Kajterka Posted April 18, 2003 Share Posted April 18, 2003 Pozdrav novo pečeni kajterji! Za pomoč pri izbiri opreme, sestavi in prvih štarih vam bodo kasete šole NAISH, ki je ena izmed priznanih šol kajtboardinga, slovi pa tudi po znanih zmajih in deskah NAISH. Vse to na VHS PAL kasetah, DVD formatu, SVCD formatu, Divx formatu ali klasičnem Mpeg ali avi formatu. Poglej več na http://users.volja.net/kajtoprema/ Če še ne znate nič je tu lekcija o upravljanju zmaja na suhem, pa prvi štarti v vodi, pa kako je "najboljše" pasti med kajtanjem, pa ponovni štart v vodi, pa osnove jibinga, to je obračanja na directional in TT deskah, pa lekcije o zmajih z dvema vrvicama, pa z štirimi vrvicami, pa z petimi vrvicami...skratka.... tudi vse o varnosti, vse o izbiri opreme, vetrovih in končno tudi pristankih.... Za sladokusce pa so še poglavja o skokih, trikih, varnosti skokov, hooked in skoki, unhooked skoki. Za več informacij pišite na kitegear@volja.net LP Vali! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrik Posted April 18, 2003 Share Posted April 18, 2003 Ostale tvoja sporočila sem izbrisal! Na forumu ni dovoljeno pisanje 10x ene iste teme.. Verjamem , da se še kdo z mano strinja.. LP Patrilk :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DraganS Posted May 15, 2003 Share Posted May 15, 2003 Pozdravljen Patrik! Ali poznas to Vali, ki prodaja "DVD-solo-kite-anja"? Je zanesljivo, da bom dobil kaj pametnega? Ker sem zacetnik iscem take medije, ker so instrukcije zelo drage. LPDS Ostale tvoja sporočila sem izbrisal! Na forumu ni dovoljeno pisanje 10x ene iste teme.. Verjamem , da se še kdo z mano strinja.. LP Patrilk :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrik Posted May 15, 2003 Share Posted May 15, 2003 Ne, nobenih izkušenj... Je pa moje mnenje , da greš v šolo oz. ti nekdo pokaže , ki zadevco obvlada ima čoln (če je spot dober gre tudi brez čolna)... Jaz sem bil v šoli , mi pa ni žal, tudi jaz sem gledal kasete pa se iz njih nisem nič naučil uporabnega... Naj še kdo kaj napiše kaj meni, osebne izkušnje itd... :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damjan Posted May 15, 2003 Share Posted May 15, 2003 Jaz ne bi rad ravno kvaril biznisa, ampak se strinjam z patrikom. Kasete za zacetek niso, raje sola ali pa nekoga, ki se je ze kdaj kje kaj peljal pa da ima zraven se v glavi poslihtano. Tud tule na forumu je bilo ze par ponudb od ljudi, ki se z kajtanjem ukvarjajo se, ko smo mi se za zenskami letala namesto kital :), da bi pomagali zacetnikom. Celo obratno bi jaz rekel: kasete bolj pridejo v postev kasneje, ko se ze vozis, skaces, pa bi ras samo odpravljal napake. Pa se v te namene jaz osebno raje uporabljam izkusnejse kolege da mi razlozijo, ali pa kaksne forume, kjer tudi radi prisluhejoo in dajo veckra ja kot ne pametne nasvete. kiteforum.com je ze en taksnih. LP,Damjan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrik Posted May 15, 2003 Share Posted May 15, 2003 (edited) popolnoma se strinjam s tabo... kiteforum.com pa je verjetno največji forum na svetu namenjen kitanju... Edited February 5, 2004 by patrik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DraganS Posted May 16, 2003 Share Posted May 16, 2003 OK - hvala za razlago; in vam dam za prav Jaz grem danes po Wipiko 16m2; mislim, da sem jo ugodno kupil - 155kSIT; nova, z garancijo in racunom, iz trgovinice Freestyle - model Gear. Mislite da sm se kej zeznu z nakupom; najbolj me skrbi, ce ni prevelik (tezak sem cca 85kg +-5 ... varira); pravijo mi, da bo sedaj za poletne vetrove kar v redu. Imam pa se enega 9,5m2 Naish za hitrejse vetre... ko pa bodo finance, pa bom narbrz vzel se 12-14m2. AJD... ce bo kej vetra se bom na Velenjskem ali Ptujskem jezeru (mogoce Varazdinsko) prvic v zivljenju spustil z dilo... dost mam kopnenih vaj :? Ima kdo izkusnje z vstopi tam gor? Kaksne zadnji nasvet LPDS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
3g Posted May 20, 2003 Share Posted May 20, 2003 Tele Ho! Cena je bila OK, o znamki kot taki pa mislim da nočem dajati komentarja. Spraseval si za Ptujsko jezero. Zadeva je zelo fina na prvi pogled, ceprav se ti kot začetniku lahko kajtanje kar fino zagrauza. Tezava je tudi v dokaj visokem nasipu jezera, ki je hkrati zelo strm, tako da dostop ni ravno najhaj. Tla v jezeru so pa iz zelo redkega mulja, tako da ko stopiš na poden zgubiš veselje do življenja - ugrezne se tudi do pol metra globoko. Bljak. Da o kakšnem crknjenem prašičku niti ne govorim. problem so mogoče tudi kakšne plitvine, kjer prav nagravžno padeš, hkrati pa so tam tudi kakšne veje, ena izmed njih mi je raztrgala obleko... No skratka, kot začetniku ti to jezero ne priporočam, čeravno se tam naš šport da počet, posebej ob močnih južnih vetrovih...lp3g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DraganS Posted May 22, 2003 Share Posted May 22, 2003 Hmmm... kaj pa je z znamko narobe? Ne vem zakaj bi se, kot zacetnik spuscal v se vecje stroske in top znamke... pa se nekaj je - kupil sem g av Freestyleu, kjer sem bil z postrezbo izredno zadovoljen, imas obcutek, da te tretirajo, kot cloveka, ki bi zelel nekaj novega probati, ti svetujejo in se ne obnasajo do tebe, kot da si ti zaradi njih tam in ne obratno :-) Imam se Naish-a 9m2, pa kot zacetnik ne opazim razlike... LPDS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajterka Posted January 24, 2004 Author Share Posted January 24, 2004 Novosti... Novi posnetki, novi pristopi!! LP Vali! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts