brokenbone Posted February 9, 2010 Share Posted February 9, 2010 Živjo, tema je namenjena tako pridobivanju kakšnega mnenja, kot tudi iskanju primernega kite-a, zato sem jo objavil tu. S prijateljem iščeva en začetniški kite (kasneje po vsej verjetno še enega), od začetka predvsem za sneg in travo, ne bi pa si zaklenil opcije tudi za na vodo. Sam sem že kajtal na snegu s foilom, mislim da 10ko in je za nekako kar šlo (imam nekaj čez 90 kg), vendar pa bi vseeno raje malo večji kite. Glede na vse, kar sem izvedel, se celo bolj nagibam k temu, da bi našel kakega rabljenega foila, ampak je ponudba rabljenih precej skopa, pa tudi cene so višje. Poleg tega pa nisem pripravljen dati 350€ ali več za kite, ki bo, glede na najino znanje, po vsej verjetnosti večkrat pikiral na trdo podlago :). Vendar pa kot pravim, iščeva kakršenkoli primeren kite, glavno da ima dovolj depowerja, pa dober safety sistem. Vesel bom vsakega mnenja (tako glede modela, velikosti, neumenga razmišljanja zgoraj :)...), kot tudi kake primerne ponudbe (lahko tudi na ZS). Hvala,lp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zob Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 ...neumenga razmišljanja zgoraj :)... Se strinjam. Ta šport (tako kot ostali) ni poceni in če se ti zdi 350€ za karkoli od kajtarske opreme PREvelik, ti svetujem, da se sploh ne spuščaš v to (oz. 175€, če nabavlaš u špon). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brokenbone Posted February 12, 2010 Author Share Posted February 12, 2010 Se strinjam in popolnoma zavedam tega. In ko/če mi bo enkrat zalaufalo in kajt ne bo več pikiral u tla in vem, da bom lahko imel isti kite potem še en čas, mi tudi 400€ in podobno ne bo težko dat. Kot pa sem napisal, gre tu za kite, ki ga bosta dva začetnika uporabljala samo na trdih podlagah in vem, da to kar precej pikira v tla. Za to pa je 400€ preveč po mojem mnenju. LP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoName Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Sej tolk ti pa spet ne pikira v tla. Jaz sem svojega foila naštudiral v enem popoldnevu, brez pomočnikov in samo s teorijo. od takrat mi ni več padal po tleh. rajš daš enkrat mal več, pa je mir tudi potem ko znaš. Kajt za 300 eur je pa verjetno večkrat pikiral v tla, kot bi tvoj novejši, v fazi učenja. LP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts