Jump to content

Kako začeti

jannn

Recommended Posts

Torej po "neuspeli" želji lansko leto sem se letos odločil to storiti do konca.. začeti kajtati :) .

Zdaj ker sem nov bi rad kake par nasvetov glede kakšen kajt kupiti. Sem okoli 185 cm če je to sploh važno in okoli 70-75 kg. Želje glede kajta so take da bi rad čim več kajtal:) se pravi tudi če ni nevem kakšen veter da bi me še zmeraj nekako vleklo, rad bi pa imel za po snegu in vodi. Vem da so začetniški kajti bol taki za po zemlji, ampak sem dijak tako da denarja nekje zmanjka, pri meni še toliko prej:), tako da rajši kupim enega, ki bi ga imel dlje in se bolj pomatral na začetku, kot pa da prvo kupil enega za učiti pa potem še enega. Za začetek rabim samo kajt in bar, po vsej verjetnost bi bilo treba z 5 line, depower.. Hvala za vnaprej;)

drugače najbolje kaka kajt šola v kitedruštvu (kajtiz nami, kitesfera) in tam izveš skozi šolanje vse kar te zanima, ...če si samouk, je bolje da maš frenda ki kar ok pozna zadevo in gresta skupi poskusit zaradi varnosti, ...kajt pa. da bo za vse, mogoče najbolje ak kajt iz druge roke ki so poceni, ...250 -350 € in ga furaš, ...kvadratura pa ne prevelika, ...okoli 9m2. kasneje pa kupiš še 12 ali 14m2 kajt pa imaš dva kajta ki sta optimum za pokrit celoten windrange, tko na snegu, kot vodi. z enim vse ne gre, preverjeno...samo valjal se boš v premal ali preveč vetra.

tko je tole, pocen ni, ampak začetki pa so tud cenejši (mnogo) kot pred leti.

pozdrav, T ...

Jaz tudi priporočam kajt šolo(iz lastnih izkušenj). Se prijaviš in greš za teden ali še raje 14 dni in v tem času se zagotovo največ naučiš(1 teden tečaj, 1 teden utrjevanje znanja), kot pa da se učiš sam in hodiš na napoved. Saj ne pravim da se tako ne da, ampak traja veliko dlje in kot pravi Tadej, obvezno potrebuješ zraven nekoga ki se spozna na kajtarijo, da ti pove kaj ja in kaj ne delat.

Bi pa še omenil eno kajt šolo: Slokite

Glede velikosti kajta: Sem nekje tvoje teže in mi 11m2 dela od nekje 13-22kts