vrbanec17 Posted November 25, 2008 Share Posted November 25, 2008 Sem nov na forumu in kupujem kite. Sem čisti začetnik in sem razmišljal med dvema kitoma med gk sonic 11m in best waroo 9m. Oba sta letnik 2006 in staneta 300 eur če pa ve kdo kakšno boljšo opcijo bi bil hvaležen če mi pove. Čeprav nevem če je sonic bil izdelan po novembru ker piše da tisti ki so bili prej nimajo izpopoljnjenega sistema na baru. Prosim za kakšen nasvet kaj vi menite o tem, seveda učit se mislim sam ker živim v Murski Soboti pa ni nikogar ki bi mi pokazal osnove, če pa je kdo pripravljen kje blizu Mariborja, Celja kaj pokazat rajši njemu dam dnar kot pa šoli katere se lehko udeležim komaj poleti. Hvala za od Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted November 25, 2008 Share Posted November 25, 2008 Povezi se z fanti nahttp://kajtar.si/oni so bolj doma v Levcu na letaliscuin ti bodo z veseljem pomagal!Razen ce te pot zanese na Gorenskopol je dr.Lojz pravi naslov! /izlet,Bled, kremsnite, smucarija..../dr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deeV Posted November 25, 2008 Share Posted November 25, 2008 Jest sem začel za sonicom 11 2006 (rabljenim). Ima zelo dober depower, tako da se prav nikoli nisem počutil ogroženega. Z njim sem se tudi naučil, vendar mi je žal potem počila glavna tuba. Bil sem sam kriv ker se mi je v vodi en štrik zapel za strut in je glavno tubo preveč zarotiralo (torzija) in je razneslo tubo in raztrgalo plašč. Potem sem dal popravit in ga bom sedaj imel za na sneg in travo.Sedaj imam warooja 11 2007. Drugače sta kajta zelo podobna, vendar mi je waroo boljši ker se lažje nastavlja med vožnjo. Sicer za 2006 ne vem. Aja, zdi se mi pa preveč, da bi dal 300 € za 2006 glede na to kaj vse se dobi na trgu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vrbanec17 Posted November 25, 2008 Author Share Posted November 25, 2008 Hvala obema za odgovoreSaj sonica lahko dobim za 250 eur mogoče kaj manj. Ampak za sonica pravijo da je zelo slaba kvaliteta baje da razpade po ne preveč dolgem času, kar me skrbi saj mislim sam začet verjetno s kako pomočjo, nebi rad da bi meo kajt par mescev pa konec. Pa pravijo da tisti ki je bil izdelan pred novembrom 2006 da nima izpopoljnjenega bara? Kaj to pomeni a mi lahko kdo svetuje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPEED Posted November 25, 2008 Share Posted November 25, 2008 Boljša izbira je Waroo. Sicer na 2006 se lahko bridli odtrgajo. Če so se že so itq zamenjani, drugače se pa ne bodo... Pri Sonicu je problem, ker ti bar uide neskončno stran in depowrat ga je tudi zelo težko. Meni se ni raztrgal se je pa Damjanu (ki ga je od mene kupil) kot že omenjeno... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaros Posted November 26, 2008 Share Posted November 26, 2008 Kolikor je meni znano so tako za Waroo 2006 kot tudi za Sonic 2006 poročali o težavah z glavno tubo. Drugače sem sam imel Sonica 2006 in sem ga vozil 2 sezoni brez večjih težav. (enkrat pa sem res moral nočno nazaj zašiti en segment šiva na tubi...). Kajt je bil za vožnjo odličen. V letu 2006 prava revolucija. Če si začetnik boš rabil ob sebi nekoga, ki ti ga bo "natrimal". Warooja ne poznam. Če ne želiš težav z glavno tubo raši glej za letnikom 2007. Lp, Jaroš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vrbanec17 Posted November 26, 2008 Author Share Posted November 26, 2008 Mislim da bom vzel kar sonica ker je boljša cena pa pravi da je kot nov. Pa mislim da katerega koli vzamem se za naučit bo dobro, pozneje tak mislim kupit kaj drugo. Pa reko je ta ki mi ga proda da mi vse pokaže, ga natrima, da kakšen nasvet tako da mora bit če ne pa bom počakal do poletja na kitešolo. Hvala vam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted November 26, 2008 Share Posted November 26, 2008 Še M2C... če primerjamo iste velikosti (2006 11m), sta oba kajta precej podobna, za učit & prve korake super, vsak ima svoje specifike: - kar se tiče materiala, Waroo malo boljši (dacron, glavna tuba), vendar sem popravljal že oba (tako glavno tubo kot bladderje)- performanse tam tam, mogoče ima Sonic malo boljši low end- bar ima waroo zame boljši (Sonic ima depower "slabše" narejen, vendar varnost prav nič ne trpi, kvečjemu jo ima na mah več, imam pa lepo idejo kak močno izboljšati stopper - kak testni kandidat? :))- kar se tiče flutterja (tresenja krila) ga ima waroo več - Sonic ima manj problemov če je glavna tuba (pre)malo napumpana- Waroo mogoče malo hitrejši in malo hitreje zavija, mogoče so kvadrature pod 11m malo preagresivne za začetnika Torej +- so kar lepo porazdeljeni, za prve korake/špure je po moje čist vseeno kaj vzameš... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Therejc Posted November 26, 2008 Share Posted November 26, 2008 Tut jest saz sem začel na sonicu, kupljen od Jarosa. Se danes služi brez problemov, je pa odličen za učit. Nisem meu nobenih problemov, pa še na netu je dost razližen kako ga natrimat. Drgač pa Gigi, lahk sprobava tole tvojo idejo o novem stopperju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts