Jump to content

Buggy

copo1

Recommended Posts

Lep pozdrav vsem skupaj!

Moje ime je Damjan in upam da se mi ne bo zgodilo to, kar je znacilnost slovenskih forumov oz. slovenskega naroda in sicer da te ze takoj na zacetku "zbombardirajo". :D

Minilo je ze vec kot 15 let ko sem si kupil prvi in edini kite, domace slovenske izdelave (bil je nekoliko cenejsi od tujih, ki jih takrat ni bilo ravno obilo na trziscu), casa, da bi se pa naucil pa nikoli ni bilo, tako da je ostalo bolj pri zeljah. Nekje v ozadju pa me je ves cas morila zelja izdelati buggy. V teh 15 letih se je pa seveda polek osnovnega tehnicnega znanja nabralo se veliko izkusenj o obdelavi, predelavi, oblikovanju, modeliranju in dizajniranju kovin.

In kaj pravzaprav zelim povedati??? To, da buggy bi se dalo izdelati, kaksnega in za kaksen namen pa ne vem!!?? Prav tako ga sam nebi znal, ker ni znanja v kajtanju, preizkusit. :?

Zato vabim nekoga z dobrim znanjem kajtanja in zeljo po kaksnem SLOVENSKEM izdelku k projektu izdelave prototipa.

Se razume izdelava in financiranje je moja skrb, po domace povedano pa rabim dobrega testnega voznika, ki mi bo znal povedati kaj je potrebno spremeniti, dodelati in kocukoncev kaj sploh zeli. Tukaj bi rad povedal, da nisem noben podjetnik in da ne gre za nobeno trzno ukano, gre za moje osebno veselje po izdelovanju raznih stvari, ki so meni predvsem v veselje in ponost in pa gre tudi za neko osebno zadovoljstvo, da nekdo z veseljem uporablja tisto kar si naredil ti. V mislih imam "boljsi", "zahtevnejsi" buggy, ki bi se ga dalo cim hitreje razstavit v kar najmanjse kose (zaradi lazjega prevoza v avtu), da bi bil seveda ce bi bila taksna zelja in potreba vzmeten, za za zacetek izdelan iz aluminija oz. nerjavnega jekla, zaradi lahkosti in korozijske obstojnosti (ce se kdo slucajno vozi po plazah - problem soli), s casoma lahko tudi iz titana - vecja trdnost, da bi bil kolikor se da VAREN in udoben.

Se opravicujem ce sem bil "dolg"! :)

Vabljeni Copo!

Pozdravljeni,

V sloveniji nas ni ne vem koliko takih, ki vozimo buggy. Za začetek lahko pridete kdaj do mene pogledati serijski zložljiv buggy od firme Peter Lynn, ki ga uporabljam sam. Z veseljem bi tudi preizkusil vaš izdelek ko bo gotov. Iz kje pa ste?

Lp, Jaroš

Pozdrav,

Buggy je kvaliteten in trpežen, v celoti iz inoxa, vendar ni mišljen kot top race buggy. Namenjen je rekreativcu, ki ga v kratkem času brez uporabe orodja zloži in pospravi v avto. Ni vzmeten - včasih na zelo grbinastih travnikih bi si želel da bi bil, vendar s tem verjetno trpi enostavnost, cenovna dostopnost in teža.

Mislim da je to edini serijski zložljiv buggy. Meni odlično služi.

Več lahko najdete tu: http://www.peterlynnproducts.com/ v rubriki products/buggies - moj je folding+.

Lp, Jaroš

Mahalo,

no prav pa dajmo po Buggyih, ce se ze na scenini nic ne dogaja.

dr.Lojz je se eden tistih intuzijastov, ki smo v sredini 90'tih

ze izdelali buggiya /in ga tudi polomili/ se je zadeva nato prelevila

v 30cm kotalke in nato na rolke in paralelno voda.

Na gorenskem koncu se buggy ni nikoli kaj prida prijel.

Trenutno je se najaktivnejsi Ales ki fura home made zverino

za njegovih 100+kg, mi lahko verjamete da trga travo in se kaj!

Povezi se z Alesem kjer bos dobil zelo uporabne info, tako glede

konstrukcije kot geometrije!

Ales

40 883 077

Za kaksem krog z prototipom se tudi jaz priporocim, da vidim

ce se znam naravnost odpeljati ;-)