Jump to content

vprašanje o vrvicah

leni

Recommended Posts

evo končno sem dobil kite v roke in ga sprobal.

zdaj pa mam eno vprašanje proizvajalec ima napisano da so vrvice 150dan , zraven sem ap dobil vrvice ki so kao 100kg.

kaj to pomeni v praksi? imam 75kg kite je pa 3.0m2 in že v res rahlem vetru presenetljivo močno vleče.

gre se za elliot sigma sport

evo končno sem dobil kite v roke in ga sprobal.

zdaj pa mam eno vprašanje proizvajalec ima napisano da so vrvice 150dan , zraven sem ap dobil vrvice ki so kao 100kg.

kaj to pomeni v praksi? imam 75kg kite je pa 3.0m2 in že v res rahlem vetru presenetljivo močno vleče.

gre se za elliot sigma sport

Na hitro preveril ta kajt

http://www.mywind.de/zweileiner/elliotsigmasport/index.php

http://www.volango.fr/manufacturer-overview/elliot-kites/sigma-sport-stuntkite-tractionkite-20-red.html?lang=2&shp=3

In ce je to to potem mas hudimanovo sreco ker je prodajalec "butl" in ti je dal se

strike za komande zraven. Upam da jih nisi placal posebej??

Tole sigmo sport letis na 150dag strike uni ta drugi so za komande 4 liner in rocke

kar pa ta kajt ni! Vlece vlece, ti tamali brencelni so kar hudi, dobr se ga nauc letet na mal vetra in bos uzival na spodobnem vetru!

dr.

torej so potem te vrvice, ki so bile zraven vredu ali ne?

kite je bil v nekem special ofer na eni angleški strani cena 59 funtov (v paketu kite, tote vrvice in pa one ročke za v roki držat). zraven sem kupil še bar torej oboje skupaj za 89 funtov (~115€) zato sem tut nabavo to, ker se mi je zdela kr ugodna akcija. kite sem prinesel domov, bar sem si poslal po pošti, tako da ga še čakam.

drugače pa zadeva leti v praktično brezvetrju, ko pa malo bolj zapiha pa za moje pojme pošteno potegne za tako velikost. (če recimo primerjam iz srfarije v takem vetru, ko ta kite že lepo potegne, ni šanse da bi sploh pomislo na to da bi srfat šel)

To se ti bolj zdi, ker ga držiš v rokah, in se ti hitro utrudijo... če tak kite pripneš na trapez, boš lahko letal ure in ure. :) Vsaj z mojim 3,7m foilom je blo tko.

Je pa to zabavna igrača, ki, če jo preveč naštudiraš, ti povzroči malo več težav ko greš na prave kajte, ker si navajen vlečt ročke k sebi ko si v težavah, na pravih kajtih pa ravno to ne smeš delat.

torej so potem te vrvice, ki so bile zraven vredu ali ne?

Striki cist u redu, ti sam sibaj na veter! Vidim da nekaj izkusenj s surfarije imas

tako da ne bo problemov z premocnim vetrom! Ti samo uzivaj!

Za prvi filing lahko to zadevo uparabis na smuceh na snegu, bos videl

kolk vetra/sile rabis da zafuras!

dr.

super :)

drugače pa to je bil moj namen. kupim nekaj malega in poceni, da vidim če mi je sploh všeč. potem pa še kaj večjega in mountain board in pa na snegu. Na vodi pa nebom najverjetneje nikoli... je že preveč srf robe doma, da bi komplet vse na novo kupoval.