gosakm Posted April 13, 2003 Share Posted April 13, 2003 Ob pogledu na bleščeče deske, z imeni znanih firm, vam poskoči srce in globoko sežete v žep, da si jo privoščite. Čez nekaj časa pa ugotovite,da nosijo nalepko "made in China" , ali podobno. Zakaj ne zaupate domačemu znanju, ki je na določenih področjih bolj izpopolnjeno kot tuje. Slovenske deske bodo plule po vseh vodah sveta. Vsi interesenti mi pišite na: modelarstvo.gosak@volja.net Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrik Posted April 13, 2003 Share Posted April 13, 2003 Bilo bi dobro , če imaš kakšne slike desk , da bi jih tukaj dodal...Čeprav slike ne povedo vse, je pa dobro videt... Če še slučajno ne veš , lahko pripneš dadoteke k sporočilom ... "dodaj priponko" LP :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosakm Posted April 14, 2003 Author Share Posted April 14, 2003 Slike so trenutno vse v analognem formatu.Se bom potrudil spraviti tudi v digitalni zapis, ki bo lahko na ogled. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 16, 2003 Share Posted April 16, 2003 kakšna bo pa kej cena? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajterka Posted May 5, 2003 Share Posted May 5, 2003 Ja, pri ceni je pa utihnil, verjetno je svetovna...!! Sicer pa ni res, da so svetovne deske drage, je pa res, da naši trgovci na svetovnih stvareh, ki so svetovno nove, hočejo svetovno zaslužit. Pa še zelo malo naročijo pa dobijo male rabate, potem pa nič ne prodajo in to je to! Zato pa je pri nas kajtanje drago kot formula ena!! LP Vali! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrFr Posted May 5, 2003 Share Posted May 5, 2003 Da ne omenjam dejstva, da te pride rabljena deska v tujini cca 200-400 eur....Se po moje ne splača trudit z izdelavo, saj je že material drag.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosakm Posted May 5, 2003 Author Share Posted May 5, 2003 Pozdravček. Glede na to, da je na forumu še relativno malo članov sem pričakoval prav tako malo prahu okrog "te" teme. Naj povdarim, da gre za deske po meri naročnika in take deske niso ravno poceni (v tujini). Pri nas je temu lahko drugače. Pri ceni sem utihnu :? , ker je vse odvisno od želja. Naj povem,da se vrti okoli zgornje četrtine cene rabljenih desk FrFr-ja. Lahko se jo pa tudi "pozlati".Prilagam nekaj slik deske, katere novi lastnik je vsem dobro poznan Kitar Stane. Znajd´te se. Miran Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajterka Posted May 5, 2003 Share Posted May 5, 2003 Ok.. kitar stane ima to desko, jaz sem sicer našla samo eno sliko, zdaj pa povej v čem so prednosti naše deske pred tujimi.... ne gledano na ceno!! LP Vali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 5, 2003 Share Posted May 5, 2003 Pazdrav!Jaz bi pa se malo podatkov, kokr: -kje se ustavi meter po dolgem pa pocez-kolk je kej kamberja, kolk je flat,-kere lukne za fine, al gre mrbit se bol brez? :wink: -a ja pa kolk finov, 4,5,6,8-a lohk tud bindnge/sandale gor montiras /inserti tam na ene 2.5inca/-hudic tolk vprasanj pa samo en lohk pove!Pa se zmerej ni cena jasna, jz podpiram domace izvajalce se ne mislem nic z sekend hand po tujini f...., jasno!Sam povejte kolk pa kje lok probam?Kok pa gre, kva pa prav Stane?Ma to je to, a je Stane to dilo zlomu cez vikend nekje na morju?? :? mal brskam...je pa zanimiv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajterka Posted May 6, 2003 Share Posted May 6, 2003 Zakaj potem nekje ne predstavite izdelkov, pa ne na sejmu, recimo v izoli ob morju, samo tistim, ki jih res zanima.... lukenj pa ima toliko, da lahko še šotor gor postavis.... LP vali! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosakm Posted May 6, 2003 Author Share Posted May 6, 2003 Pozdravček. Najprej se opravičujem glede slik, ki naj bi jih bilo več, nekaj se je S........ V glavnem nekaj podatkov o tej dotični deski, ki je na samo eni fotki. Mere: dolžina 161 cm, širina na koncu 23 cm, širina na sredini 42,5 cm, debelina na sredini 22mm in pada do 10mm na koncu, zavihki so dvignjeni cca 6 cm na vsaki strani, ima 4 (štiri) smernike, ki so pritreni z po dvema vijakoma M5 in za informacijo, plavajo! To v končni fazi niti ni tako pomembno, vendar se lahko zgodi, da najdeš svoj smernik ob večernem sprehodu na obali (če ti ga slučajno uspe odtrgati). Luknje za pritrditev zank so v razmaku 16 cm (standard), lahko se namestijo tudi podloge. sredinski luknji sta za zanko, da lahko desko med izvajanjem vragolij primeš desko (nekje sem zasledil, da obstajajo video posnetki), ostale luknje so zato, da lahko zanke za noge nastaviš v treh željenih pozicijah. Luknje (inserti) so M6. Glede na kritike števila insertov, se lako priredi desko samo na dve luknji, vendar ne zagotavljam, da bo drugo stran zanke držal proizvajalec. Toliko o dotični deski, vendar se verjetno razumemo, da gre pri vsej stvari, za izdelavo po željah naročnika. Seveda pa smo Slovenci in če tudi meni tuba spusti samo, da njemu dila kreplje, zato naj bo jasno vsej slovenski kite sceni, da če bi domači proizvajalci živeli od takih, bi že pred leti umrli od lakote. S tem zaključujem moje poslanstvo v tej temi. Vsem, ki bi se poleg mojim neresnostim, pogovorili še o čem drugem, pa predlagam, da se oglasijo na modelarstvo.gosak@volja.net Miran Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts