Miha Babnik Posted April 26, 2003 Share Posted April 26, 2003 a bi mi lahko kdo k bolj obvlada delati s kite-om zakaj mi noče stati v nevtralnem polozaju namreč vleče mi ga za hrbet pol pa veter zgubi ni BUF je ze na tleh in ce ga lahko na suhem sploh držiš v kotu 45 PA DA JE TAM PRIMIRU DA NE LETA SEM PA TJA? ali je to možno samo na vodi ki se pelješ??? pa me zanima kako je stemi linijami A,B,C,D katere so to? in ce imam prav zvezaga ker imam na vrvici od treh vozlov na drigem (sredina) na repu in spredaj ali je to ok, ali pa je to napaka da mi ne gre na nevtralni položaj: NAJLEPŠA HVALA ZA ODGOVOR !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrFr Posted April 26, 2003 Share Posted April 26, 2003 Ojla! Najprej povej kakšen kajt imaš...Če je bilo dovolj vetra, si slabo nastavil dolžino vrvic. Če pa je bilo vetra dovolj, potem je kajt zanič.Kaj misliš z A, B, C, D? lpFrFr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajterka Posted April 27, 2003 Share Posted April 27, 2003 Če ti v nevtralnem položaju( neutral zone), ko je veter močan štirivrvični zmaj sili za hrbet, potem ima verjetno narobe nastavljene dolžine vrvic in ti začne zapirat leading edge, tako, da potem veter pograbi zgornji del zmaja in ga sili proti tlom... najverjetneje... bolja ga odpri spredaj.V osnovi pa med vožnjo po katerikoli površini tako siliš kontra zamaju, upwind, tako, da ti ta zadeva ne delala težav razen pri štartu. Kakšen zmaj pa imaš ?? LP V. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miha Babnik Posted April 27, 2003 Author Share Posted April 27, 2003 (edited) Kite RD tipe IV (9.8 m2) 4 liner rdece bel kej dost vec pa ne morem povedat ker ne vem a pol pravte da moram popustit spredni rob kite-ja, ali pa zategnit zadnji rob.Ali je to odvisno tudi od tega koliko je napumpana glavna tuba ker imam občutek da sem jo mal premalo napumpal.Dilo pa imam 210 directional, so mi rekel da se bom iz njo lazje naučil vozit.Amapk mislim da mora kite stati n v nevtralnem položaju saj kako pa lahko drugace sploh štartaš, k si morš dilo pa to vse naštimat. Pa se neki me zanima tm k sem kupu kite mi je prodajalec svetoval da morm zraven kupiti se karabim (10K!!?) a pol enkrat ki si v vodi ta karabin lohka kr zapnem na trapez pa ga mam skos zapetga ??? al raje ne ? karabin mam zapet na "ta sredne dva strika ) leadingege al kaj? a je to za keJ kite al je bl krep? NAJLEPŠA HVALA ZA POMOČ!!!!L.P Miha Edited April 27, 2003 by Miha Babnik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajterka Posted April 27, 2003 Share Posted April 27, 2003 A samo te veš, da je Rd in da je rdeče bele barve?? Kaj pa če bi pogledal serijsko številko?? Ponavadi je na robu krila..... povej mi koliko imaš attachment pointov, saj veš točk za privezat vrvice na vsaki strani kajta?! Ajde hitro pošpega! LP V. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrFr Posted April 27, 2003 Share Posted April 27, 2003 Kajterka, sej ti je povedal RRd type IV!!! ;-) Na zalost vem za dosti kajtov tega modela, ki nikakor niso hoteli stati mirno v zenitu...Ce je tvoj tak, potem bo težka... Vsekakor pa preveri:1.mora bit dovolj vetra2.preglej dolžino sprednjih vrvic; če imaš prekratke glede na zadnje, bi lahko to bil eden izmed razlogov Drugače pa če je kajt nov, nazaj v trgovino in zahtevaj novega...Po možnosti ne RRD... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajterka Posted April 27, 2003 Share Posted April 27, 2003 Sem bolj površno prebrala... ja jasno je, da so lahko vrvice spredaj prekratke glede na zadnje... Imaš trakove za regulacijo moči na control baru.. Tam malo reguliraj, ker lahko aktivno spreminjaš dolžino vrvic - sprednjih med tem, ko je zamaj v zraku - v neutralne položaju! Potem pa ko najdeš točko, ko zmaj ne sili več za hrbet in potem v tla... no tam je točka nič in potem glede na to nastavljaš dalje dolžine vrvic...jih prikrojiš!! LP V. Ps.. daj naredit nekomu, ki je to že delal, pa bo en,dva tri rešeno!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miha Babnik Posted April 27, 2003 Author Share Posted April 27, 2003 NE kite nazalost ni nov.(KO BI VSAJ TO VEDEL PREJ) Kajtarka: kite ima na vsaki strani po dve vrvice na kateri so trije vozlicki( jaz sem dal na vse 4 na sredino na drug vozlicek pa ni blo cool)A mi lahko poves kaksen mora biti razmerje med vrvicam kera mora biti daljsa in za koliko? (vsaj priblizno) Ali je res da mora biti vrvica katera je rdece barve in ima varnostno zaponko na desno strani?pomoje to sploh ni vazno :? HVALA !!!L.P Miha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajterka Posted April 27, 2003 Share Posted April 27, 2003 Nekaj je sigurno, vse je narejeno tako, da ima neko funkcijo! Tako verjetno miliš na "drekec" na vrvici, ki omejuje gibanje vrvic med tem, ko spustiš kontrol bar (ročko). Če je to to, potem je vseeno ali je na levi ali desni! Nič se ne sekriaj, če zmaj ni nov, ker je bil gotovo veliko cenejši kot nov. Vse pa se dal nekako zrihtat. Poglej še to ... http://users.volja.net/kajtoprema/ Ok.. imaš on-line status, kabel DSL ali kaj tretjega.. nema veze, potegni si dol navodila za sestavo kajta z naish strani.. http://www.naishkites.com/download.aspx tukaj poišči navodila za sestavo zmaja... ni ko tvoj ampak približno tako je.. če ne bo šlo se ponovno oglasi!! OK? LP V. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 27, 2003 Share Posted April 27, 2003 ej kajterka naj ti povem da si ZLATA, (pa upam da te nisem prevec kmalu pohvalil) :D jaz grem jutri na morje (Stinica) ko pa se vrnem pa ti sporocim kako je vse skupaj slo. Sam bi bo pa dobr da mi poveš kaksna je razlika v cm med vrvicam vsaj približno jutr bom še na netu zjutrj pol pa se odpravim ! HVALA ŠE 2X!!!L.P Miha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajterka Posted April 28, 2003 Share Posted April 28, 2003 Če si našel navodila za RIGGANJE zmaja, potem ti je jasno vse! Sicer je pa priblizno tri centimetre!! Če boš uporabljal CENER LOOP bi moral hitro ugotovit.V naish navodilih je slika 6.1, ki ti kaže, kar ti razlaga.. 4-line kite users's manual!!! Si našel?!PPS:.. pazi na skale in plitvine!!! Če ne bo vetra se tudi ne trudi, ker lahko obupaš preden ti bo šlo!! OK.. pa ne pozabi, kako nevarne so vrvice, pa da rabiš vsaj gumača, da pride po tebe če te odnese!!! LP V. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajterka Posted April 28, 2003 Share Posted April 28, 2003 Glede tega kako boš napumpal sprednji rob (leading edge). Manj ga boš napumpal slabše bo, kar pa ne pomeni, da če ga napumpaš kot nor da ne bo počil... Če bo premalo napumpan, pa ga ne bo mogel dvignit iz vode. to je najvažnejše, se ti bo prelagal, sploh če imaš visok AR!!! Ajde bejži zdaj na morje! LP v. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrFr Posted April 28, 2003 Share Posted April 28, 2003 Ojla! Ma se bojim da je kajt zanič... Boš vidla Kajterka... Je značilno za RRD serijo...Sem zasledil v tujih forumih...Da ne omenjam glede cen rabljene opreme pri nas...Je itak vse močno precenjeno...Ga bomo vprašali za ceno ko pride nazaj.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitemen Posted April 28, 2003 Share Posted April 28, 2003 Miha: jaz imam 3 kite rrd TYPE IV kar se tiče zmaja je čist cool, mene bolj skrbi da imaš premajhen kite za učenje ,samega manevriranja se lahko naučiš,za prve metre pa boš z 9.8 kvadraturo potreboval veter preko 20 vozlov ,kar pa povzroča pravcate polete,zato bi bilo bolje da ti pomaga eden izkušen kite-ar, jaz mislim da se bodo vsi strinjal :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted April 28, 2003 Share Posted April 28, 2003 Ojla! Ma se bojim da je kajt zanič... Boš vidla Kajterka... Je značilno za RRD serijo...Sem zasledil v tujih forumih...Da ne omenjam glede cen rabljene opreme pri nas...Je itak vse močno precenjeno...Ga bomo vprašali za ceno ko pride nazaj.... ------------------------------------------------------------Dajte no fantje, kaksen kajt zanic, pa tuji forumi pa to, ne ga srat.....Piloti in vseznalci so zanic ne pa oprema!Primeste tega RRD-ja v Lesce, da ga strimamo in lastnika naucimo letet!Kajt leti treba ga je znat peljat in to je to!Tole kar sta v prejsnih postah pisala Kajtavalierka i FrFr je milo receno mazastvo. Fantje in pogojno punce, pomagajte do tam ko stari obvladate in ne kar na pocez. Vsakemu svoje! Primoz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitemen Posted April 28, 2003 Share Posted April 28, 2003 Ojla! Ma se bojim da je kajt zanič... Boš vidla Kajterka... Je značilno za RRD serijo...Sem zasledil v tujih forumih...Da ne omenjam glede cen rabljene opreme pri nas...Je itak vse močno precenjeno...Ga bomo vprašali za ceno ko pride nazaj.... ------------------------------------------------------------Dajte no fantje, kaksen kajt zanic, pa tuji forumi pa to, ne ga srat.....Piloti in vseznalci so zanic ne pa oprema!Primeste tega RRD-ja v Lesce, da ga strimamo in lastnika naucimo letet!Kajt leti treba ga je znat peljat in to je to!Tole kar sta v prejsnih postah pisala Kajtavalierka i FrFr je milo receno mazastvo. Fantje in pogojno punce, pomagajte do tam ko stari obvladate in ne kar na pocez. Vsakemu svoje! Primozbravo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajterka Posted April 28, 2003 Share Posted April 28, 2003 To sem tudi sama razmišljala, ko je napisal, da ima tako malo krilo.... . kot začetnik mislim, da bo tezko normalno "plul" pri vetru, ki ga zahteva tako malo padalo... pa še vode ne bo imel mirne. Mislim, da je fantič napisal, da je dal 60k za vse, kar pa ni hudo! Lojze, ti si pa tako grozno pameten, da te verjetno že malo duši, ko se spomniš na to!!!Pa še nekaj... saj niste samo v Lescah na letališču doma.. jaz sem bila v zraku in na letališču, ko je še JNA financirala letenje v športnih centri, tako,d a se ne napenjaj preveč!! No .. Miha nam bo povedal... če se bo še oglasil... :D LP Vali! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miha Babnik Posted April 28, 2003 Author Share Posted April 28, 2003 Ja valda da se bom , ce me ne bo dpihnil :) , pol me bo pa mogu brat izkat tam nekje po senijskem kanalu, vse probam kar ste mi naročili pa na avto se privežem pa bo! Ne ah kje! HVALALP Miha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrFr Posted April 28, 2003 Share Posted April 28, 2003 Miha kolk si dal za kajt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miha Babnik Posted May 5, 2003 Author Share Posted May 5, 2003 60k Pa ti povej ce je veliko ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajterka Posted May 5, 2003 Share Posted May 5, 2003 No miha... si se uspel dvignit iz vode? ? ? LP Vali! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrFr Posted May 5, 2003 Share Posted May 5, 2003 Cena je cool!Pa ti je uspela kaka vožnja? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 6, 2003 Share Posted May 6, 2003 Ma ne ah kje 1 ni bilo ne vem kakega vetra!?!2 ni bilo niti enega interesenta da bi ga u luft spravla ( ko pa je bil pa spet ni blo vetra??? )3 treba je pocakat da se vrne prijatelj iz sardinije da mi mal pomaga da ga v zrak sprava pa da mal razlozi zadevico ! Ker sem se vedno ko sem se sam matru kako pizdarijo naredi (srgu, pa pol fliku....) Tko da je bolje mal pocekat pol pa upam da bo. Sej je itak se cel poletje pred nami pa kolikor zgleda bo prov topel :wink: ! LP Miha! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 6, 2003 Share Posted May 6, 2003 Ma ne ah kje 1 ni bilo ne vem kakega vetra!?!2 ni bilo niti enega interesenta da bi ga u luft spravla ( ko pa je bil pa spet ni blo vetra??? )3 treba je pocakat da se vrne prijatelj iz sardinije da mi mal pomaga da ga v zrak sprava pa da mal razlozi zadevico ! Ker sem se vedno ko sem se sam matru kako pizdarijo naredi (srgu, pa pol fliku....) Tko da je bolje mal pocekat pol pa upam da bo. Sej je itak se cel poletje pred nami pa kolikor zgleda bo prov topel :wink: ! LP Miha!P.S Trenutno sem pa v Avstiji tko da SPET ne bo nic :( !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
3g Posted May 6, 2003 Share Posted May 6, 2003 Kite RD tipe IV (9.8 m2) 4 liner rdece bel kej dost vec pa ne morem povedat ker ne vem a pol pravte da moram popustit spredni rob kite-ja, ali pa zategnit zadnji rob.Ali je to odvisno tudi od tega koliko je napumpana glavna tuba ker imam občutek da sem jo mal premalo napumpal.Dilo pa imam 210 directional, so mi rekel da se bom iz njo lazje naučil vozit.Amapk mislim da mora kite stati n v nevtralnem položaju saj kako pa lahko drugace sploh štartaš, k si morš dilo pa to vse naštimat. Pa se neki me zanima tm k sem kupu kite mi je prodajalec svetoval da morm zraven kupiti se karabim (10K!!?) a pol enkrat ki si v vodi ta karabin lohka kr zapnem na trapez pa ga mam skos zapetga ??? al raje ne ? karabin mam zapet na "ta sredne dva strika ) leadingege al kaj? a je to za keJ kite al je bl krep? NAJLEPŠA HVALA ZA POMOČ!!!!L.P Miha Tele Ho! Kupil si u redu kajt, model star dve sezoni, ki ima tendenco da v premalo vetra pobegne za hrbet. Pozabi nastavljanje štrikov in karkoli drugega, samo v količini vetra je keč. Prva pomoč ko ga imaš v zraku - ko ga dobiša nad sebe v zenit zategni bar proti sebi, toliko da napneš zadnje vrvice in s tem zabremzaš mašinco... Ta "napaka" je klasika pri RRDju, vendar ob pravih pgojih za tvoj kajt tega ne boš porajtal (moje izkušnje pač)... MMG zmaja boš zelo težko držal pred sabo pod kotom 45 stopinj - to je v power-zoni, kar pomeni da boš katapultiran oz da bo kajt potoval v tisto smer v katero je obrnjen. Zapomni si da je to tridimenzionalni šport s četro komponento... lp3g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts