XMM Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 ja mene zanimajo vaše dobre/slabe izkušnje s temi kajti in tudi s kajti drugih firm, ki jih vozite... recimo veliko se govori okoli northovih slabih ventilčkov (da spustijo na tubi...) Ima kdo kake podobne izkušnje z drugimi kajti? (vsi vemo, da se pod vplivom sonca karakteristike lepila spremenijo+pritisk v tubah=popusti ventilček...) Kdor je imel možnost probe več kajtov:1.) Kateri kajti imajo dober lowend...2.) Kateri kajti gredo dobro upwind,... (za nekatere se govori, da dobro vlečejo, vendar jih je težje spravit upwind..) Glavno tema, da pohvalite kar vam je na vaših kajtih všeč in kaj ne.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
george Posted August 14, 2009 Share Posted August 14, 2009 slingshot RPM 2009 10m2:Super kajt, enostaven, 4 striki, ko ga zazenes da veliko moci. super low end. tudi ko je overpowered se ga da relativno varno furat. slingshot REV 2008 11m2:Dober kajt, super low end, hiter in ravno prav odziven za ucenje. verjetno najbolj primeren kajt za zacetnike. North rhino 2007 12m2:dober kajt, za moj okus prepocasen in premalo odziven. Vlece kot nosorog. sprejemljiv low end. ko je overpowered (prevec vetra) ga daj pa raje na tla.5 linija sux big time, vec dela kot koristi. Best nemesis 2009 8m3:hiter kajt, zelo odziven, igraca :)vendar sem ga premalo vozil da bi lahko kaj vec povedal. aja na mojih (rpm in rhino) se vsi ventilcki drzijo in ni se nobene luknje, razen na northovem baru se je neopren ki je na zacetku zadnjih strikov, zacel trgat ze zelo zgodaj. sem pa videl ko je na REV-u 11m2 ravno predvcerajsnjim spustila tuba (verjetno pri ventilcku). Sonce pesek polno napumpan kajt. najverjetneje so ga pa blesavi italjani predrli ko smo gledali njihove toples kajterke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMM Posted August 25, 2009 Author Share Posted August 25, 2009 oo super reply..če ima še kdo kakšno mnenje o svojih kajtih dobrodošlo...me pa zanimajo tudi vaše izkušnje z Liquid force kajti, ki naj bi imeli kar za nekaj vozlov večji windragne kot ostali predvsem lowind.. (havoc 14m2 7-20 za primerjavo rebel 11-23) Če je že kdo sprobal kite me res zanima kako je s tem... no ker se trenutno še odločam, kater kite bi kupil na novo (razmišljam o slingshot rev in RPM) zanima pa me predvsem velik windrange primerljiv z rebelovim; me zanima, katerega bi mi priporočali znalci? (če ima kdo kak predlog o drugih kajtih kar na dan z njimi...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zob Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 naj bi imeli kar za nekaj vozlov večji windragne (havoc 14m2 7-20, rebel 11-23) Iz tega, kar si navedel, ima rebel za en vozel večji windarnge!? no ker se trenutno še odločam, kater kite bi kupil na novo Dejstvo je, da boš z enim kajtom težko pokril ves veter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPEED Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 (edited) Za en kite super pokriješ z BEST Kahoono 9.5. Enino, če nimaš čez 80kg.... najbolj na izi kajta za furat, iz vode gre kar sam, odličen low end, tudi freestlye in wave igrača ;) kitesurfing oprema Edited September 21, 2009 by SPEED Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMM Posted August 26, 2009 Author Share Posted August 26, 2009 @Zob: računal ravno nisem-priznam; gledal sem predvsem lowend :) v namenu imam zamenjati 14m2 rebela za 2 kajta in sicer še nevem katera..Začel sem razmišljati o SS RPM ter REV vendar sem dobil reply da ima RPM slab lowend za rev pa sem na netu našel windrage ter je lowend za 15m2 neprimerljiv z north rebel 14m2 (če se karkoli motim me popravite..) Zato ponovno prašanje za znalce katera kajta mi priporočajo za kajtanje od 11 vozlov naprej? P.S: ista tema je odprta na kajtar.si; ker vsi ne prebirajo kite-foruma in kajtar-foruma :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihac Posted September 19, 2009 Share Posted September 19, 2009 oj, ce ti je najpomembnejsa karakteristika lowend, mislim je cabrinha prava odlocitev..se pa kar rado zgodi, da glavna tuba eksplodira brez razloga ce smem predlagat, raje glej na kvaliteto in vozne lastnosti kajta. po 3 mesecih opazovnja in probavanja kajtov v braziliji, mislim da bi kot top kajte ocenil naish, north, slingshot in mojo igracko wainman hawaii ( vozen od 14-35 vozlov ) kaj vec pa kdaj drugic, lp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts