moljo Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 lep pozdrav.na netu sem našel (http://www.panshkite.com) te kajte in ma zanima ali ima kdo kakšne izkušnje s tem proizvajalcem. sam razmišljam o Legend 4.5 (4-liner), pa se ne upam spravit v nakup brez kakšne dodatne informacija. osebno želim najti-dobiti kajt, ki bi mi služil za igro na suhem in bi hkrati proizvedel dovol moči za manjše skoke. hvala za odgovore in veter v laseh Miha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zob Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 Ma jest ti svetujem, da si nabavš kašnga Ozona. Preverjeno boljši performance od vseh drugih do sedaj sprobanih foilov primerljivih velikosti. Res da so običajno malo dražji, samo s tem plačaš le boljši material, ne pa tudi boljših lastnosti (očitno so gratis :) ). Je pa res, da si najdu nekej eno akcijo, sam če mal pregledaš, boš zihr tut od ozona kej najdu. (joj upam, de bom dubu kakšno sponzorstvo, k ga tuk reklamiram :D ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zob Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 Po domače povedan, mam Razorja 5.5m2, ki naj bi bil traction kajt, pa boljši lift, kot isto veliki power kajti drugih firm, ki naj bi bli namenjeni prav za skoke, de o razliki v tractionu sploh ne začnem. Tako da bi svetoval, da zbiraš velikost, če gre za 2. razredno firmo, da prvotni velikosti dodaš do 20%. Poleg tega je statistika vetra v notranjosti tuk slaba, da te majhne kvadrature skoraj ne pridejo v poštev. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tefff Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 Z igrackanjem na suhem si mel v mislih kaj takega : Drgac pa ti ga cenija in ocenijo:http://panshforum.comDobis odg na vsa tvoja vprasanja glede pansh modelov,...!!! Jaz ga kupujem ze doooolgo, za isti namen, pa kr nekod ne in ne, menjat bos moral strike, pac poglej, preberi,pogooglaj, razisci... Sem pa vozo blaze II 3m (frisnega) in je neverjetno vleko, malo malo skrajsat zadnje strike. Zajbancija na suhem bi bla tud 2 kvadrata kaksnega race modela (recimo). Drgac pa 5m bo verjetno taprava velikost za vecino. Mas pa se MALO MORJE drugih firm (brez reklame), Minimalno enga; takega al drugacnega foila mors itaq met u quiverju :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hudy Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 Jz ga mam in ga ne uporabljam :). No ne mislit, da ti ga ponujam sam ocenil sem ga :). Je pa tak za skakat ni, vleče fulll, treba ga je blo natrimat, NIMA BARA, narejen kvalitetno, štriki ceni primerni (delajo doker se ne zapletejo pol pa si v p) Ga je pa zabavno dat komu, ki ne zna v roke, ker ga ni škoda pa dost močn je da ludek začuti kaj je powerzone :) Če si ga res želiš ga kupi, drugač pa je moj nasvet, da če misliš kajtat ne devat preveč denarja za takšne foile, ker se jih res hiter naveličaš (izjema kakšen mali trainer na bar - mel ozona impja 2m in je bil zakon - bil sem bebec in sem ga prodal, da sem kupil pansha - to odločitev obžalujem še danes :) ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
observer2 Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 ne kupuj igrac, razen ce res hoces igraco. edina zadeva, ki je na nivoju med foili je flysurfer ima full depower(kar ostali se niso pogruntali), dober safety(kar tud drugi nimajo), pa se za na vodo je.. info na pm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moljo Posted September 4, 2008 Author Share Posted September 4, 2008 hvala za vse nasvete,gre namreč za to, da sem nov v tem in imam en mali 2.2 Thunderbird, na katerem redno trgam linije (vsakič ko ga spuščam gre linija). Zagotovo pa vem, da se bom igral samo na suhem (kljub temu, da mi vsi pravijo-pravite, da je prava stvar šele na vodi....ampak finance tega ne bodo dopuščale), rad pa furam adrenalin (zravem plezarije in kajaka) in bi to bilo idealno zame. se pravi, da če kupim ta kajt( hudy, kje si ga ti nabavil) bom moral slej ko prej nabaviti nove linije, kar nanese še dodatnih cca. 60 €....pol je mogoče boljše razmišljati o čem drugem...če prav razumem. no, veselim se vaših odgovorov in nasvetov Miha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hudy Posted September 4, 2008 Share Posted September 4, 2008 Observer redno hvali flysurferje hmm zakaj le ;). Ampak še enkrat hvala za test Psychota4. Bi se ga mogoče res lahko navadu :). Če ti finance ne dopuščajo ne glej po flysurferjih (tud rabljeni držijo full cene).Pri panshu jz nism zamenjal vrvic, zato ker delajo to zakar so namenjene. :) Ampak je pa tako da se ga boš prehitro naveličal. Edino zabavno na kopnem je kolkr tolk vredu kajt nad 2005 in rolka. Če ne misliš tega je škoda kakršnegakoli denarja (moje mnenje). Če si velik adrenalinc vzam Cja (neprijetno pri refulih) ali pa daš še malce zraven pa vzam kakšen boljši kajt (bow,SLE,hybrid) pazi predvsem na stabilnost. Kajt sem pa kupil preko uradne strani (zastonj dostava in to v 5ih dneh). Če si pa kje bliz CE ali Mb pa ga tudi vidiš lahko, če je pa veter pa tudi sprobaš. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rava Posted September 4, 2008 Share Posted September 4, 2008 kaj pa kej tacga?http://www.kajtar.si/forum/viewtopic.php?t=49luštn pa pocen - pr bajt mamo 4m in 2mvalue for money = 10 zvezdicdiler je prosurf mb, na objavljene cene pa se dobi še popust Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zob Posted September 8, 2008 Share Posted September 8, 2008 Nm je tut ta vikend na Pagu treininga odtrgal, sam itak je bla una špaga dalša, tk de zdej k je vozu je zlih prou! :D Ozon me je pa odfukou, de sm mislu, de ne bom več na tla pršu! Pol je pa gležn šu! :( One jump only- session! Sam je biu pa ta za 20 sešnu na domačih travnikih.Aja, če še komu ni jasnu, smo se šli powerkiting ob vznožju hriba, pa čez je vleklu! Noro!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted September 8, 2008 Share Posted September 8, 2008 Nm je tut ta vikend na Pagu treininga odtrgal, sam itak je bla una špaga dalša, tk de zdej k je vozu je zlih prou! :D Ozon me je pa odfukou, de sm mislu, de ne bom več na tla pršu! Pol je pa gležn šu! :( One jump only- session! Sam je biu pa ta za 20 sešnu na domačih travnikih.Aja, če še komu ni jasnu, smo se šli powerkiting ob vznožju hriba, pa čez je vleklu! Noro!!! Se dobr da lako pises na forum,po takem hudem powerkite session-u :-(Ce bi sel komolc sloh nebi zvedel novice........Po pamet ker je kot si rekel Power kiting ;-)dr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts