Jump to content

Prvomajski prazniki - report

damjan

Recommended Posts

Evo se moj report za prvomajkse...

V soboto in nedeljo smo bili na Neusidlerju, v glavnem sli zbijat ego z ogledom profijev. V soboto netipicen veter (JV), pihalo na jezero, tako da so tekmovali precej zunaj, sodniki pa na barki. Videli smo jih torej samo prihajati in odhajati na tekmo.

V nedeljo pa direktni on-shore veter, polno akcije direktno pred nasimi ocmi. Vecinoma top riderjev se je vozilo od 0-50m od nasih oci, od boljsih nismo ta dan videli le Varija, ki jih je ze prejsnji dan nabil in mu ni bilo potrebno dirkati v nedeljo.

Na kar vecinsko mnenje vseh prisotnih Slovencev tam sta najvec stila pokazala oba mladenica, Alvaro Onieva (SPA) in Aaron Hadlow (UK), stara 15 let.

Oba dneva smo kitali tudi turisti, v soboto refulasto in cudno, v nedeljo pa lepse, ceprav vmes pojaca na cez 20 vozlov in smo se z 15kami pobrali ven.

Zvecer domov in ponoci na Bol...

Na bolu od ponedeljka popoldne do petka dopoldne, kitali pa dva dni. Vsak dan je pihal jugo, kot bi zajebaval ravno nekje med 9-12 vozli. Zal z Petrom nisva imela vecjih kajtov od 15, tako da sva izkoristila le dva dni mocnejsega juga.

Zaradi slabe napovedi za vikend odrinemo domov v petek, v soboto doma pocivanje, ceprav se je kajtalo na Cerknici. V nedeljo zjutraj lovimo burjo v MFcju (Damjan in Anja), smo tam ze ob 9h. Voziva do cca. 10:30, ko crkne... Nato se na Cerknisko, kjer so ravnotako vozili dopoldne, popoldne pa se je bolj pilo kot vozilo :)

Damjan

Anja odlicno kajta :). Kar jaz poznam punce iz slo je ona edina ki se brez problemov pelje in skace na vodi. (sorry kajterka ... samo tebe se nismo videli :twisted: )

Jaz pa se za enkrat ucim se na suhem in zbiram pogum da grem na vodo 8)... (no v resnici je tako da cakam na ucitelja :arrow: saj veste... k pihne vsi zbezite v vodo... jaz pa... :wink: )

Damjan, si zamenja desko? A nisi imel prej takoonovo?

Super, čestitke obema puncama, Damjan je a itak že ''profi''.

Ampak še zdej se sekiram, kako sem naletu na brezvetrje. Če bi vsaj v 50% ko se odpravim, pihalo, pol bi bil srečen, tko pa mislim da mam nekje 25% izkoristek. :oops:

Sm se pa potem vseeno odpeljal še do Gradeža, a je bilo tudi tam vse v zatišju. Čudno ne?! :shock:

Se vedno imam Takoona, in ga tudi ne bom prodal. Je TT, ampak 184 in je super za robni veter. Kot si videl imam pa se Slingshot SX 141, ki je pa SUPER dila. Sem zelo zadovoljen, veliko bolj kot sem mislil... In ceprav ne ves ravno zakaj, je kar precejsna razlika med profi in home-made dilami, kar lahko potrdi tudi Peter, ki ima podobnega SXa in pa homemade dilo - pa je bil nad novo cisto navdusen.

Kar se tice nategov: tudi mi smo se na zacetku nategnili mnogokrat. Sedaj pa vedno manj. Prvic verjetno zato, ker ze malo bolje znam brati DADA porocila in ostale internetne napovedi, drugo pa tudi zato, ker ob kaksnih "sumljivih" dnevih pridno vrimo telefone, kje kdo je in koliko piha... ;)

Damjan

Zal tecaja na Bolu ni bilo (premalo prijav)...

Drugace sta bila na Bolu se dva zacetnika, ki so jima kajti padali na/cez rt.

Prisoten pa je tudi 'smucar' mislim da je njegovo ime Miha - tako da vsi, ki vas zamina kajtanje s smuckami je najbolje da se obrenta na njega :wink: .

Matej,

sem vozil ze obe deski v podobnih pogojih (18-20 vozlov, kite 9) in to tako da sem stopil dol iz velike zamenjal in se odpeljal z malo. Ugotovitve so dosti jasne: zmalo lazje nastavis robnik, bolje gre v veter, ker je precej siroka se super obraca, tudi presentljivo plovna. Z veliko desko si pa pol trajekt, ampak v redu na mejnem vetru - mislim, da se peljes ze kaka dva vozla prej.

Peter je ze dobil G-ARCe, kolikor mi je znano... Verjetno bomo sprobali kaj preko vikenda, ce bo vetrovno, mogoce ze jutri, ko se menimo za skok na morje.

Damjan

glede dile se strinjam z Damjanom. sam imam homemade 160/40 TT in sem se dokaj potrudil glede oblike... pa moram reči, da je razlika glede na SX141 kar konkretna. glede na cene materiala in če se s tem ne ukvarjate preveč, se vam po mojem ne splača delati svojih dil, razen lesene variante, ki je res poceni. sicer sem sx vozil samo dvakrat pa mislim, da bom najbrž staro dilo kar pospravil v kot, ker se nova po začetnih občutkih spelje enako dobro, ob tem, da bistveno bolje drži robnik pri večjih hitrostih. dolžina niti ni toliko pomembna za low end, bolj je menda širina dile.

drugač pa že imam garc 13, mi ga pa še ni uspelo razpakirati in probati. upam, da danes.

btw. včeraj se je kar pestro dogajalo na študentski tržnici in v enem od trenutkov, ko mi je uspelo pogledati na tisti veliki zaslon na odru, sem zasledil reklamo za kajtanje nekje v grčiji, kako ugodna varianta, nekaj študentskega. nekako mi ni uspelo prebrati imena agencije... :) a kdo kaj ve o tem?

peter

@Damjan: točno taka primerjava me je zanimala....Se pravi iz 184 na 141 cca 2 vozla in ne več.... Sm mislu da je kaj več.... THX.

@Peter: cool; me zanima kako se ti bo kaj zdela 13-tka. Hvalijo jo itak...

1120 še vedno tip top? Si ti tudi že na 141 dilci?

Damjan, tisto kajtanje se mi zdi mal drago. mislim, da sem videl nekaj okoli 70kSIT+, glede na okoliščine :D pa obstaja možnost, da sem kaj spregledal.

Matej, 1120 tip-top, samo da dobim še nov bar... pa bom prodajal, če koga zanima. sx141 je pa zakon ja.

peter