manti Posted June 3, 2009 Share Posted June 3, 2009 Živjo! Torej, mene pa zanima, katero desko mi priporočate, glede na to, da sem čisti začetnik v kajtanju (beri: zaenkrat samo igral na suhem s kajtom). Kateri model, dolžina...? mam pa 195cm in 85kg. Hvala že vnaprej! lp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
george Posted June 3, 2009 Share Posted June 3, 2009 Hmm glede na kile si manjse kot recimo 132x41 ne jemati. Tudi ko bos ze obvladal ti bo to ravno prav.Ce imas pa moznost da dilo zamenjas (ko bos zacel skakat in izvajat trike), je pa se bolje da si za zacetek kupis se vecjo ne vem 140-145x41-43 ali kaj podobnega. pa če je možnost si za začetek kupi mehkejšo dilo (ublaži vse chope, valove in pristajati je lažje) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPEED Posted June 3, 2009 Share Posted June 3, 2009 (edited) Kaj takega bi ti jaz priporočal... kiteboard 134x42 Edited September 21, 2009 by SPEED Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manti Posted June 3, 2009 Author Share Posted June 3, 2009 Najprej hvala za odgovor. Ok, torej bom gledou 135cm+ rajš. A ma mogoče kdo kšno primerno rabljeno dilo, ker 400€ za nekaj, kar bi mogoče kmalu "prerasel" je kr dost, sploh glede na vse ostale stroške že, ko začneš kajtat :)Mal sem že gledal tukej po forumu, ampak ne najdem ravno neke orientacije, katere dile so primerne za začetnike...Pri smučanju recimo je stvar preprosta: izbereš način vožnje, pol v katero grupo spadaš (beginner/advanced/pro) in pol še fina nastavitev s trdoto dile lepo po številkah :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matevzz Posted June 4, 2009 Share Posted June 4, 2009 na tvojem mestu bi jaz kupil desko, ki jo boš imel za dalj časa, se parvi desko velikosti 132/41 (mogoče kakšen cm večjo)... z veliko desko ne boš speljal nič prej, samo denar boš vrgel stran... lp, matevž Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KajtShop Posted June 4, 2009 Share Posted June 4, 2009 Če potrebuješ desko za začetnika imamo na voljo 1 rabljeno desko velikost 144x44cm, deska je rabljena cca. 1mesec . Več o deski pa si lahko pogledaš na naši spletni strani. Cena 300eur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hudy Posted June 4, 2009 Share Posted June 4, 2009 Moje mnenje je (sem približno takšnih dimenzij :)) in vozim 136x41Kot so ti že povedal dimenzije 132(kak centi več) x 41 bo super (aja pa ne kupuj začetniških DIL - prelahek šport za začetniško dilo - vsaj začetek :)) probaj pogledat še (cena je ugodna) http://www.kajtar.si/index.php/Latest/wizard-kiteboarding-akcija.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNi Posted June 4, 2009 Share Posted June 4, 2009 135x42 pa res ne jemat začetniških dil ker edina razlika je da so v kurcu narejene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hime Posted June 4, 2009 Share Posted June 4, 2009 Lp tudi sam sem začetnik v tem športu, in iste višine ter težine kot kolega ki je začeu to to temo. Katere dile bi pa bile primerne, da niso začetniške in ne pre zahtevne? Ali je pametno na začetku jemati allround dilo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPEED Posted June 4, 2009 Share Posted June 4, 2009 Vsekakor na začetku uzemi allround dilo. Oz. čim boljšo za na čop. Brezveze gledat po super duper freestyle specifikacijah... Rajši potem po 2 letih zamenjaš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hime Posted June 5, 2009 Share Posted June 5, 2009 A tisti komplet, ki ga ponujate bi biu ok za tako višino in težo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
japec Posted June 17, 2009 Share Posted June 17, 2009 Živjo, Da ne odpiram nove teme bi kar tukaj vprašal...mene tudi zanima kaksne so primerne deske...na kaj in kako se gleda. Imam 71kg, desko pa bi kupil za več časa torej nebi posegal po velikih. Ali bi bila 130 vredu zame? lp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matevzz Posted June 17, 2009 Share Posted June 17, 2009 če je širka 40cm je vredu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted June 17, 2009 Share Posted June 17, 2009 če je širka 40cm je vredu... In kaj ce magicna meja 40 ni dosezena oziroma presezena????????Se bojim da vas je prekleto malo na tem forumu tistih, ki ste furali deske 135/36, ozko, z malo rokerja, hitro, odzivno in zakon za carvat, na primer! Tudi to dela in se kako!Za zacetnika in prve korake, kakrsna koli planka bo ze v redu, scena cisto prevec komplicira. Centimetri gor, centimetri dol. Na enak nacin se je zakomplicirala snowboard scena in vsi vemo v kaksnem shit-u je!Moje nacelo je in je bilo, preiskusiti vsako mozno desko. Menjave desk na spotu kolikor je mozno, le tako dobimo vpogled na material. Opozarjam pa na eno zadevo, par fur gor dol je cisto zadost za en osnovni feeling, ker celodnevnno drajsanje z sposojenimi deskami ob tem da svoje niti nimas, oziroma po tej poti isces najboljso, ne pelje nikamor. /Se je dogajalo modelom tud to :-( Zatorej veselo na vodo in uzivat!dr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matevzz Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 zakaj bi kupoval ''kakršno koli planko'', če lahko kupiš desko, ki ti vsaj po dimenzijah ustreza?! konec koncev tudi oprema ni tako poceni, da bi jo menjal kot spodnje gate.kaj je kdo vozil in kaj ne je pa povsem brez pomena. tud jaz sem včasih smučal s klasičnimi smučmi, zdaj je pa cel kup smučarjev, ki tudi slišali niso zanje. in kaj zato? stvari se spreminjajo, sami pa se odločimo ali spremembe sprejmemo ali pa se slepo oklepamo ''stare klasike''.majhne deske so zgodovina, tako pač je! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stajerc Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 Pozdravljeni! Vsak začetnik, bi moral malo "prežvečit" forum in bi dobil odgovore na vsa vprašanja, pa naj si bo to teža/ velikost od 50/160 do 120/210, vse je že napisano. Glede tehnologij, se pa od enga ali dveh mesecev nazaj ni prav nič spremenilo Če kdo misli da bo z opremo 2009 ali s prihajajočo 2010 že kr delal kiteloop, handle pass, ... se moti.Tist ko obvlada lahko vse te stvari počne s kajtom starim tudi 5 let.Upam da nisem koga razjezil :D :D :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNi Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 Mislim pa da nas je večina že poskušala vozit ozke dile pa vsi vemo kako je. Pa tudi za začetnika je bolje da je dila plovna pa raje manjši kajt. Jst furam letos 135x42 pa moram rečt da ni primerjave z starimi raketami. Tudi kajtat se povprečna oseba nauči zelo hitro pa neka freeride raketa zelo hitro postane odveč. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts