Jump to content

KUPUJEM KITE ZA ZAČETNIKA-POTRBUJEM VAŠO POMOĆ

Urska

Recommended Posts

Pozdravljeni,

letos se odpravlajm v Grčijo na otok Naxos. Rada bi začela kitata in si kupit opremo. Sem začetnik, nikoli še nisem kitala. Drugače že zelo dolgo surfam ampak me zadnja leta mika kitanje. Ker bom v Grčiji mesec in pol in bom bivala na plaži Mikri Vigle kjer se ful kita me zanima, če je možno da se kitat naučim sama? Zavedam se, da šport ni lahek, vem da ne smem v vodo pri ful vetru:)

Sedaj pa me zanima kakšna oprema je zame? Kakšno dimenzijo padala priporočate in kakšno desko==? Imam 55kg, visoka sem 170cm.

KUPUJEM RABLJENO OPREMO, čim bolj ugodna cena. Predvsem zaradi tega ker se bom(če se bom)učila sama. Saj na omenjenem placu ponujajo tudi šolo kitanaja ampak so cene fajn zasoljene. Bom pa vprašala kakšnega Grka če mi lahko malo pomaga:)

:shock: :shock:

SAMA! tezje si sploh ne prestavljam ucenja kajtanja sam. Če nočeš plačat šole potem potrebujes vsaj enega izkusenega kajtarja ob sebi, ki ti bo namenil vsaj en teden konstantnega nadzora in pomoči.

Sam pa se jaz ne bi odločil za to, sm tud jaz tko razmislu pa sm se hitr premislu. (par neprijetnih situacij brez posledic k sreci)

Kar se pa kajta tice pa tezko recem ker ne vem kako piha kamor gres v vsakem primeru mislim da ne rabiš nič vejega kot 10m2 in pa kite izdelave po 2008. Ne prehiter, torej neki za beginer/intermediate.

Se enkrat pomoje se ti najbolj splača reskirat unih 300€ za solo, ker se stvari lahko hitr zelo zalomjo ce ne ves kako pa kaj.

Veselo učenje in predvem po pameti

Sezona v Gradotu, FSL,.. že laufa. Nabau opremo in se pridruži. Za teorijo je med vožnjo zadost cajt, tistih 10 min si bo pa tut gdo cajt uzeu, da ti pokaže, kako se kajt naveže, štarta,... če se maš namen učit sama (po ''programu'' ''inštruktorja'').

Drgač se pa strinjam z Duksom, da 300€ ni dost, če računaš kolk gre keša, da si kolkr tolk opremlen. (mogoče ti mal mn, če maš že kej od neoprena, trapez)

1) Nikoli se učit sama kajtat.

Ogrožaš SEBE in OSTALE na spotu.

Ena napaka, pa ne boš nikoli več kajtala...

Reskiraj za šolo ali pa naj te nauči prijatelj, ki obvlada.

Znanje surfa tukaj nima nobene prednosti pri učenju razen tega ,da ne boš imela problemov z desko...

Kajterski pozdrav!

Patrik

Samostojno učenje kajtanja je ZELO nevarno. Učenje s pomočjo prijatelja je pogojno OK, vendar mora on vsaj na začetku zelo paziti na svojega učenca (ne pa samo tole je kajt, takole se ga napumpa, naveže in dvigne in sedaj pa znaš in pojdi v vodo :o :shock: ).

Učenje naj ima vsaj sledeče faze (ki bi morale biti nujno izvedene v prisotnosti prijatelja-inštruktorja):

- upravljanje trainer kajta (okoli 2-3m2)

- priprava pravega kajta in safety sistemi

- kdaj v vodo (veter, smer vetra, nevarnosti v vodi in na obali)

- upravljanje pravega kajta v plitvi vodi (brez deske)

- uporaba safety sistema v vodi

- body draging

- prvi poskusi vodnega štarta

- prve vožnje na deski

Čeprav sem sam že prej obvladal trainer kajt in vlečni kajt (kajt na ročke velikosti okoli 5-7m2), pa tudi deskam na snegu, sem šel vseeno v kajt šolo in nikakor mi ni žal. :D

Kajtanje je v osnovi enostavno (ko znaš), vendar ko si še začetnik, gre lahko kaj narobe zelo hitro in nesreča je tukaj. :(

Pazi nase in ostale okoli sebe! 8)

LP, Jure.