Jump to content

začetniška vprašanja

balonck

Recommended Posts

bordam, surfam, rad bi pa poskusu tudi kajtat, no keša do zdej ni blo, zdej pa bo :D, kar se kajtanja tiče bom jesenske vetrove tudi zamudu sploh ker morm najprej windsurf poštimat, tko da sm razmišljal da bi začel kar na snegu... kar sm video posnetkov gledal izgleda precej impresivno, me pa zanima mnenje poznavalcev, verjamem da je bolj primerno začet na vodi ampak vseeno me zanima ali je možno štartat kr na snegu in ali to močno odsvetujete? vidu sm tudi da se na kopnem uporabljajo v glavnem foil kajti, ki pa jih je bolj malo v prodaji(rabljenih), saj se na vodi uporabljajo večinoma bow in c, ali je poceni bow kite "ok" alternativa?(riziko poškodbe kajta) ali se povprečne velikosti kajtov uporabljenih na snegu razlikujejo od tistih na vodi (večje/manjše)?

kaj menite o trainer kajtih? je mogoče s trainer kajtom dobiti tisti pravi občutek padala v vetru ali naj se v namen suhega treninga raje poslužujem pravih kajtov majhnih dimenzij?

huh, ni prov samo o snow kajtanju, ampak recimo da bi že nekako znali odgovorit pa čeprav so nenatančna vprašanja :D

bordam, surfam, rad bi pa poskusu tudi kajtat, no keša do zdej ni blo, zdej pa bo :D, kar se kajtanja tiče bom jesenske vetrove tudi zamudu sploh ker morm najprej windsurf poštimat, tko da sm razmišljal da bi začel kar na snegu...
sam postimaj in prodaj

kar sm video posnetkov gledal izgleda precej impresivno, me pa zanima mnenje poznavalcev, verjamem da je bolj primerno začet na vodi

Impresivno vsekakor in uzitek tudi! Zacet primerno na vodi?? Kakor kdaj kakor za koga

ampak vseeno me zanima ali je možno štartat kr na snegu in ali to močno odsvetujete?

Mozno vsekakor, bolje kot sedet v ostariji in gledat fuzbal! Sploh ne odsvetujemo zacet, ce si se odlocil moraas zacet!

vidu sm tudi da se na kopnem uporabljajo v glavnem foil kajti, ki pa jih je bolj malo v prodaji(rabljenih), saj se na vodi uporabljajo večinoma bow in c,

Al correct

ali je poceni bow kite "ok" alternativa?(riziko poškodbe kajta) ali se povprečne velikosti kajtov uporabljenih na snegu razlikujejo od tistih na vodi (večje/manjše)?

Niti ne, Lojz pokrije z 15-10-6 ves veter in celo familjo da kajta, na vvodi/travi/snegu

kaj menite o trainer kajtih? je mogoče s trainer kajtom dobiti tisti pravi občutek padala v vetru ali naj se v namen suhega treninga raje poslužujem pravih kajtov majhnih dimenzij?

Samo za prve dve ure, ce nisi totalni "psihomotoricni bucman" /se ze posipam z pepelom/

Obstajajo sole ali privat tecaji, najbolje ce se posluzis ene od teh moznosti!

Vsekakor pa mal pogledat fante na travo /preden pade sneg/ kako in kaj je na stvari

huh, ni prov samo o snow kajtanju, ampak recimo da bi že nekako znali odgovorit pa čeprav so nenatančna vprašanja :D

Kak prasas tak dobis ;-)

@balonck, ti kar zacni, ce ne pa vprasaj, in uletemo, se mal pokregamo,

kaksno uderemo in pocakamo na veter!

dr.

PS:

Madonca, sem najdu tole /quote/ funkcijo, morte priznat da pase, zdej lohk direkt

pisem, nic vec Ctrl+C pa pol +V Bravo Patrik, tole je zakon!

tnx za odgovor, to me je zanimalo predvsem zaradi varnosti in težavnosti.. pac na vodi ti nima kej hudga bit ce padeš.. no očitno ni tko hudo nevarno niti kej hudo bolj zajebano kot na vodi, tko da nekje konc leta, preden zapade sneg, nabavim opremo in skocim do postojne (tukej na forumu prebral da nej bi bil en spot) sicer sem iz okolice nove gorice in bi to blo najbrž najbližje.

se bom držal foruma za ostala vprašanja s katermi bol težil nekej časa da se odločim za optimalno opremo.

priporočila: foil/bow/c za uporabo tako na suhem kot na vodi? kej priporočate

trapez naj bi bil načeloma enak kor pri windsurf? imam freestyle/wave waist trapez, kej vem, ko sm gledal te trapeze sm vidu razliko samo v tem da imajo kajtarski še ročko zad da lahko moža primeš :D

Najbolje da čim prej nabaviš opremo in se začneš učit na vodi. Verjemi na suhem če zajebeš kaj je DOSTI bolj boleče kot v vodi, pa večja možnost da uničiš opremo. In vsekakor ne počni tega na lastno pest brez da ti kdo da inštrukcije (še posebej na suhem). Če nameravaš večinoma vozit po vodi vzami BOW oz hibrid, če nameravaš večino časa preživet na kopnem potem foil. C kajt ti pa za začetek odsvetujem.

Dajte se Primorci/Ajdovci skup vzet in vpelte cloveka v kajtarke vode!

dr.

nono sej ni neke panike :D ko bo cas bom kontaktiral koga od forumasev, mislim da ce bo prijaznost in pomoc podobna tej na forumu nebo neke panike :D

kje bi lahko dobil spisek goricanov? :D

ene stvari pa ne razumem, cene foilov niso kej prevec hude, so trpezni ni jih treba napihovat in z vode tud lahko startajo, meni se zdi to enkup prednosti, kaj je pa razlog da je teh kajtov na vodi toliko manj kot pa napihljivih? so vozne lastnosti toliko slabse? kaj je vzrok? razmisljam o nabavi foila ampak teh stvari nimam prou razjasnjenih

foili delajo brez problema, relaunch ni problematicen, ne pijejo vode kot vcasih in z to trpeznostjo imajo zivljensko dobo tudi 5let.

zadnja generacija FS foilov je tudi direktna za upravljat in hitro zavijajo.

moci imajo vec in tudi depower je odlicen.

sama voznja je mehkejsa in bolj sproscena, vendar je obcutek na baru boljsi zaradi "pressure point efekta"

uporabnikov je zmer vec, ampak je tezko zadeve "uveljavljat" zaradi stereotipov nevednih.

cene so iste kot so tube v tujini, za slovenijo so dragi, ker pri nas se dobro deluje balkanska prodaja dolocenih znamk(north ipd).

zadeva dela, ce koga zanima mu pokazem.

s tem sm ti tudi v grobem odgovoril na PM

lp: Samo

uporabnikov je zmer vec, ampak je tezko zadeve "uveljavljat" zaradi stereotipov nevednih.

no sej zato bi se rad prej pozanimal ker sem i mozni vzroki zdijo nek odpor zaradi stereotipov oz. med drugim tudi starejsih modelov najbrz, ker ko sm gledal so napihljivi ze nekako stabilno leteli, fojli so pa malo bolj opletali (mogoce izkusnje kajtarja? kej vem) no pac jst se bom odlocu na podlagi nekih pravih podatkov kakih testov itd, nimam pa nobenega odpora do foila