Jump to content

Pomoč nekoga ki zna =)

Jero

Recommended Posts

Lep pozdrav,

Imam velik(vsaj men se zdi velik) problem. Sem še začetnik. bil sm na tečaju na Bolu in enkrat sm kajtal v Portorožu. Imam naish raven 06 8m2 rabljeno.

Problem je ta... ko sm šel kajtat v portorož sm štartal iz kopnega. Ampak kajt mi noče ostati v navpični poziciji 12. vedno mi pade dol. Kaj je narobe mogoče kdo ve? Je narobe kaj s kajtom ali štriki?

Potem pa ne vem točno zakaj se uporablja 5 vrv ker na tečaju tega ni bilo?

Zelo bi mi koristila pomoč nekoga ki zna da bi mi razložil par zadev.

Če ima kdo "preveč časa" ga prosim če bi mi razložil. moj tel: 031 213 105

ali pa j3ri@hotmail.com

TNX za vse LP Jernej

Se opravičujem če sm pisal pod napačnim topicom.

Mahalo Jernej,

meme je kar groza ko berem take vprasanja! Portoroz na kaj na burjo, ki piha cez, al na jugo, morebiti pa si bil pri Ribicu??

Kakorkoli po moje si tecaj malo presprical in bos moral kaksno lekcijo ponovit. Aloi pa je sola/instruktorji na Boli bolj v K****! Cimprej se prikluci kaksni skupini fantov in ne solo izzivat narave!

Samo nekaj osnovnih:

-kajt na 12 NO GO, sploh ce je veter refulast. Ne vem kdo sploh se to uci???? Kajt naj gre dol na okno, jasno! Tako te ne bo nnikoli zluftal in si na varni strani!

-100% razumevanje kajta! Navodila, iskusnje drugih, lastne prilagoditve sistemu ki ga kajt ima!

-"dva sta kajtala" pa kaj, ti si zacetnik in se ne mores primerjat z nekom ki niti ne ves koliko staza ima. Poiskati si moras sebi primerni spot, pol pa gasa.

-Pobiranje kajta iz vode. Obvezno znanje obeh situacij! Ko stojis v vodi in kjeer plavas, razlika je ocitna!

Uzivaj se naprej v sportu in po pameti!

dr.