leni Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 evo končno sem dobil kite v roke in ga sprobal. zdaj pa mam eno vprašanje proizvajalec ima napisano da so vrvice 150dan , zraven sem ap dobil vrvice ki so kao 100kg. kaj to pomeni v praksi? imam 75kg kite je pa 3.0m2 in že v res rahlem vetru presenetljivo močno vleče. gre se za elliot sigma sport Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted October 20, 2008 Share Posted October 20, 2008 evo končno sem dobil kite v roke in ga sprobal. zdaj pa mam eno vprašanje proizvajalec ima napisano da so vrvice 150dan , zraven sem ap dobil vrvice ki so kao 100kg. kaj to pomeni v praksi? imam 75kg kite je pa 3.0m2 in že v res rahlem vetru presenetljivo močno vleče. gre se za elliot sigma sport Na hitro preveril ta kajthttp://www.mywind.de/zweileiner/elliotsigmasport/index.phphttp://www.volango.fr/manufacturer-overview/elliot-kites/sigma-sport-stuntkite-tractionkite-20-red.html?lang=2&shp=3In ce je to to potem mas hudimanovo sreco ker je prodajalec "butl" in ti je dal se strike za komande zraven. Upam da jih nisi placal posebej?? Tole sigmo sport letis na 150dag strike uni ta drugi so za komande 4 liner in rockekar pa ta kajt ni! Vlece vlece, ti tamali brencelni so kar hudi, dobr se ga nauc letet na mal vetra in bos uzival na spodobnem vetru!dr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leni Posted October 21, 2008 Author Share Posted October 21, 2008 torej so potem te vrvice, ki so bile zraven vredu ali ne? kite je bil v nekem special ofer na eni angleški strani cena 59 funtov (v paketu kite, tote vrvice in pa one ročke za v roki držat). zraven sem kupil še bar torej oboje skupaj za 89 funtov (~115€) zato sem tut nabavo to, ker se mi je zdela kr ugodna akcija. kite sem prinesel domov, bar sem si poslal po pošti, tako da ga še čakam. drugače pa zadeva leti v praktično brezvetrju, ko pa malo bolj zapiha pa za moje pojme pošteno potegne za tako velikost. (če recimo primerjam iz srfarije v takem vetru, ko ta kite že lepo potegne, ni šanse da bi sploh pomislo na to da bi srfat šel) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabba Posted October 22, 2008 Share Posted October 22, 2008 To se ti bolj zdi, ker ga držiš v rokah, in se ti hitro utrudijo... če tak kite pripneš na trapez, boš lahko letal ure in ure. :) Vsaj z mojim 3,7m foilom je blo tko. Je pa to zabavna igrača, ki, če jo preveč naštudiraš, ti povzroči malo več težav ko greš na prave kajte, ker si navajen vlečt ročke k sebi ko si v težavah, na pravih kajtih pa ravno to ne smeš delat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted October 22, 2008 Share Posted October 22, 2008 torej so potem te vrvice, ki so bile zraven vredu ali ne? Striki cist u redu, ti sam sibaj na veter! Vidim da nekaj izkusenj s surfarije imastako da ne bo problemov z premocnim vetrom! Ti samo uzivaj!Za prvi filing lahko to zadevo uparabis na smuceh na snegu, bos videlkolk vetra/sile rabis da zafuras!dr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leni Posted October 23, 2008 Author Share Posted October 23, 2008 super :) drugače pa to je bil moj namen. kupim nekaj malega in poceni, da vidim če mi je sploh všeč. potem pa še kaj večjega in mountain board in pa na snegu. Na vodi pa nebom najverjetneje nikoli... je že preveč srf robe doma, da bi komplet vse na novo kupoval. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted October 23, 2008 Share Posted October 23, 2008 ......... je že preveč srf robe doma, da bi komplet vse na novo kupoval. Zarecenega kruha se najvec poje ;-)Tko je to....dr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leni Posted October 27, 2008 Author Share Posted October 27, 2008 evo zadeva je bla danes prvič sprobana z barom ( je končno prispel) in pa v dokaj močnem vetru. morem rečt da sem ful zadovoln :) pa možnost je že blo spobaj oni safety line al kako se reče. http://www.youtube.com/watch?v=rmb9k7TZszg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts