lawrence Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Še kratko poročilo iz dežele sira in točnih ur. Bambi, Èerne in moja malenkost smo čisto po nesreči obiskali obalo Silvaplane (mislil smo it bordat v Laax sam niso položnice za sneg plačal). Pihalo je cca 14-24 vozlov (po lastni oceni, čeprav se lahko motim), in morm rečt da je bilo superfino. Z bordam se da res pelat v veter, pa če normalno piha tut skočit ni noben problem, furanje samo pa v bistvu nekako preenostavno, če si seveda prej po vodi vozil in seveda če znaš bordat... Kajt je bil samo en (en naenkrat) 14 m^2 RRD, samo je zrak tam bolj redek, tako da se kr pozna.Začuda švicarji niso nič težil, čeprav smo jim čisto zril tist travnik (kronično pomanjkanje snega), smo pa fural na levem travniku če gledaš proti krožišču (kjer smo tut mal feltne pustil...). Sicer so neke štange postavljene not (kdove zakaj, da zajci vejo kje je cesta) sam se da bp...Tko da, thumbs up za snowkajtanje. Pa smo še zimo zjebal! Ne rabiš palm pa peska da je z padalom fino. Èe niste probal vam svetujem da probate. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EXTREMIST Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Jst sm lansko leto v Švici sam čez travnik laufu pa so mi kazal če sm mal nor!In to mimo vozeči vozniki so mi trobl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Balkane balkane balkane moj!Ne poznam tolko razmer v Italiji, vendar za D, A, CH se je potrebno drzati pravil! Ce res drzi da smo v EU nam pa na dolcenih podrocjih se manka!To da si privoscite na silvaplani kar po travniku, se klanjam, veliko si upate! Se sreca da niste imeli opravka z policijo ali kar z lokalnimi redarji! Svica je draga! Obstajajo dolocena pravila ki se jih je treba drzat! Na silvaplani se vedno lahko obrnete na Stefana ki vodi in drzi sport pokonci!http://kitesailing.ch/popprath1.htmNe bodite padalci in izpadite CZ/SK/RO/H, se ne obrestuje Enako velja za Obertauren, tam je sef Ueli, vec pa najdete na http://kiteschule.at/Vsak travnik je last nekoga in ne morete kar uleteti!Lepa beseda lepo mesto najde!PREVIDNO!dr.lojz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EXTREMIST Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Lojzzakaj ne priznaš da smo mi tudi CZ/SK/RO/H!Malo se sprehodi po teh državah pa ti bo prec jasno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted December 4, 2004 Share Posted December 4, 2004 Lojzzakaj ne priznaš da smo mi tudi CZ/SK/RO/H!Malo se sprehodi po teh državah pa ti bo prec jasno Ups :( Ce ti bolj pase JV prepih pol kar na pot!Mene je ze pred desetletjem in pol odnesla pot na SZ, ja krila sem dobil pa se zdaj letim Vsak ima svoje zelje in moznosti, ce pa tebi blj pase tvoj nacin, Prosim, uradno je Slo v EU, prej ko to zakapiras bolje zate.dr.lojz pspejd v CH in nazgi na avtocesti 140+, pa bos videl kolk tak sport stane!Tud na silvaplani so ze nasi kajtarji placali "kotizacijo" za kajtanj v, ne bos verjel, obliki nepravilnega parkiraja, ni blo poceni! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawrence Posted December 5, 2004 Author Share Posted December 5, 2004 hehe, balkane moj... avto je bil parkiran prav, na cesti je bilo pa ogromno nekih redarjev ker so pospravljal neke kole ter čistil cesto, celo klopco so pometl in bli nasploh nekonfliktni in nezateženi. našel se je celo model, ki je začel prot nam vozit z ratrakom (in smo takoj misll da smo ga najebal zdej) ampak se je lepo nonšalantno peljal mim kot da nas ni naprej nekam nevemkam. tko da kakih problemov kar se kajtanja tiče res ni blo, pa noben tut pomislu ni da ga lahko karkol najebamo. drugač zagovarjam da se stvari nekak po reglcih počnejo, pa da je nek red, ampak verjem da če te prej drkajo verige/ceste v glavo, pa cariniki jebajo, pa še snega ni nikjer da ti rata potem vse skup čist vseen... samo da ti nekje rata mal adrenalina potegnit ven. prideš ven, napihneš in peleš. temu se v bistvu reče svoboda... seveda kdaj stane ampak jebiga! se splača ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts