Jump to content

dilo okoli 132/40cm

vkor

Recommended Posts

večina dil je isti k... sam da nardijo lahko prodajni katalog z več stranmi, jih morajo mal ločit,mal pobarvat različno, da je knigica debelejša, ...ko si reees profi in NAVAJEN ene dile ki jo furaš vsak dan, boš najdu razliko, med dilo ki se malenkostno razlikuje (pop, velikost +/- centimetri, trdota)

tale thorn je ok dila za ok keš, tko da le poglej pa vzami.

pozdrave T.

freestyle dila je že v osnovi površinsko ponavadi večja od freeride dile, tudi tipi (konci dil) so širši in s tem boljša za orcanje in nasploh bolj plovna dila. trdota je malo večja, ampak spet tolk mal večja da ne čutiš..in tudi moti ne.

pred leti ni blo 15 vrst dil enega proizvajalca, pa smo sfurali, ble so 220 cm directional dile..ali pa twintip (kaj e to freeride, freestyle, ...se takrat niso v industriji ubadali)tko da ne komplicirat v detaljih, ki jih ni čutit. ...moja je bla 175x38 na konc ušiljena ko cigara, anti flex...pa sm fural. sam da sem fural pa je bil cel žur.

No @tadej ti je lepo obrazložil. Deska za začetnika je dobro da je plovna, da ne potrebuješ velike moči od kajta da te pelje. Freestyle dile so širše. Thorn se mi zdi pa super ker pa ni preveč širok da bi bil neokerten v zavojih. Tudi dejstvo je, da se furat z dilo zelo hitro naučiš in ˝začetniška˝ oprema ti zelo hitro ne zadostuje več. Imaš pač potem dvojni strošek. Pa še konstrukcija freestyle dil je boljša.