Jump to content

land/snow kite

Windsch

Recommended Posts

Najprej en lep pozdrav vsem skupaj.

Sem totalni začetnik in bolj ko berem po forumu več zvem, a manj razumem.

Trenutno imam EVO trainer 2m s katerim sem se približno seznanil s kajtanjem. Sedaj pa bi šel rad v nakup nečesa bolj konkretnega in kot sem že napisal več kot preberem bolj sem zmeden :?

Predvsem me zanima land/snow kiteing, seveda pa ne izključujem vodo.

Ali obstajajo takšni, ki so za začetnike dovolj dobri na vseh terenih (pa ne nekaj kar ne bo imelo smisla čez par mesecev). Kaj naj gledam (bow, sle, c)? Kakšne so razlike v grobem?

Koliko velike gledam - sem visok 187, teža 80 kg

Prosim za nasvete.

Tadej

Glede na to, kar si napisal ti predlagam, da izbiraš med foil kajti z zaprtimi celicami, ki jih lahko uporabljaš tudi na vodi. Dva najbolj znana proizvajalca takih kajtov sta Peter Lynn in Flysurfer. O Flysurferjih ti bodo več povedali drugi, mene pa lahko vprašaš vse o Peter Lynn-ih ki jih uporabljam že vrsto let in jih lahko pri meni tudi nabaviš. Oglej si stran www.PeterLynnkiteboarding.com, predvsem kajt Synergy. Če si kje v bližini Koroške si vabljen da kajte prizkusiš.

V vsakem primeru pa je najboljši nasvet naslednji: Poišči kajterje v svoji bližini in naj ti razkažejo šport in pomagajo pri prvih korakih. Kajt-šola je seveda še boljša in varnejša varianta.

Glede velikosti kajta pa - zelo je odvisno od vrste kajta, od namena za kaj ga boš uporabljal in v kakšnem vetru.

Pišeš mi lahko na jaros.ocepek@gmail.com

Lp, Jaroš