Jump to content

5 strik - Dangerous shit

LukaB

Recommended Posts

Evo ovako,

kao sto sam i pisao prije da je 5 strik super ideja itd...

samo cu vam reci da sam montirao i probao (improvizacija CLS sistema).

Ta zadeva funkcionira na smooth vetru kad nema refula. Kite stoji kot beba.

Ovaj vikend na sabunikama je kite divljao kad je bio samo na 5. konopu. Trim koji je delao po slabemu vjetru je totalno off target za jak veter. Zakaj? Ne vem.

Jedan naroben pomak i imate instant kite-self-re-launch. To je ok, ako zelis da se odmah dvigne. A ako si ga spustio u morje zbog toga sto si imao neki problem - good luck my friend!

Stoga,

AKO VEC ZELITE MONTIRATI 5 STRIK, KUPITE ORIGINALNI!

NEMOJTE SE ZAJEBAVATI SA NEKIM IMPROVIZACIJAMA......

I DOBRO RAZMISLITE PRIJE NEGO STO GA STAVITE.

Ja sam svoj skinuo i vratio old-fashion security. Neka drugi poginu za napredak sporta. - Jaz ne bom!

LukaB

Kje si pa imel vpet 5 štrik? Na centru tube?

Evo ovako,

kao sto sam i pisao prije da je 5 strik super ideja itd...

samo cu vam reci da sam montirao i probao (improvizacija CLS sistema).

Ta zadeva funkcionira na smooth vetru kad nema refula. Kite stoji kot beba.

Ovaj vikend na sabunikama je kite divljao kad je bio samo na 5. konopu. Trim koji je delao po slabemu vjetru je totalno off target za jak veter. Zakaj? Ne vem.

Jedan naroben pomak i imate instant kite-self-re-launch. To je ok, ako zelis da se odmah dvigne. A ako si ga spustio u morje zbog toga sto si imao neki problem - good luck my friend!

Stoga,

Ja sam svoj skinuo i vratio old-fashion security. Neka drugi poginu za napredak sporta. - Jaz ne bom!

LukaB

Stoga,

LukaB

Luka ima popolnoma prav, Ne ga srat z home made zadevami. Sem ze mislil da ne boste sli tako dalec in vendarle!

Odgovor zakaj ne dela v hudem vetru pa lezi na aerodinamiki ali ca hocete na tokah priveza kajta, plus na prilagojeni geometriji flehe!

Se se sprasujete zakaj firme rabijo vec sezon da razvijejo nov sistem in ga prinesejo do koncnega uporabnika!

Prestop iz 4strikov na 5ko je priblizno enak kot je bil iz 2 strikov na 4linerja, in so se fantje zgubljali glave! Sicer je bilo to pred vasim stetjem, a vendarle v vednost!

S celado na glavo in v vodo!

dr.lojz

Jah, tudi jaz sem montiral 5 štrik in ga moram še sprobati.

Zanima me, kako si ga montiral, oz ali imaš takrat, ko je na 5 štriku(leashu) zadnje oz sprednje špage popolnoma popuščene, ali imaš ballstoper nastavljen tako, da ko je padalo na "hrbtu" na 5 štriku, da ga zadnje špage držijo samo do te lege, kot je potrebno.

Verjamem, da ko je sila samo na CLS, se padalo samodejno privzdiguje, če pa je določena sila tudi na ostalih špagah, ga naj nebi

http://www.blackcubepictures.com/downloads/movies/WIPIKA-CLS-320x240.wmv

Pozdrav,...

Jaz imam North Rhino04 koji ima vec predvidjeni attch point na LE. Dakle samo jedan na prednjoj tubi.

Na boom sam montirao jos jedno luknjo (plasticni komad od starog depower-a).

Izmjerio sam vse duzine i postavio 5ti strik od tube (u sredini) do boom-a.

CLS/KCS style 5ti strik.

Postavio stopper ball (otprilike oko 4m od booma) da boom ne odhodi prevec prema kite-u - jer mora tudi biti neke sile na ostale konope da ti kite ne naredi flip

Vse je bilo fajn kad je bio easy veter. Ali kad je dvignilo na nekih 20-25 vozlov, cim bi ga pustio samo na 5tem striku imao sam situacije "instant auto-relaunch" - odmah se dvigne i obrne u full power poziciju.

Mozda je stvar u poziciji konopa, attch point, duzinama ali nesto drugo - to me vise ne interesira. Zdaj sam se vrnio na 4line.

Cakam naslednje leto kad cemo vidjeti da li bo to uspeh ili ce biti jos jedna u nizu "pametnih" inovacija

LukaB

Mam občutk da bo to generalni Northov problem... zato ima Wipika štrik vpet na dveh koncih na LE (Y)...

Pozdrav,...

Jaz imam North Rhino04 koji ima vec predvidjeni attch point na LE. Dakle samo jedan na prednjoj tubi.

Na boom sam montirao jos jedno luknjo (plasticni komad od starog depower-a).

Izmjerio sam vse duzine i postavio 5ti strik od tube (u sredini) do boom-a.

CLS/KCS style 5ti strik.

Postavio stopper ball (otprilike oko 4m od booma) da boom ne odhodi prevec prema kite-u - jer mora tudi biti neke sile na ostale konope da ti kite ne naredi flip

Vse je bilo fajn kad je bio easy veter. Ali kad je dvignilo na nekih 20-25 vozlov, cim bi ga pustio samo na 5tem striku imao sam situacije "instant auto-relaunch" - odmah se dvigne i obrne u full power poziciju.

Mozda je stvar u poziciji konopa, attch point, duzinama ali nesto drugo - to me vise ne interesira. Zdaj sam se vrnio na 4line.

Cakam naslednje leto kad cemo vidjeti da li bo to uspeh ili ce biti jos jedna u nizu "pametnih" inovacija

LukaB

Js to bl težko verjamem da bi bla kakšna sila na zadnjih štrikih koje kajt na CLS... Fora je po moje prej v tem da je dvojno (Y) vpetje CLSa in to po moje preprečuje sukanje zmaja okoli osi in prekomernega nihanja levo desno (kot sm že enkrat opozoru...). Zelo pomembna pa je tudi lega tega attachmenta na LE.

Zdej bom imel tud jaz cajt sprobat sistem na mojem novem kajtu. Predvidel sem 2 attachment pointa - upam da na pravi poziciji... :roll:

BTW, Lojz, Kajterka hvala za informacije o barvanju in nalepkah, zaenkrat ne bom nč "farbu" - imam pa v mislih za kdaj drugič!

Jah, tudi jaz sem montiral 5 štrik in ga moram še sprobati.

Zanima me, kako si ga montiral, oz ali imaš takrat, ko je na 5 štriku(leashu) zadnje oz sprednje špage popolnoma popuščene, ali imaš ballstoper nastavljen tako, da ko je padalo na "hrbtu" na 5 štriku, da ga zadnje špage držijo samo do te lege, kot je potrebno.

Verjamem, da ko je sila samo na CLS, se padalo samodejno privzdiguje, če pa je določena sila tudi na ostalih špagah, ga naj nebi

http://www.blackcubepictures.com/downloads/movies/WIPIKA-CLS-320x240.wmv