Jump to content

Test Cabrinha switchblade IDS 2009

urosk

Recommended Posts

Kot omenjeno sem včeraj testiral Cabrinho Switchblade ids 10m2

veter: 12-15kt(jugo)

voznik: 90kg

deska: Hydro 131,5x40

znanje: diskretno

Za začetek: torba je lepo izdelana vendar tudi zelo majhna(beri zloži lepo kite)

kite je odlično dodelan, šivi odlično, tanek materjal vendar zelo gost. Pred tem imel flexifoila tko da vem kaj je kvaliteten kite. bar je prijeten za držat, nekoliko debelejši, vrvice v dveh barvah, IDS sistema nisem testiral vendar izgleda da deluje, slabost je plastika pri power/depower ki je po našem pomanjklivo dodelana.

:D Kite ima odličen low end saj sem z mojo težo skakal in vozil unhooked v tem vetru, hitros je primerna velikosti, verjetno je v močnejšem vetru hitrejši. vožnja je čista wakestyle(ne freestyle). Po mojem bi imeli pri prehodu iz c kitov na tega ljudje težave, meni iz Ion2 ni nič motilo. Kite ima Sle karakteristike. Pozitivno presenečem nad unhooked vožnjo saj je kite letel popolnoma isto odzivno kot prej. Kiteloopi so lepi tekoči brez začetnega puljenja, vendar vseeno zelo močni. v zraku je kite stabilen čeprav nima letvic pri hitrih obratih ne nič frfota, je zelo kompakten. Pobiranje iz vode je enostavno lahko. One pump sistem z velikim grlom za pumpo je odličen, kite je takoj poln in prazen(enojni ventil z dvema navojema)

:( Motila me je oddaljenost bara, ko ga spustiš iz rok, takrat je bil kite skoraj 100% depoveriziran, če sem hotel odviti bar sem moral paziti da sem bil dovolj hiter, da kite ni padel v vodo. kasneje smo videli da ima stoper ball s katerim skrajšaš vrv. plastika pri stoper ballu nam je počila(ne vemo zakaj verjetno smo kaj pozabili)

isti dan sem probal tudi rev 2007 9m2 (hvala Tarik) in moram reč da je tudi prijeten za vozit, noseveda sem lahko samo glisiral in samo enkrat skočil. kita sta po načinu vožnje zelo podobna, le da je cabrinha delovala še bolj kompaktno.

Zaključek: če so ti sle kajti všeč boš nad switchbladom pozitivno presenečen. z njim se da lepo šolsko učiti trike (komentarji tudi drugih ki so ga probali). Če si pristaš C kitov potem pa ne bi znal povedat. Zapomniti pa si velja to da so ostali s C ji vozili 12-14m2. Torej windrange je tu neprimerno večji.

lp Uros