Jump to content

Popolni začetnik

Freestyler

Recommended Posts

Pozdravljeni,

Sem nov na forumu in se že dolgo časa želim naučiti kajtati saj sem videl kajterje lani na počitnicah v Egiptu. Malo sem prebiral forum in gledal različno ponudbo proizvajalcev najbolj so mi v oko padli naslednji kajti z deskami:

- Best Waroo 12m2 + Spark 140x43cm

- Flexifoil Atom 12m2 + Alpha 144x44cm

- North Rebel 12m2 + Gonzales 143cm

Cena ni pomembna saj hočem imeti kvalitetno opremo z najboljšimi preformansami za začetnika kaj bi mi vi kot mojstri v tem športu predlagali?

Hvala za odgovore

Lp

Takole "platonsko" you fall in Love z kajtarijo ;-)

Samo gledal v Egiptu nic probal, skoda....

Gledat in se cudit je drugo kot biti pripet na kajt,

definitivno ti priporocam da probas najprej, vsaj malo, trava sneg /kolkr ga se je/ se bos lazje odlocil. Ce pa to ne pol pa nimas velik za falit z ponudbo ki si jo nasel. Najboljse performanse za zacetnika ni, kajti sele ko mas nekaj kilometrov in X litrov popite vode, pol ze ves kaj ti pase.

Dobro nabavi!

dr.

Škoda, ker nisi probal kot je rekel dr.lojz, ko enkrat probaš preprosto padeš noter :)

Glede opreme, ki si napisal zgoraj so vsi vrhunski proizvajalci tako, da karkoli kupiš neboš falil. Za začetek bi bilo dobro investirati par eur v kajt šolo, da te naučijo osnovnih stvari saj, če boš delal nekaj na svojo glavo boš hitro pustil zadevo.

Jaz ti lahko povem glede Flexifoila saj ga tudi sam vozim. Kajt Atom je zelo kvaliteten kajt predvsem pa zelo preprost za uporabo, ker je hibridni kajt ti odpušča veliko napak in tudi wind rage ima zelo širok. Lahko ga uporabljaš tudi za landkiting in snowkiting. Tudi deska Alpha je zelo vredu je kar velika in široka saj omogoča dobro plovnost kar je najbolj pomembno pri začetnih korakih.

Lahko pa greš kdaj zraven, ko gremo v Gradota in ti posodim mojega Atoma in Alpho ter sprobaš zadevo in se prepričas v kvaliteto izdelo ter o nakupu.

Lep pozdrav