dinovrbanec Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 Alo! Sem iz okolice Murske Sobote in sem zelo navdušen za kajtanje, že popolnoma prepričan da bom kajtal. Bi pa zelo rad prej se s kom pogovoril (kakšno opremo, po možnosti kaj probal da ne kupim na blef). Zato me zanima če je tu v okolici kakšen kajter, lahko tud pridem v Maribor ni problem samo mi prosim povejte ko boste šli na kakšen spot da pridem pogledat in kaj povprašam če je možnost. Hvala vnaprej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedy Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Alo! Sem iz okolice Murske Sobote in sem zelo navdušen za kajtanje, že popolnoma prepričan da bom kajtal. Bi pa zelo rad prej se s kom pogovoril (kakšno opremo, po možnosti kaj probal da ne kupim na blef). Zato me zanima če je tu v okolici kakšen kajter, lahko tud pridem v Maribor ni problem samo mi prosim povejte ko boste šli na kakšen spot da pridem pogledat in kaj povprašam če je možnost. Hvala vnaprej najboljša varjanta da vidiš stvari in vprašaš kaj je če prideš vsaj v mb... ker nas je tukaj kar nekaj :wink: vidiš nas pa na tako imenovanem travniku "papež" tam kjer je zdaj križ ter pa v okolici RTVja... me pa vaši kraji kjer so same ravnine že nekaj časa vlečejo, samo ko nevem kje je kakšen velik in s fajno podlago travnik LP Speedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vrbanec17 Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Aha pa mi vsaj približno lahko poveš kdaj ste tam za vikend če bo seveda veter ker še nimam svojga avta pa je malo nerodno če pridem tja pa nikogar ni. Ja vem v naših krajih je dost ravnin samo so njive pa ni dost velikih travnikov no nevem kaj pomeni za tebe velik travnik. Ti samo pridi bomo že kaj našli :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedy Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Aha pa mi vsaj približno lahko poveš kdaj ste tam za vikend če bo seveda veter ker še nimam svojga avta pa je malo nerodno če pridem tja pa nikogar ni. Ja vem v naših krajih je dost ravnin samo so njive pa ni dost velikih travnikov no nevem kaj pomeni za tebe velik travnik. Ti samo pridi bomo že kaj našli :) ko je veter tapravi smo vsak dan tam... (če je veter je vse drugo na stranskem tiru) samo da je kajt v zraku za snowkite tud njive pridejo prav če je seveda snega dovolj + to da moreš gledat da ni v bližini kakih električnih napeljav pa itak logično niti cest in dreves ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vrbanec17 Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Aha ja kje pa je ta križ ali pa RTV maš kje na zamljevidu da bi vsaj približno vedu. Ja takih placov je pa na tone kjer ni dreves pa električnih napeljav, pa snega bo letos tudi nekaj verjetno tako da se da kajtat samo kajterjev ni :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedy Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Aha ja kje pa je ta križ ali pa RTV maš kje na zamljevidu da bi vsaj približno vedu. Ja takih placov je pa na tone kjer ni dreves pa električnih napeljav, pa snega bo letos tudi nekaj verjetno tako da se da kajtat samo kajterjev ni :D ti bom poiskal zemljevid ;) no super da imate take place pridemo kdaj skup z klapo dol malo sprobat veter če ga sploh imate kaj LP Speedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vrbanec17 Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Ej hvala ti lahko mi prosim pošleš na mail (dinovrbanec@hotmail.com), če bo veter pridem v nedeljo mal pogledat pa kaj vprašat. Ja prit te, haha če mamo veter, mamo ga brez skrbi :D Lp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moljo Posted December 1, 2008 Share Posted December 1, 2008 lep pozdrav Mariborčani....sam sem iz Ptuja in imam en mali kita za na travo in bi rad prišel tudi v "družbo" takih, ki lahko kaj naučijo...tako da bi se vam rade volje prijavo, a kdaj in kam...kje je ta RTV in KRIŽ?če mi jaVITE 100% pridem......... lep dan Miha email: miha128@hotmail.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kista Posted December 1, 2008 Share Posted December 1, 2008 Pomagam z linkom do Betnave, ker sem tam že 2X "kajtal" :)http://zemljevid.najdi.si/maps/location/nmap.jsp?id=8be3447372f7095ece0602d8de211f5d2692d1e3d3ec91663263ab0d1c49f5f2c299dadeae79f07f58e5f85d7a91ead5dc8fa42fabfdc7b569476fb4b66cb004 lp,j Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moljo Posted December 2, 2008 Share Posted December 2, 2008 hvala za link....če bi rekli, da je to ob Betnavi....bi takoj vedel kamzdaj edino kdaj naj pridem?....kako bom vedel kdaj priti...recimo, kajta nimam vsak dan v kuferamu in v hlačah in šuhih in sakoju tudi nemrem iti skakat po polju...a lahko kako javite? hvala za link in lep dan Miha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedy Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 hvala za link....če bi rekli, da je to ob Betnavi....bi takoj vedel kamzdaj edino kdaj naj pridem?....kako bom vedel kdaj priti...recimo, kajta nimam vsak dan v kuferamu in v hlačah in šuhih in sakoju tudi nemrem iti skakat po polju...a lahko kako javite? hvala za link in lep dan Miha to kdaj bomo tam boš najlažje vedel če boš na aladinu pogledal kdaj je pri nas kaj vetra... pa upoštevat moreš da ko je dež al pa trava mokra noben nehodi kajta umazat :) drugač pa ja komot se pridružiš, rečemo kako pa kako akrobacijo izvedemo ja drugač pa RTV pa je pod Pekrsko gorco.... ;) če ti je kaj jasno kje naj bi bilo to... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kista Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 Sem dopolnil zgornji link z drugim spotom. Ne vem pa natančno kje je zato bi blo dobro če bi ga kdo natančno označil. Danes bo na Betnavi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedy Posted December 5, 2008 Share Posted December 5, 2008 Sem dopolnil zgornji link z drugim spotom. Ne vem pa natančno kje je zato bi blo dobro če bi ga kdo natančno označil. Danes bo na Betnavi? tam med točko 2 in 3 se nahaja plac... sej če bo kdo tam boš takoj videl kajte v zraku... :D zdaj nevem kako bo kaj... sicer veter je pameten, samo kaj ko je vse mokro pa blatno - morem potem čistit kajt pa sušit prek cele bajte če pa bo kdo priletel sem kajtat pa naj samo pove, se mu pridružimo ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kista Posted December 5, 2008 Share Posted December 5, 2008 Ok sem popravil zemljevid :). Mislim, da je Betnava primerna za vetrove J, JV ali se katerega? Kaj pa Pekrska ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samo Posted December 6, 2008 Share Posted December 6, 2008 Alo! Sem iz okolice Murske Sobote in sem zelo navdušen za kajtanje, že popolnoma prepričan da bom kajtal. Bi pa zelo rad prej se s kom pogovoril (kakšno opremo, po možnosti kaj probal da ne kupim na blef). Zato me zanima če je tu v okolici kakšen kajter, lahko tud pridem v Maribor ni problem samo mi prosim povejte ko boste šli na kakšen spot da pridem pogledat in kaj povprašam če je možnost. Hvala vnaprejDaj povej kako je z jezeri v okolici Murske. Bi se dalo kje kajtat? Severno od Murske je neka šoder jama..menda je odprta na sever.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vkor Posted December 6, 2008 Share Posted December 6, 2008 ta soderca baje dobro dela tudi na jugozahodnik, to pravim bol iz windsurferske roke... ne vem pa tocno kako je s konstantnostjo vetra... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vrbanec17 Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Alo V Murski kar nekaj jezer zadnjič sta prišla dva avstrijca kajtat na Krašče in sta rekla da so pogoji odlični samo zdaj nevem za kakšen veter potem ena kamešnica je še v Ljutomeru ampak tam so večino samo surferji, pa še ena je blizu murske Bakovsko tu še nisem vidu kajtarjev ampak ne zgleda slabo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vkor Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 iz murske sobote samo gasa na balaton pa je! tam mas plitko vodo, super za ucit, kajterjev je cez glavo, lahko furas na SZ na tega smo mi vedno hodili surfat, so pa tudi ze na JZ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samo Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 vrbanec17, a lahko napises kako se pride do Krasc. Pri Ljutomeru poznam samo Gajsevce..samo ni primerno za kajtat. Balaton ni glih idealka. Na sever imas kar konkretne spicaste valove, za zacetnike zaradi dreves na obali priporocljivo samo s sposojeno opremo;)Jezera z gladko vodo iscem.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 vrbanec17, a lahko napises kako se pride do Krasc. Pri Ljutomeru poznam samo Gajsevce..samo ni primerno za kajtat. Balaton ni glih idealka. Na sever imas kar konkretne spicaste valove, za zacetnike zaradi dreves na obali priporocljivo samo s sposojeno opremo;) A avto tud samo sposojen furas da svojega ne razbijes????Jezera z gladko vodo iscem..Pa srecno iskanje ;-)dr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vrbanec17 Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 vrbanec17, a lahko napises kako se pride do Krasc. Pri Ljutomeru poznam samo Gajsevce..samo ni primerno za kajtat. Balaton ni glih idealka. Na sever imas kar konkretne spicaste valove, za zacetnike zaradi dreves na obali priporocljivo samo s sposojeno opremo;)Jezera z gladko vodo iscem.. Ej teško ti opišem ker je precej zajebana pot vem pa kje je tak da če prideš v mursko me pokliči na telefon 041544271 pa grem stabo ni problema pa še jaz se kaj naučim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedy Posted December 28, 2008 Share Posted December 28, 2008 a je kaj snega doli?? LP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andi Posted December 28, 2008 Share Posted December 28, 2008 Kar se tiče Kamešnice (šoder jame) je takole res da je odprto na sever tudi na J, JZ amapak je nivo vodo precej poglobljen približno 5m. Tako, da tako da moraš kajt držat samo odzgoraj.S kajtom se osebno tam še nisem vozil sem pa leta 1989 bil član kluba jadralcev na deski ŠTRK, ki je bil takrat aktualen. Takrat je bil nivo vode precej višji sedaj pa je tam mrtvo.Omenil bi pa še eno jezero, ki sem ga že preiskusil leta 2004 to so Krašči pri Cankovi.Jezero je odprto na J in S. Vozil pa sem na severni veter z C obliko 10m2. Če gledaš jezero od jezu proti severu sem štartal na desni strani pri nekih klopcah. Veter je bil sicer refulast ampak ni bilo kakšne panike. Dobra stran tega spota je, da se veter kanalizira.Znano mi je, da tam redno surfajo avstrici.Upam, da bo še kdo vozil in kaj več napisal. :wink: LP Andrej iz LJ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts