vrbanec17 Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 Lp! Pred nekaj meseci sem kupil kite sonic 12m, ker pa živim v takem zajebanem kraju in ker nobenega kajtarja ne poznam sem ga danes z prijateljem dvignil v zrak. Čeprav sem pogledal kar nekaj filmov kako začeti, ga nisem znal natrimati ali kako se reče. Če sem to špago odpustil ali preveč zategnil mi je padel dol, pravijo pa da slabši je veter bolj mora biti vrv zategnjena( manj depowerja). Zdaj nevem mogoče je bil preslab veter, prosim pomagajte mi kaj naj naredim. Hvala vnaprej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPEED Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 Najboljše narediš, če prideš na en spot kjer se kajta in nekoga prosiš, da ti malo pomaga... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
george Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 tko kot je speed reku. Ce pa nimas te moznosti si pa omisli kaksn 1-2m trainer kajt kjer je bolj ali manj vse isto, razen tega da se ne mores poskodovat ,no razen ce si talent za to :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zob Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Z mal logike, bi sam rešu problem. Roča za trimat je narejena, da jo ob močnejšem vetru zaradi varnosti in udobja potegneš k sebi, iz tega sledi, da je v low-windu najdlje od tebe. Če je pa no-wind, pa še kašna refula, ti pa nič ne pomaga, da bi ti kajt stal v zraku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janez Posted March 13, 2009 Share Posted March 13, 2009 Lp! Pred nekaj meseci sem kupil kite sonic 12m, ker pa živim v takem zajebanem kraju in ker nobenega kajtarja ne poznam sem ga danes z prijateljem dvignil v zrak. Čeprav sem pogledal kar nekaj filmov kako začeti, ga nisem znal natrimati ali kako se reče. Če sem to špago odpustil ali preveč zategnil mi je padel dol, pravijo pa da slabši je veter bolj mora biti vrv zategnjena( manj depowerja). Zdaj nevem mogoče je bil preslab veter, prosim pomagajte mi kaj naj naredim. hojtežko je takole po ekranu razlagat1.kraj kjer živiš ni "zajeban" kjerkoli živiš(malo spoštovanja) 2.ko govoriš o špagah to ni "ta" ali "ona" špaga ampak sprednji in zadnji štrikisprednji so tisti ki gredo iz sredine bara na sprednji konec kajta(v tvojem primeru na bridle)zadnji pa so tisti ki gredo iz obeh koncev bara na zadnji konec kajta 3. kajt trimaš z depower strapom(mislim da ima sonic depower vrv-princip je isti) bolj kot ga zategneš(s tem skrajšaš prednje štrike) manj je na "power" in obratno. Se pa pri tem spremeni tudi kontrola kajta če je depower zategnjen imaš slabšo kontrolo(počasneje reagira pri zavoju) 4.načeloma slabši kot je veter bolj mora biti "depower" odtegnjen(kajt na "power) ampak do določene meje ker v prešvoh vetru ga pa preveč odtegnjen postavi v backstall(kajt gre vzvratno-pade dol) uf, uf, res je težko kajtat po ekranuv tem času ko sem to pisal bi te v živo že vse naučil :wink: upam da sem kaj pomagal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vrbanec17 Posted March 13, 2009 Author Share Posted March 13, 2009 Hvala vsem za odgovore, danes smo spet kitali in dosti tega je blo bolj jasno kot včeraj predvsem hvala dr. Lojzu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts