Bacardi Posted March 29, 2004 Share Posted March 29, 2004 Pozdravljeni! Zanima me kakšno je vaše mnenje od dolžini vrvic. Kje se da kupit nov komplet vrvic na primer če bi uporabljal več dolžin.Kakšne so kaj cene? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajterka Posted March 29, 2004 Share Posted March 29, 2004 Jaz menim, da so vrvice pri kajtanju nujne.. zato jih le kupi :wink: :D :))) !!!! LP Vali! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted March 29, 2004 Share Posted March 29, 2004 Jaz menim, da so vrvice pri kajtanju nujne.. zato jih le kupi :wink: :D :))) !!!!LP Vali! Zdej pa ti ne beres kaj fantje sprasujejo,kot si mi nekdaj ocitala???!! :? Nas pivski brat sprasuje po dolzini.....teh zadevPovej nam ali je dolzina zate pomembna ali ne Da jih ne bom spet poslusal kako pisem in kako beremgovorimo o dolzinah vrvic in nicemer drugem dr.lojz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bacardi Posted March 29, 2004 Author Share Posted March 29, 2004 Ajde Runda za Vali!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bacardi Posted March 29, 2004 Author Share Posted March 29, 2004 p.s. Imaš namreč tako dobre prebliske... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gigi Posted March 29, 2004 Share Posted March 29, 2004 Mislm - neki dogaja kle med našim dr. pa Kajterko pomlad :wink: pa to Bacardi - ponavad dobiš v trgovinah pri nas vrvice dolžine 20, 25 ali 27m, krajših/daljših še nisem zasledil. Cene so okol 25K - ni glih pocen. Uporaba različnih dolžin štikov je veliko odvisna od vremenskih pogojev (vetra). Če je veter premočan za tvojo velikost zmaja potem je pametno skrajšat (uporabiti krajše) štrike in obratno. S krajšanjem postane zmaj bolj odziven. Pri daljšanju je stvar obratna. Pri 60m štrikih je tko da zmaj (10m foil) obrača N cajta tko da ne verjamem da so še daljše smiselne... Jaz imam komplete 5, 10, 20, 27m in seveda lahko s tem lepo kombiniraš. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted March 29, 2004 Share Posted March 29, 2004 Mislm - neki dogaja kle med našim dr. pa Kajterko pomlad :wink: pa to Bacardi - ponavad dobiš v trgovinah pri nas vrvice dolžine 20, 25 ali 27m, krajših/daljših še nisem zasledil. Cene so okol 25K - ni glih pocen.Uporaba različnih dolžin štikov je veliko odvisna od vremenskih pogojev (vetra).Če je veter premočan za tvojo velikost zmaja potem je pametno skrajšat (uporabiti krajše) štrike in obratno. S krajšanjem postane zmaj bolj odziven. Pri daljšanju je stvar obratna. Da ne bomo krive vere ucili! Dolzina strikov ne vliva na moc kajta!Dolzina vzame kajtu pot ki jo prepotuje o oknu. Sila ostane ista cas "susa" je krajsi. Ne vzet dobesedno da z krajsimi striki depoweras zmaja - napaka! Lahko dozivite presenecenje. Drzi pa da z krajsimi striki lazje obvladujemo mocnejsi veter /28knot+/, pri takih pogojih moras tako ali tako "obvladati". Sistema krajsanja strikov ne priporocan zaetnikom, kakor tudi ne vsem v fazi prestopanja. Razlog: ze tako li tako imate dovolj dela z kajtom spramemba dolzin pa vam podre se tisto malo obcutka ki ste ga pridobili, tako pac je! Za ostalo ima Gigi prav, odzivnost pa te zadeve.dr.lojz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts