GreenRider Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Pozdravljeni, letos se nameravam naučiti kajtat in ker študiram v Portorožu me zanima kako je kaj s kajtanjem pri nas.Čudno mi je, da dejansko še nobenega kajterja nisem videl. Torej, kakšne so kaj možnosti? Hvala in LP;Urban Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurijslavnik Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Ubistvu se da pri solinah sam ne priporočm začetnikom drugač se pa zapel do Italije kuj zamejo je Fossalon (izliv soče) kjer je pa zelo dobr spot; voda do kolen, veter..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 Mahalo,kajtarjev na slovenski obali /portoroz/ nisi videl ker pogoji niso primerni za zacetnike. Kajta se na burjo Izola in Jugo burja Pri Ribicu in to je to. Monfalcone, Fossalon, Grado bodo veliko bolj in edine destinacije zate kkot zacetnika!dr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreenRider Posted May 1, 2010 Author Share Posted May 1, 2010 No, tudi to ni slabo- ni tak daleč. Dajte mi še tukaj nekaj svetovat glede izbire kajta. Imam 70kg in sem se oločil, da bi kupil nek Freeride kite. Ne vem pa katerega naj izberem, rad bi čim večjo širino vetra pokril, od 10-30kn bi bilo super.Najbolj imam oči uprte v Cabrinha Crossbow IDS, gledal sem pa tudi North Rebel (ta se mi zdi bolj C oblike, čeprav za 12m piše od 12-27kn, kar je dobro). Torej, kateri kite iz tega segmenta mi priporočate? Hvala in LP,Urban Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 No, tudi to ni slabo- ni tak daleč.Dajte mi še tukaj nekaj svetovat......... 70kg in sem se oločil,.......Freeride kite.......... od 10-30kn bi bilo super.................... čeprav za 12m piše od 12-27kn, kar je dobro)..................Hvala in LP,Urban Mahalo Urban,zdaj pa prizemlji in se zresni, razen ce se brijes norca...Kajt za uporaben range 10-30knot se ni izdelan/sprojektiran.Imas dve moznosti, das na mizo nekaj 10K € in naredimo kajt zata range, kar bo trajalo do 2 leti in kar nekaj prototipov,pol si zmagal. Druga varianta je da se cim prej prikljucis eni od skupin, se prikazes na omenjenih spotih in se pridruzis fantom.Stataj z katerimkoli do 2 sezoni starim kajtom velikosti 10-12m2in bos pokril osnovni srednji veter 12-20+knot!To ti je to, se bolj varno za vse kajtarje, pa je da gresza zacetek v kajt solo!za vas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts