Jump to content

Kateri trainer kite?

someoneON

Recommended Posts

Pozdravljeni!

Kupujem kajt za ucenje, vendar toliko velik, da se bom lahko kasneje tudi peljal na skateu ali rolerjih. Vzel bom nekaj 3-3.5 kvadrata, vendar je kar nekaj modelov na voljo pri nas, pa se ne morem najbolj odlociti katerega bi in zakaj, sicer pa tudi ne vem zakaj, saj s kajtanjem nimam izkusenj (temu tudi trainer) :D bolj kot berem reviewe po netu, bolj se mi zdi da vsi opisujejo ali pa reklamirajo iste odbrine pri vseh teh modelih, tako da se nimam na kaj zanasati, in upam, da mi kdo tukajle zna pomagati :wink:

Trenutno se odlocam med naslednjimi modeli:

-HQ Rush III 3.0m 160€

-Radsails EVO Trainer 3 160€

-Ozone IMP III Trainer 3.5m cca 190€

-Ozone IMP Quattro 3.5 160€

-Best trainer 3m 160€

Sem kalibra 184cm in 70kg

Nagnjen sem k rodu, rad bi tudi da se ga da uporabljati s trapezom, tako da bojo rocke verjetno odpadle, rad bi na 3 linije, in trenutno se najbolj nagibam k ozone imp III trainerju, kot sekundarno odlocitev pa radsails evo trainer. Vas pa lepo prosim, da me usmerite na pravo pot (beri produkt) :D ali pa mi zaupate kak model ki ga jaz nisem zasledil. V glavnem, rad bi robustno in enostavno stvar, ki bo uporabna tudi ko bo osnovno znanje ze osvojeno, da ne bom ze cez nekaj mesecev menjal za vecjega, kajti studentski proracun je zal zelo omejen, zato tudi nizje cene, pa se to rajsi manj, da mi ostane kaj za trapez ali pa kaksen koscek dodatne opreme. Torej, prepricajte me v eno ali drugo ali v tretje :)

LP iz dezevne stajerske

Jaz ti lahko povem samo za Best trainer 3m. Imel sem ga ko,

sem začel z učenjem kajtanja. v glavnem super zadevca, stabilen,

hiter, in zelo vzdrzljiv - preverjeno :D

Lahko bi ga načeloma uporabljal tudi, da bi te vleku na rolerjih,

ampak bi bilo zelo mučno - kajt nima depowerja in je prehitr -

ampak to so lastnosti vseh trainer kajtov. Niso namenjeni za vleko.

Sam sem poskusal s tem kajtom da me je vlekel po snegu z snowboardom

zelo štorasto in prehitro :)

moja izkusnja/nasvet: trainer kite kar hitro prerasteš. Mogoče je boljša

varianta nakup rabljenega (ko prodajas izgubis manj denarja). Kite šola

pa ti vseeno ne uide oz. jo zelo priporočam!!!!

načeloma med trainer kajti ni bistvenih razlik... mogoče je od teh najboljša izbira HQ Rush III, ker ga lahko štartaš sam, zaradi tretje linije.

drgač pa kot je že gwynn napisal. trainer kajt ni mišljen za vožnjo, ampak, kot že ime pove, za trening. če ga imaš namen uporabljati s trapezom, potem je boljša izbira power kite, ki ga lahko uporabljaš na travi/snegu oz. kiteboarding kite, ki ki ga lahko uporablajš tako na vodi kot tudi na travi/snegu.

Hvala za hitre odgovore :)

Sem razmisljal o soli, vendar mislim da se mi ne izplaca (pa se v soli ti pokasirajo 300 ali vec evrov za isto stvar kot marsikateri izkusen kajter za 24pack laskega :wink: ), na vodi ne bom kajtal, pa tudi vec od 5-6 kvadratov ne bom verjetno imel, vsaj naslednjih nekaj let ne, najbolj zaradi pomanjkanja casa (gradnja hise, solanje, delo, in to vse naenkrat), uporabljal pa bom izkljucno za rolko in morda za smuci, ce bi me prijelo. Tako da kolikor se bom lahko se bom naucil sam, upam da tudi ob dobrih nasvetih clanov foruma (tako spletnih, kot tudi upam kdaj v zivo) :)

Nekdo mi je priporocal, naj kar takoj vzamem vlecni kajt 4 kvadrate in naj se z njim ucim, pa vendar mislim da so trainerji za to boljsa izbira, saj so namenjeni prav temu-ucenju.

Okoli linij, ce sem prav videl imajo vsi modeli ki sem jih navedel razen enega po tri linije (kar ne velja za taiste modele, le manjse tam 2 kvadrata). Da bi pa rabljen trainer dobil bo bolj tezka, saj na bolhi je se velikih kajtov ki bi jih prodajala fizicna oseba bore malo.

No ocitno pa le ne bo trainer, dobil sem ponudbo 4.5 kvadrata kite s 4 linijami na baru, depower, tudi cena je ugodna, in kot vse kaze bom sel teh dni na test, ce bo v redu, najverjetneje vzamem. Potem vas bom pa fehtal ce lahkopridem da mi pokazete to ali ono :wink:

PS: ce koga zanima, okolica brezice-krsko obstaja ogromen asfaltiran prostor, popolnoma zapuscen, na katerem se bi dalo landkajtat po mili volji brez da kdo tezi, je pa na dnu krske kotline in je termike dovolj. Plac je slisal na ime "mobikrog" ce je komu poznano in je bil najprej del cerkeljskega letalisca, kasneje uradno dirkalisce in po smrti nekega soferja samo se asfaltna proga.

Bom dodal slike

PSS edit: Slike

http://www.mojalbum.com/e-jay/mesano/foto/17887814

http://www.mojalbum.com/e-jay/mesano/foto/17887813

Zeleno obkrozeno je porabni del, ceprav je tista dolga ravnica (nekdaj vzletna steza, kasneje drag-race proga) odprta do drugega krizisca do ograje vojasnice, samo jo prekiriza lokalna cesta tik nad zeleno crto. Dolgo je v glavnem kot ponedeljek :wink: