Jump to content

Nakup prvega kajta

Perho

Recommended Posts

Pozdravljeni

Že nekaj časa se navdušujem nad kajtanjem, zdaj sem se pa odločil, da si ga tudi sam kupim. Najprej naj povem, da še nisem nikoli kajtal, tudi s trainer kajtom ne. Kajt bi večinoma uporabljal rekreacijsko, kot spuščanje zmaja, vseeno pa bi rad, da je dovolj močen, da bi me lahko vlekel (imam 95kg), če bi se kasneje odločil da sprobam snowkiting ali landkiting. Pregledal sem kar nekaj forumov in kajting strani ter nekak prišel do zaključka da bi bilo najbolše če bi kajt bil foil velikosti 3-4m2 in 4 linijski na ročke s kitekillerji. V tem rangu sem se nekak najbolj navdušil nad kajtom HQ Beamer IV (samo še ne vem 3.0 ali 4.0) alternativa pa mi je Flexifoil Sting 2 velikosti 3.3. Zanima me če sem si izbral pravi kite ali bi mi vi predlagali kaj drugega. Gledal sem tudi HQ Scout samo mi je malo predrag in pa HQ Rush 3 Pro (300 ali 350) samo ima 3 vrvice in bar. Vsako mnenje in nasvet sta dobrodošla. Hvala

Perho

• 3 weeks later...

Hej. Jaz sem bil pred letom dni v enakem polozaju kot ti. Na koncu sem se odlocil za Beamerja 5.0 in ni mi zal. Kajt je z malo previdnosti super za ucenje. (le pravilno se moras lotit ucenja. Najprej veliko teorije, nato trening v slabsem vetru in tako naprej..) Jaz sem ga na rocke osvojil v trenutku. Kajt ni tako velik, za zacetek, kljub temu je pa dovolj za snowkiting (preverjeno na blokah) in pa tudi landkiting. Edina stvar, ki se je kasneje izkazala za dokaj neuporabno so rocke. Ko ti je igranja enkrat dovolj in imas kajt v mezincu, so ti rocke odvec, saj se ne mores vezat na trapez. (lahko se z malo iznajdlivosti, vendar na racun slabega safety-a).

Skratka, bil je moj prvi kajt, pomoje kar v redu nakup za ta denar. Sploh za ucenje je brez veze kupovat neko hudo robo, ker ga itak nonstop zabijas v tla.

LP