al pa "Duleta Saviæa". In kristalno jasno je, da če bom kupu nov kajt npr. 16 m2 F-One da me bo opaljušiu tist k mi ga bo prodau u Sloveniji najmanj za 300EU. So mi prbližn znane nabavne cene padal in priporočene cene za distributerje. Problem je sam u tem, da so vsi tok zlo lačni namest, da bi kot začetniki tega u Sloveniji mladim omogočl ukvarjanje s tem športom. Pa to velja tud za vse modele k tle gor prodajate custom made dile za 50000 SIT. Sram vas bilo!!! Pa brez zamere. :(

Èe se ne motim se je iztekel Nov 2004. Pa tud cena patenta na kajt ni vzrok...

Fora je tudi v tem, da je celoten princip kita patentiran s strani dveh froncozov. Posledično jim morajo velike firme izplačati določen odstotek za vsak kite, ki ga naredijo. Patent se izteče letos, tako da bi bilo pričakovati, da se bi lahko cene kaj spustile. (Seveda se verjetno ne bojo)

:) z delom vred al brez? :) ;)

Ko smo že pri cenah... pr dilah... tud kle so cene nateg...

Pa to velja tud za vse modele k tle gor prodajate custom made dile za 50000 SIT. Sram vas bilo!!! Pa brez zamere. :(

itak morale bi bit vsaj 70000 - 100000sit.

Èe se ne motim se je iztekel Nov 2004. Pa tud cena patenta na kajt ni vzrok...

December 2005, popusti licenca, inside news!

Ne ve se se ali bo podalsana ali pa morebiti odkuplena s strani

ene od vecjih firm! V razmislek, Naish se leto nazaj ni imel na kajtu

holograma z licenco_nr., zakaj jo sedaj uporablja???

V ozadju se bije huda bitka za ta papir in stevilko, V igri je tudi koncern

Boards and more, http://www.boards-and-more.com/deutsch_neu/frameset/frameset.html

Vec bo jasno prav kmalu.....

Vas

dr.

Glede licence je Bruno (lastnik le te) povedal(vir Flysurf.com):

Flysurf.com : You are the inventor of the wing with roll (patent deposited in 1984). Many noises run on this patent, you can say some to us a little more?

Bruno Legaignoux : I do not know if they are badly informed or badly disposed people who make run these noises, but the patent will fall on Nov. 8, 2005 in all the protected countries OF WHICH FRANCE, to in no case front. Indeed, the French patent was deposited on November 16, 1984 but the international patent was on Nov. 8, 1985 (in a certain number of countries of which France), then the French patent was abandoned. As the lifespan of a patent is in the whole world of exactly 20 years starting from the date of filing, our international patent falls due well on Nov. 8 2005 from everywhere.

Glede cen:

Po moje je nabavna za dilerje pri nas, ki kupjo nekaj kajtov od 500€ dalje za komplet kajt.

Tisti, ki pa govorite o cenah za masovna naročila pa naročite 500 kajtov pa jih bomo imeli po 300€

Pa to velja tud za vse modele k tle gor prodajate custom made dile za 50000 SIT. Sram vas bilo!!! Pa brez zamere. :(

itak morale bi bit vsaj 70000 - 100000sit.

aha klepo sori sam gledat pejd novo dilo k je kao fuuul uredu. pol pa jo popravla človek, ko vidi sredico...kao carbon, jeaa ena plast za na vrh. in spodaj puter. tud royce ma pr avtih neko ceno..je narejen ročno, ne štancano. sori...pa brez zamere.

za en let sm sfalil glede licence...

primer 1 kajt 12m distr. price 330€, 20m +50€, 8m -30€, za komplet +60 do 100€ max.

Ne gre za big fancy companies kot sm že enkrat povedal. Tm plačaš še nalepko :lol:

Me prav zanima če sploh kdo plačuje licence za ročke, bare, 4 štrike, borde itd itd ker je kar precej stvari popatentiranih... :roll:

Glede licence je Bruno (lastnik le te) povedal(vir Flysurf.com):

Flysurf.com : You are the inventor of the wing with roll (patent deposited in 1984). Many noises run on this patent, you can say some to us a little more?

Bruno Legaignoux : I do not know if they are badly informed or badly disposed people who make run these noises, but the patent will fall on Nov. 8, 2005 in all the protected countries OF WHICH FRANCE, to in no case front. Indeed, the French patent was deposited on November 16, 1984 but the international patent was on Nov. 8, 1985 (in a certain number of countries of which France), then the French patent was abandoned. As the lifespan of a patent is in the whole world of exactly 20 years starting from the date of filing, our international patent falls due well on Nov. 8 2005 from everywhere.

Glede cen:

Po moje je nabavna za dilerje pri nas, ki kupjo nekaj kajtov od 500€ dalje za komplet kajt.

Tisti, ki pa govorite o cenah za masovna naročila pa naročite 500 kajtov pa jih bomo imeli po 300€

Glede cen:

Miha :lol:

za eno izmed top znamk... popusti pri nabavi... kajtov

:roll:

amount of kites discount

0-250 0%

250-500 3%

> 500 5%

Uhh kakšen popust ,,,,res se splača 500 kajtov naročit,,,, razmislimo...

Boards

amount of boards discount

0-150 0%

151-250 3%

> 250 5%