Jump to content

NAISH CULT

GRABROM

Recommended Posts

ola..

ne glede na to, da sm cisti zacetnik, sem tolk forum-ov, mag-ov in reviewjev ter mnenja pro-jev prebrskal po netu, da morm rect da je mene osebno cist fasciniral, sploh ta easy to use, ter stvari, ki so zame kot zacetnika zelo pomembne, sploh pa safety.. ocenjen v samem vrhu freeride kajtov, kakovost je pa tud temu primerna.. js osebno sem ga hotu kupit, ampak so me finance bremzale drugo je pa, da sem eno ugodno ponudbo dobu od kolega in kupil drug kajt..

drugace pa, nimas kej zgresiti.. (kot Arks-evo je to tudi moje osebno mnenje)

:wink:

Jaz sem ga kupil letos spomladi - 10,5m2. Sicer sem nameraval kupiti Helixa, pa sem ga zamudil.

Je super kajt. Sicer imam še eno X3 - 12m2, ampak, če se le da vozim Culta. Mojega se da vozit od 15 pa do 25 vozlov, tako, da je super, če imaš le en kajt. Na primer včeraj je v FSL full vleklo 20-25 vz. in vsi so vozili z 9, jaz pa sem lahko vozil z 10,5. Poleg tega, ko veter pade in gredo 9 ven, s Cultom še vedno voziš - preizkušeno. Torej se lahko družiš tako z 9 kot tudi z 12. Res pa je, da pod 15 vz. je pa že težko kaj počet. Toda za veter od 12 do 15 vz. se ti pa skoraj ne splača kupovati kajta.

Poleg tega je super varen. Tudi v refulasti burji ne cuka preveč. Edino kar me moti je trimming sistem, ki je pri novem baru čisto pri pasu in ga je v vodi težko zategniti - uporabiti moraš obe roki. Aha, še to, na štrikih ima naish sedaj tudi stoper, tako, da kajt voziš z eno roko, ali celo prstom. Kar je pomembno, če ne hodiš vsak dan v fitnes.

Kajt full priporočam. Če pa bi rad vozil v 100% vetra, si kupi 9, 12 in 14 m2.

Pa še lep je.

Mojega se da vozit od 15 pa do 25 vozlov, tako, da je super, če imaš le en kajt. Na primer včeraj je v FSL full vleklo 20-25 vz. in vsi so vozili z 9, jaz pa sem lahko vozil z 10,5. Poleg tega, ko veter pade in gredo 9 ven, s Cultom še vedno voziš - preizkušeno.

Tud jaz sem bil včeraj (nedelja) v FSL, pa je pihalo od 20-30kts (na trenutke celo do 35kts). Vozilo se je kajte od 7-10m (tud 12m). Sam sem vozil Waroo 08 9m, s katerim lahko vozim od 15-30+kts, pa sem v bistvu še začetnik. Sicer Culta nisem vozil, ampak me tale windrange ne impresionira najbolj...

Ja, včeraj je res pihalo, gotovo tudi do 30, toda dokler sem imel samo 12ko sem v takih razmerah samo gledal. Včeraj si gotovo videl tudi mojega lepotca, je čudne oblike in belo vijolčen, ga ne moreš zgrešiti. Sicer nisem bil v vodi ves čas, ker ne obvladam toliko in tudi dvakrat sem šel ven in je pihalo toliko, da sem spustil sejfti, ker je preveč vleklo.

Samo mislim, ad sem včeraj v vodi videl samo še eno 10ko, ostalo pa so bile 9ke ena 8ko in en mislim, da je imel celo 7ko.

Mislim pa, da s cultom 10,5 pokriješ kar precej vetra. Sicer pa bi imel sam raje eno 9ko in 12ko, potem imaš skoraj vse.

Če bo koga zanimalo ga bom kmalu prodajal.

smo vidli culta ja, super kajt, stabilen, ampak pač za v nedeljo je bil prevelik, dal se je furat, ampak uživancije ni bilo, ker nisi sproščen v tem vetru s tolk kvadrati, pokriješ sicer velik windrange z enim kajtom, ampak uno na dol ne čisto, na gor pa se tudi neha na dobrih 25 vozlih. enostavno fizike ne moremo premagati in one kite quiver ni dolgo v uporabi, prej al slej greš na dva nazaj. sam sem mel le 11 pa sem nasledno sezono vzel 12 in 7 in je super kombinacija. v soboto in nedeljo sva s punco (ona v 30 vozlih furala več kot odlično, o sproščenosti na sedmici pa govori že to, da je v tem vetru naštudirala switch in iz njega obrat) furala sedmico katero sva hotla prodajat, ampak ni šans-zadeva je dobila na ceni, ko je marsikdo z devetico imel težave-overpower. zadeva dela od 20 vzl na polno, na gor pa ni omejitve, ker je blo tud preko 35 vzl, (ko smo zorcali više proti soči)in sem z odprtim kajtom fural in nikol ni blo panike, ...gre tudi čez 40 vzl preverjeno, pa še zmeraj je fun :) ni pa bila to edina sedmica v nedeljo, kolkr sem gledal, smo bili štirje s 7m2. pri teh windrangih zna pač sedem zamenjat dosedanje devetke ker resnično je prava igrača za pravi veter.