Jump to content

Kupim Slingshot RPM 14m2

XMM

Recommended Posts

• 4 weeks later...
no ker dolgo ni nobenega RPM-a na razpolago razmišljam da bi v poštev prišel tudi RevII 13m2 mogoče tudi 15m2;

Kateri mislite da bi prej potegnil 70 kg človečka?(RPM/REV; mislim pri lowendu)

za tvojo težo max 10 oz. 11m2 kajt... večjega ne rabš ker ne bo low end zarad tega nč boljši!

Torej po tvoje se morš prov mal pomatrat da z 10tko dosežeš enako uporabnost lowenda kot 12tko - Torej se tisti k ma 12tko prov mal pomatra in doseže še boljši low end kot on z 10tko... :)

jaz sem prepričan da bo glede na svojo težo, dosegel enak low end z 10ko kot z 12ko. mogoče bo treba 10ko na začetku mal ''pumpat'', bo pa kajt v slabem vetru definitivno hitrejši in odzivnejši od 12ke.

Gigi, se čist strinjam da ma 12ka, če jo vozi nekdo k ma več kilogramov, boljši low end od 10ke.

samo on se pri 10kts ne bo vozu ne za 12ko ne z 10ko. ko bo pihal 13+kts bosta pa oba kajta delala enako. samo z 10ko bo mel veliko boljši high end. kar je zlo pomembno, ker sklepam, da bo mel samo en kajt.

jaz mam 85kg pa vozim 12ko do max 20kts, ker takrat že 9ka dela na full in jo je velik večji užitek vozt kot 12ko.

Tako je Gigi;). Res da imam zaenkrat samo rebela 14m2 in sem ga fural do 19kts-no problem mogoče bi šlo tudi do 20 če ne bi bilo refulov... (na refule je bilo kar zanimivo s 70 kg in 135x42 desko; vendar v povprečju brez problema) xd

Sedaj mislim nabavit 9m2(imam že skoraj v žepu..) ter 14m2 oz. 13m2 če bo mati narava tako rekla:D Tako da bi pokril veter nekje od 10-32kts:D mislim pa da nad 14 ne bom krenil; čeprev sem zgoraj napisal tako; samo mislim da je res prevelik zame; bom raj imel kakšen vozel več pri high endu..

no ker dolgo ni nobenega RPM-a na razpolago razmišljam da bi v poštev prišel tudi RevII 13m2 mogoče tudi 15m2;

Kateri mislite da bi prej potegnil 70 kg človečka?(RPM/REV; mislim pri lowendu)

za tvojo težo max 10 oz. 11m2 kajt... večjega ne rabš ker ne bo low end zarad tega nč boljši!

Se strinjam 11 oz MAX 13m2!!! Sam imam 108 kg in mam največji kajt 11-ko (prej REV, zdej Octane)in začnem vozit pri 15-16KN.Sem sprobal tudi Rev 13 pa je kajt samo počasnejši pri low endu dobim 1-2kn...high end nism sprobu sam bi v primerjavi z 11ko sigurn zgubu, Tko da če maš 70 kg nimaš kej razmišljat o 14 na vzgor.....

hoj še jaz moje mnenje

sam vozim 9ko waroo in 14ko nemessis (best)

oba delata med 15 in 23 knt

14ka že pri 10knt 9ka pa še nisem imel high enda

vedno pa vzamem 9ko čim je možno

tako da če iščeš low end kajt potem čim večjega(glede na to da že imaš 9ko)

ker boš tko z 9ko fural od 15knt naprej in je brez veze imet kajt(11m2...) ki se ti na 3/4 prekriva z 9ko)

Ja tak je tudi moj namen...Z devetko mislim pokriti tam nekje od 19 do 31 vozlov z 14 ali 13 pa od 11 do 20 vozlov...mislim, da bi bilo tako kar vredu; saj 9 ravno začne dobro delati; ko postane preveč za 14:D

::ker se sedaj bolj nagibam k slingshotu bo najverjetneje padla kaka 13m2..

• 1 month later...
Opet znalci.. ima kdo kakšno idejo v koliko vozlih bi lahko peljal RPM 12m2 s 70kg in desko 135*42? sam še nimam takega občutka, da bi znal oceniti..ker ss used kitov ni za dobit 14 ali 13 razmišljam če bi v poštev prišlja 12-glede na malo večjo hitrost in take karakteristike..?

Opet znalci :D

Glej imam 82 kg in vozim desko 132X42 pa zacnem vozit ze pri 17 vozlih.

Glede na tvoje kilograme in velikost deske bi ti lahko vozili ze pri 14 in vse do 30 vozlov.Kr se mene tice ti je en kajt dovolj in ne rabis 2. Z enim bi pokril vse.

To je samo moje mnenje :D