grex Posted April 2, 2010 Share Posted April 2, 2010 Saj verjetno večji problem to ni, vendar so potovalne agencije Januarja 2010 dobile obvestilo od Corisa, da se za športno aktivnost "KAJTANJE" odslej ni več mogoče zavarovati (pred tem je bilo pa potrebno k premiji doplačati 66%). Jaz sicer ne poznam nobenega, ki bi se pri rekreativnem kajtanju kadarkoli posebej za to zavaroval in doplačal tistih 66% (vsi so se poškodovali na quadih oz. padli iz kamele). Skrbi pa me, da so sedaj to sploh izključili iz zavarovalnega kritja. Ali kdo ve, kako je podatek, da pri poškodbi nisi padel iz kamele, preverljiv? (če recimo gredo raziskovat, ker so te za 10.000 EUR pripeljali v Slovenijo, bi lahko teoretično ugotovili, da si pri potovalni agenciji najavil kajtarsko opremo za na letalo). LP edit: se opravičujem, če sem postal na napačen forum - sem pa izvedel informacijo v last minute centru :) Se opravičujem moderatorju, če bi bilo treba prispevek prestaviti drugam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grex Posted April 3, 2010 Author Share Posted April 3, 2010 Samo še eno razmišljanje glede teh zavarovanj v tujini bom podal, torej zakaj se glede tega zavarovanja bolj obremenjujem kot drugi. Poznam namreč nekaj zavarovalniških primerov in kako daleč je zavarovalnica sposobna it, da nečesa ne bi plačala. Edini razlog, da se jaz zavarujem v tujini, je, če bi slučajno potreboval prevoz s helikopterjom ali prvim prostim letalom nazaj v Slovenijo. (cena take storitve je hitro med €10.000 in €20.000). (Da mi kakšno rano kje zašijejo, mi ni problem tega plačati na licu mesta - za to se še najmanj sekiram, najverjetneje bi pa zavarovalnica kar plačala, ker se jim za €200 ne bo dalo karkoli raziskovat.) Ko cena naraste nad €10.000 eurov je pa potrebno vedeti: - če rabiš tako drago storitev, boš zelo verjetno nezavesten in ne boš mogel reči, da si padel iz kamele.- zraven bo vsaj 10 paničnih ljudi, ki bodo povedali točno, kaj se je zgodilo (od sunka vetra, kajtanja in vsega ostalega).- pri tej ceni bi bilo naivno pričakovati, da zavarovalnica tega ne bo šla raziskat, veliko dela pa s tem ne bi imela. Vprašanje je torej: kje se potem lahko zavaruješ, da po kakšnem helikopterskem prevozu ne boš bankrotiral. Ali pozna kdo kakšen konkreten primer s helikopterjem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
papabear Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 Prekleti dreki! Na grexovo vprašanješ o tem ali te lahko dobijo ali ne, ko se jim zlažeš nebi razpravljal... bi pa pozval prav vse člane tega foruma, da gospodom na Coris pošljemo eno ''lepo'' pisemce... ...ker s tem , da se samo zgražamo nad njihovimi potezami ne bomo dosegli prav veliko. Morda se bodo pa le zavedli, da nas ni tako zelo malo še posebej, ko bomo vest razširili še vsem znancem in ostalim ekstremnim športnikom, katerim najbrž prav kmalu sledi kak podoben ukrep. fuck the sistem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyho Posted April 4, 2010 Share Posted April 4, 2010 Kje se potem sploh splača zavarovati za kajtarske počitnice? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skywalk Posted April 4, 2010 Share Posted April 4, 2010 Bom povprašal kolega, ki je jadralni padalec in vem, da imajo urejeno neko posebno zavarovanje, ravno iz tega vidika ekstremnega športa. Sporočim takoj, ko izvem. Dva klika, 47 pritiskov na tipkovnico kasneje...zavarovalna hiša je Almeda, Munchen, Germany 30€ ne vključuje tekmovanj in USA/KANADE60€ brez tekmovanj + usa/anada120€ tekmovanja + usa/kanada Pri nas se obrnite na zavarovalnico Triglav, ker so njihova asistenčna hiša. + 386 1 47 47 200 Pozanimajte se, verjamem, da bo marsikomu prav prišlo ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts