mach Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 a ma kdo kašne plane it tole tramontano jutr kej pogledat.. vprašanje je tud kam.. zambartija? grado... (??) za tole smer vetra zgleda mogoče zanimiva gradska mestna plaža? (očitno imenovana Azurna obala! :D ) http://mach.infonova.si/temp/azzurra.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
primzi Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 A ne bo mal premraz? A kdo ve, kako se tramontana obnese na slovenski obali? Ni glih smer burje, no.. Lp, Primož Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vkor Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 tramontana bi naj dosegla najvecjo moc ponoci in bi naj do jutra ze zelo oslabela, tako bo cez dan mozen kaksen severni veter, ob slovenski obali sem videl ze kar konkretno tramontano, vendar takrat zmajarjev nisem videl. probaj, pa porocaj ali pa vzami seboj koga, da bo potem namesto tebe:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosk Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 Tramontana jee v tržaškem zalivu veter k so se ga ribiči od vedno izogibali(kdo ve zakaj) če iščeš nesrečo pejdi, če hočeš kajtat pa skoči do chiogge! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mach Posted November 21, 2008 Author Share Posted November 21, 2008 jp, chioggia je gotov zmagovalna, sam blis ni.. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rogina88 Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 Po moje bo huda ura le ponoči, čez dan pa bo obali N - NW veter, ki pa ne bo viharne jakosti. Ker ne bo čisti sever, ampak nekoliko še iz zahoda, bo dobra tudi Izola, še boljša pa bo Dajla oz. območje od Umaga naprej proti jugu. Izgledajo pa napovedane temperature že povsem zimske, tako da jaz raje planiram obisk smučarskega sejma :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
desaparecido Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 ammm...furat po Tramontani...pa ti nisi normalen !!!Tramontana je viharni veter ki dosega zeloo visoke hitrosti, piha pa iz N !!Nikakor ne provaj furat po tramontani, ker dvomim da bi ostal cel !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedy Posted November 23, 2008 Share Posted November 23, 2008 a je bilo kaj iz tega experimenta? me zanimajo malo občutki... čeprav upam da se komu ni kaj zgodilo.... :? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mach Posted November 23, 2008 Author Share Posted November 23, 2008 ma so se nakonc usi kao sojunaki usral pa ne zarad vetra ampak mraza, tko da sm nakonc tud jest zakluču med usem unim plehom pa plastiko od kemprjov na smučarskm sejmu.. :( (klub vsemu @rogina hvala za idejo! :) ) drgac pa pomoje razn temperature ni blo slab, piran boja je kazala 8 m/s pa 10 v sunkih, vreme je blo sončno, kaj še češ več.. škoda, priložnost zgublena ne vrne se nobena.. :) aja, maste pa tle bi jest reku dve varjante tramontane, k je blo tlele tok strahu za naše zdravje izrečenga :), ena je una k se je bojijo ribiči k je posledica obrata ob prehodu nevihte/fronte, to je jasno deadly, druga varjanta pa je posledica bolj globalnih razmer (pozicije ciklonov, front nad evropo, mogoče prehod hladne fronte nad alpami - nebi vedu iz glave kej več..) in je skratka to čist normalen severni veter, lahko tud zlo močan, mogoče tud komu v strah ker je manj pogosta smer pa so (privezi) manj prpravljeni nanjo, sam ne posledica alpa v spremstvu neviht skratka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 BTW, zadnč sem bil na tisti plaži in ni nč "azurna"... hehe uporabna kvečjemu na J, Z... se bi pa znal naredit val tam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cermelj Posted November 26, 2008 Share Posted November 26, 2008 Costa Azzura dela na jugo-zahodnik.Valovi se delajo ob obali višine do dveh metrov.Še posebej jeseni nenormalno ogromno trave.Edini od homespotov na katerem sem kdaj videl pedlarje.Menda so nekateri Furlani že kasirali kazni na tem spotu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts