Jump to content

kite jumping

firebee

Recommended Posts

mene bi zanimalo kako naj z kajtom skačem na varen način. :oops: :oops: :oops:

imam kite:RHOMBUS FIREBEE 8.5

če imaš kajt v nahrbtniku si ga daš na rame in z njim delaš poskoke, to je najbolj varen način :wink:

no malo šale

rombus je (če se ne motim) kajt na ročke in je namenjen predvsem bugy.... nima depower-ja in se mi zdi da ni primeren za skakanje.

Seveda se da tudi s takim kajtom skakat

z kajtom tečeš v eno stran ga držiš usmerjenega v veter na cca 75% višine nato ga usmeriš nazaj in v zenit in ko je v najvišji točki in čutiš da te vleče navzgor takrat skočiš. ko si v zraku in začneš padat pa ga ponovno usmeriš naprej...

nikoli ne skakat, ko te kajt vleče naprej, taki skoki so ponavadi nizki in dooolgi s pristankom na hrbtu, nosu, riti.....

najlažje pa bo če greš v levec in ti bodo lokalci-znalci pokazali v praksi

hvala za nasvet...aja pa meni sploh ni treba skočit zako ker imam tako močen kajt da me ponavadi potegne kar sam.Aja pa še nekaj me zanima...Kaj naj naredim v primeru da ne bi rad skakal recimo ali je dobro da se nagneš nazaj oz. skoraj na rit da te kajt ne potegne v zrak... :roll: :roll: :roll:

Moč reguliraš z bremzam, vendar že kakšen trenutek preden ima kajt največjo moč, zato je dobro nabrati nekaj izkušenj v lažjem vetru, da veš, kdaj pride ta trenutek oz. položaj in gibanje kajta, ki data največjo moč.

Če se boš nagnil nazaj, boš dal kajtu le še večjo moč, razen u kombinaciji z bremzami ali da ga po horizontali odpelješ prav na rob okna. No ja, še vedno velja, da vaja dela mojstra. Ko ti kajt pride v kri, se automatsko vržeš nazaj, če veš, da te bo kajt umes pobral.

lep dan,

Miha Z.

• 2 months later...