Janski3 Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Lep pozdrav! Nameravam kupiti kajt in desko pa nevem nič o tem koliko mora biti velika in koliko velik kajt in kakšen mora biti?!!Zanima me če bi mi lahko svetovali kakšen kajt in desko naj kupim?!!Kaj je sploh pomembno pri tem.(Teža? starost? velikost? .....) Hvala za odgovore!!! Imam okoli 65kg, visok sem 170cm, 16let! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Mahalo,welcome o the board!Prvi korak si naredil, drugi korak je dase cimprej povezi z fanti ki ze kajtajo in pojdi z njimimal na spote! Zacni spremljati veter in ko pihaso tako ali tako vsi v Monfalcone, Fosalon, Grado!Pol pa v solo!dr.Lojz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janski3 Posted May 26, 2010 Author Share Posted May 26, 2010 Ampak zanima me tudi kakšen kajt in desko bi rabil ali to ni pomembno, v šolo bom pa šel sigurno to vem!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janez Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 kajtov in desk je veliko vsak vozi to kar mu najbolj odgovarjavsak priporoča tisto kar prodaja načeloma so vsi kajti (bow, hibrid ... 100%depower) od leta 2007 naprej dobri kvadraturo izbereš glede na finance (1 ali 2 kajta)če samo enega potem okrog 11m2če dva potem 7-9m2 in 12-14m2 deska pa najmanj 130cm+ x 39+ če greš pa v šolo pa tam dobiš kajt in največ izvešponavadi tudi oni prodajajo iste kajte na katerih se učiš pa kot je @lojz povedu čim več na spote pa opazovat fante pri delu (tudi tiste ki se učijo ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stajerc Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 Veliko je že napisano na forumu, tako da uporabi "Search"!Najbolje bo da greš v šolo, tam preiskusiš več kajtov in desk, pa se potem odločiš kaj in kako.Tako kot je že @janez napisal sedaj so vsi bow, hibrid kajti zelo dobri in te, kot začetnika nima kaj skrbet! Važno je kaj dobiš ceneje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janski3 Posted May 27, 2010 Author Share Posted May 27, 2010 Uff Hvala zelo za podatke in pomoč in tud jz upam da se čimprej vidmo na spotih!!! Lp Jan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janski3 Posted May 27, 2010 Author Share Posted May 27, 2010 viewtopic.php?f=19&t=4851A če tole kupim a bo uredu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stajerc Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 Tole je čist moje mnenje, zato upam da prodajalec ne bo zameril Oprema je malo prestara, letnik 2006 se mi zdi prestar, je pa res tako kot je napisal za malo denarja! Če na forumu pregledaš, sem sigurn da boš za 500E našel kite 2008 in desko 2007 naprej. Pri kajtu ne šparat preveč, ker ga boš lahko kr hitro zamenjal. Se opravičujem, vendar to je moje OSEBNO MNENJE! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matevzz Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 http://www.kite-forum.com/phpBB3/viewtopic.php?f=19&t=4851A če tole kupim a bo uredu? Če se boš odločil za nakup samo enega kajta ti svetujem, da kupiš manjšo velikost. Glede na tvojo težo (65kg), bo 12m2 kite prevelik. Če bi vozil večino sezone v zelo rahlem vetru, od 10-15kts, potem bi bil 12m2 vredu. Ker pa se pravo kajtanje začne pri hitrosti vetra nad 15kts, na slabšo napoved se sploh ne gre, ti priporočam nakup kajta velikosti okoli 9m2. Tako kajt boš z lahkoto vozil na vetru od 15-25kts. LP, M Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janski3 Posted May 31, 2010 Author Share Posted May 31, 2010 Se zahvaljujem za te izkušene podatke in bom še naprej iskal kajte prvo pa bom res naredil začetni tečaj Hvala :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts