Therejc Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 U soboto kaže na dobr vetr v Gradu, saj tko na windguru-ju kaže - okol 20 vozlov.... Če gre kdo slučajn dol bi prosu da me kontaktira na PM, ker bi rabu en alpa dva nasveta. Lahk mi pa tut kdo na forumu razloži, zakaj mi vedno po uspešnem štartu iz vode zmanjka vetra. Kajt mi potegne čisto na rob okna, jaz pa potonim. Hvala pa se vidmo v Gradu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPEED Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 Pomoje daš ti bar stran in kajt uide na rob okna!? Probaj po tem ko spelješ s kajtom ves čas delati osmice na tisti strani proti kateri se nameravaš peljati. Veš kje je šele sobota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted September 22, 2008 Share Posted September 22, 2008 U soboto kaže na dobr vetr v Gradu, saj tko na windguru-ju kaže - okol 20 vozlov.... Če gre kdo slučajn dol bi prosu da me kontaktira na PM, ker bi rabu en alpa dva nasveta. Lahk mi pa tut kdo na forumu razloži, zakaj mi vedno po uspešnem štartu iz vode zmanjka vetra. Kajt mi potegne čisto na rob okna, jaz pa potonim. Hvala pa se vidmo v Gradu. Res je, sobata je se dalec ;-)Tkole na daljavo bo dr. kar mal tezko postavil diagnozo! Nas pacient je dober opazovalec bolezni, ker je ze uvidel da ima kajt na oknu, bolezen je zacutil! Tale pomoc bo mal tezja ker mamo 3d dogajanje, pisemo pa smo na 2D Kajt bo delal na oknu samo v primeru ko bodo zadosceni optimaln fizikalni pogoji! Se pravi ravno prav vetra da bo sila vleka malenkost vecja kot ti bremzas z desko! Ce je sila prevelika vlecemo de-power, ce pa je premajhna je treba kajt spraviti od roba stran, se pravi malo ovinkariti, ma ja 8mice pomagajo! Tle ma @speed prav!Poskusaj drrzat enakomerno hitrost sebe po vodi in enakomeren vlek kajta! Tale bolezenski prehlad bos po mojih dohtarskih izkusnjah kmalu pozdravil! Ne morem pa predvidevat kateri virus bos fasal naslednji? Pacienti se kar vrstijo. Ponavadi udari naslednji takoimenovani "owerspeed downwinder", ce pa se ta potuhne je na vrsti znacilni trdovratni "upwinder", ki ima levo in desno obliko, vsaka pa svoje za****a! Tako da,ne bos se jih losal kar na hitro, ponavadi je tako da vsakega ozdravis z enim/dvojnim obiskom ordinacije nekje na obali!Terapija je neverjetno dolga, kot smo rekli na KS-ejgahttp://groups.yahoo.com/group/ks-ejga/?v=1&t=search&ch=web&pub=groups&sec=group&slk=1Founded: May 12, 2000Kitevirus okuzil Slovenijoin se po 8ih letih ne popusca!Tako je to, uuzivajte in spostujte naravo!dr. PSTle mi ena kajterka gleda cez ramo in pravi da bi vi2 morala na kavo skup, ker njej tud kajtpocepne na robu okna, morebiti pa vi2 skup ozdravta virus?? PM? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ViSiON Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 No, tut sam mam točno te probleme. Pomojem je fora v tem, da se pelješ prepočasi v smeri kamor bi se naj gibal (verjetno preveč downwind ali pa preveč upwind) in te kajt zato "prehiti" (beri ti pobegne na rob okna). Po moji logiki se moraš peljati ravno tako hitro, kot kajt preleteva okno. Kako to doseči pa ne vem - z osmicami?? Prilagam še skico moje teorije (kajter 1 si v tem primeru ti/jaz, kajter 2 pa tako, kot si jaz predstavljam, da bi naj blo; tukaj se kajter 1 pelje prepočasi in mu kajt pobegne na rob okna, kajter 2 pa se pelje hitreje od kajterja 1 in je zato s kajtom ves čas v ravnovesni legi). Naj kdo potrdi oz. ovrže mojo hipotezo. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rocco Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Ravnokar sem prebolel te viruse, ki jih dohtar opisuje(kljub temu sem pa tja se malo pokasljujem) ti povem svoja spoznanja na to temo. Pri startu se prevec vleces iz vode z rokami, namesto da bi pustil, da te kajt povlece iz vode. Poskusaj startati tako, da nimas bara cisto pri sebi(full power), ampak nekje na polovici ko startas. Ce je manj vetra, naredi bolj korajzen prelet kajta(recimo namesto od 1h-9h od 1h-8h). Po startu se pa poskusaj malo upreti na kajt, tako da bodo ostali striki napeti in se bo kajt odzival na tvoje komande. Od tukaj ga pa zapelji gor-dol-gor... da dobi dovolj moci. Potem pa nastopi naslednji dohtarjev sindrom, ampak o tem naslednjic :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urbann Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Ravnokar sem prebolel te viruse, ki jih dohtar opisuje(kljub temu sem pa tja se malo pokasljujem) ti povem svoja spoznanja na to temo. Pri startu se prevec vleces iz vode z rokami, namesto da bi pustil, da te kajt povlece iz vode. Poskusaj startati tako, da nimas bara cisto pri sebi(full power), ampak nekje na polovici ko startas. Ce je manj vetra, naredi bolj korajzen prelet kajta(recimo namesto od 1h-9h od 1h-8h). Po startu se pa poskusaj malo upreti na kajt, tako da bodo ostali striki napeti in se bo kajt odzival na tvoje komande. Od tukaj ga pa zapelji gor-dol-gor... da dobi dovolj moci. Potem pa nastopi naslednji dohtarjev sindrom, ampak o tem naslednjic :) Ja bi jast kr enak ugibal pri štartu ponavadi imaš bar bl pri sebi tolk da te pokonc postav pol k se pa pelješ ga daš stran od sebe da kajt dobi hitros oz. zadiha ker če imaš bar skoz pr sebi kajt zamoriš ubistvu zgubi hitrost tako pa tudi moč vleke! tako potoniš! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Prva liga, sami studentje medicine! SSe medicinske sestre mankajo in kar sem jih srecalto poletje v Gradezu, moram reci da se odlicno spoprijemajo z infekcijami! Nekaj naj bo jasno, z besedami je skoraj nemogoce te zadeve pojasnjevat! Moje mnenje. Vse skupaj je stvar feelinga in prezivetih ur na vodi. Kajtanje ima cisto prevec spremenljivk da bi si upal to samo v besedah naklockat. Fantje pa kar prav razmisljajo, tako da ne bom dodajal, bo treba na vodo! Ce pa srecate dohtarja pa pcukat z rokav in bomo nasel serum za bolezni!dr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matevzz Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Pri štartu v švoh vetru moraš kajt zapeljat bolj iz roba vetrovnega okna. Enkrat do dvakrat ''zapumpaš'' (osmice), potem pa kajt na 45 stopinj, bar k sebi in samo čakaš da kajt potegne. Ko dobiš hitrost lahko začneš robit z desko, prej se pelješ downwind. Če kajt kljub temu ne vleče, potem je veter prešvoh in z nadaljnim ''pumpanjem'' ne boš dosegel drugega kot še daljšega sprehoda po plaži do mesta od koder si štartal. Upam da kaj pomaga...[attachment=0]windwindowstart.JPG[/attachment] LP, Matevž Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabba Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 Meni je na začetku zelo pomagalo, da pri štartu zavestno dilo obrneš downwind, recimo cca 30-45 stopinj. To smer držiš toliko časa, da dobiš dovolj hitrosti (ob normalnem vetru cca 5-15m), da že glisiraš, nato obrneš upwind. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
observer2 Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 najveckrat (beri "zmerej") zacetnik premalo efektivno zamahne z kajtom, in rezultat tega je da jih malo dviguje in namaka rit, kajt je pa v robu okna(ga samo malo frcajo na robu, ker jih je strah ).. resitev je:zamahnit je treba kajt da potuje dlje casa, in s tem dobimo daljso spico s katero se da postavit na dilo in dobit prvotno(initial) hitrost, s katero se pol lahko odpeljemo normalno.. za to ni treba mahat v power coni, ampak lahko tudi pri robu, samo dolzina spice je vazna.. s tem dobimo obcutek koliko mocno spico rabimo in koliko casa.. lp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedy Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 a ima kdo iz okolice Maribora kak prost sedež v avtomobilu, da bi še mene zraven vzel magar samo kot opazovalca (mam za sabo samo suhe treninge) in bi preden, se na vodo odpravim rad še malo počekiral kaj in kako, zakaj, čemu.... :) LP Jernej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arks Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 za jutri je tudi dost optimistična napoved.. gre kdo dol? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
STRUP Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 ja zate optimista... :D prid na šišo, da se zmenva... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Therejc Posted September 23, 2008 Author Share Posted September 23, 2008 Ej, hvala lepa vsem za inštrukcije... s pomočjo odgovorov ugotovil svoj problem - takoj po štartu sem dal dilo mal upwind in še nisem mel hitrosti... zato me je kajt vedno prehitu. Svojo ugotovitev bom preučil v soboto. Pa čim manj virusov še naprej... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bende Posted September 25, 2008 Share Posted September 25, 2008 20 vozlov Grado na WindGuru? malo enote spremeni, men (žal) kaže 20km/h ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts