Guest Posted August 23, 2008 Share Posted August 23, 2008 Imam kite slingshot 17m2; zanimam pa se za nakup še enega manjšega kita, da bi imel pokrit večji windrange. Zanima me kaj priporočate katera velikost, bow ali c?? Sam razmišljam da tam okoli 10m2-13m2 in potem čez čas še okoli 9m2? P.S: sem še začetnik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zob Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 Živjo! Pomoje bi bla zate idealna ena 14-ka- bow. Ne vem pa ne!Hja, dej vsaj povej kuk's prbližu težak, kakno vožno maš rajš,... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabba Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 17m pa začetnik? Slaba kombinacija... Kot začetnik najbrž nimaš ravno še dobrega občutka, koliko piha, pa še ko si overpowered imaš lahko velike težave, sploh s kakšnimi kajti starejšega letnika. Sicer je odvisno od teže in števila kajtov, ki jih bi rad imel, ampak začeti s 17m ni optimalno. Če si recimo 80 kg, so dobre kombinacije:- 9 in 12- 7 in 10 in 14 17m? Meni je že 14m2 (Rhino) čist prevelika krava za res dober občutek. lp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 imam 70 kg ponavadi pa gremo kitat v Nin ali na kak travnik tako da zaenkrat še ni blo kake potrebe za manjši kite (vedno smo ujeli le minimalni veter); Letos pa sem bil s tastarimi na morju v Ninu (so surfači) in so poleg bili tudi kiterji povečini z 12-10 bow (rebel, cabrihna,..) zato mislim da bi si omislik kakega slingshota fuel 13 2006? ker že imam slingshot in nekaj nasvetov ki sem jih dobil pravi da je dobro imeti kite iste firme... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matevzz Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 Ti si s kombotom 7 in 11 (oz. podobnim) pokriješ cel windrange... za kakšno res lahko sapico bi lahko mel pa svoj sedanji kajt, za drugo pa ne pride v poštev ker boš takoj overpowerd... PS. fule je c-kite (freestyle), tko da bo boljša kakšen bow... je pa bolj važn da maš kajte k se podobno obnašajo, ker maš lahko od iste ferme dva kajta k sta čist različna... edina prednost, če maš isti model kajtov, je ta, da maš lahko za oba kajta isti bar in tko pršparaš... lp, Matevž Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 torej priporočate bowa,... Kakšen nasvet katerega north, best, cabrihna, slingshot, answer... in kater model ter velikost? (okoli 14m2?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matevzz Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 torej priporočate bowa,... Kakšen nasvet katerega north, best, cabrihna, slingshot, answer... in kater model ter velikost? (okoli 14m2?) jaz mam največji kajt Best Waroo 11m2 in se z mojimi 80kg vozm tud v švoh vetru, ker ma kajt dober lowend... drgač pa mislm da trenutno bolj rabš en manjši kajt, npr velikosti 9m2... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 kar se tiče svoh vetra to je relativno.. mi smo bili na nekako 4-8m/s vendar z malo močnejši veter res potrebujem manjši kite,... iščem pa neko tako varianto da bi imel ss fuel 17 za šibek veter in potem za malo jačjega nekaj drugega potem čez čas pa si mislim nabavit še kaj pod 10m2? če narobe razmišljam me imate vso pravico popravit:D P.S:Kakšne ugodne ponudbe (za študentski žep) lahko pridejo na mail ali pa na pm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zob Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 Živjo!Če že sedaj razmišljaš o kajtu manjšem, kot 10 sqm, je najbolš, če si takoj nabaviš manjšega, razen če si imel v mislih, da bi si nabavil nekaj vmes in se vozil po jadranu, saj če imaš namen kam dlje (kjer je veter vsak dan vsaj od 15-25 kts), boš lahko 17-ko mirno pozabil doma in odšel z dvema manjšima. Izognil se bom navajanju velikosti. Svetujem ti obisk šole, kjer boš preizkusil različne velikosti in oblike, ter se za nasvet pogovoril direktno s svojim inštruktorjem. Vsak ti lahko svetuje, kaj bi bilo primerno zanj, kar pa še ne pomeni, da bo zate! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabba Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 70kg? S 17m2 lahko pokriješ drva, za kajtat ga ne boš rabil. Zakaj? Lowend windrange ne gre kar do nule, obstaja ne minimum da kite sploh še leti oz da ga ti lahko krmiliš. Poleg tega pri zelo švoh vetru, recimo 10kts veter rad še malo pade, v "negativnem" sunku recimo na 6kts, in takrat ti bo še tako hud tube kite padev v vodo, na tla. Za tvoje kile ne rabiš večjega kajta od 12m... Poznam dobro samo North, recimo tebi bi svetoval Rebel 07 12m in Rebel 07 9m, če kajtaš pretežno v jadranu. Sej bi ti svetola celo 7m2, pa se mi zdi zelo hiter kite v primerjavi z 9tko, kar zna motiti začetnika. Zakaj 07? Ker so cenejši od 08. Ali pa SS Rev, 11m in še en manjši, če obstaja 8m mogoče tega.Starejših kajtov ne bi kupoval na tvojem mestu. S tvojim znanjem in pripeto 17tko si zelo nevaren, še posebej sebi... Sploh če to delaš na kopnem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 zavedam se da sem nevaren s 17 ampak grem oz. sem šel vedno z nekom ki je stvar že obvladal pa tudi veter je bil vedno na meji - toliko da je stal v zraku in ni blo moči pri loopih; (v smislu da te z mesta ne premakne za 0,5-1m če ga je sploh naredil) druga stran pa se začne ko je začelo pihat smo lepo gledali druge tako da mislim jit med "druge ki so se furali":D Kakšen se pa vam zdi north rhino? Kakor sem na forumu prebral "vleče" v šibkejšem vetru slabše kot rebel vendar rebela bolj priporočajo začetnikom? in ja kakšna ugodna ponudba 12 bowa mi lahko prileti na pm :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabba Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 Mislm da ima rhino boljši lowend od rebela. Sta pa oba čisto ok tudi za začetnika, Rhino je edino dražji. Vedi tudi to, da dokler nimaš dobrega občutka za kite in desko nikoli ne boš moral furati v tako švoh vetru, kot ga oglašujejo proizvajalci, pri recimo 10-12kts mora biti veter že zelo konstanten in zelo flat morje da lahko voziš, ne glede na kite. Mogoče še najboljši nasvet, pojdi v kitešolo. Nočem bit nesramen, ampak teli tvoji izkušeni prijatelji (ki znajo) so rahlo neodgovorni, da te pustijo na 17m2 kajt na kopnem, ne glede na veter. Nikoli ne veš kdaj pride reful in čao zdravje. Pa še to, kajtanje pač kot vsi "equipment heavy" športi nekaj stane. Oprema, še bolj pa potovanja. Cutting corners pri obojih (stara oprema, slabi learning spoti na začetku) ti lahko kajtanje najmanj zagabi, lahko pa tudi resno poškoduješ. Evo dost pametovanja in moraliziranja, če maš možnost, valda začni, ampak ne za vsako ceno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 hvala vsem za nasvete; torej če oglas spremenim v kupni oglas:kupim bow 12m2 ponudbe na mail ali pm pa glede na to da bi potreboval še desko da si je ne sposojam kako priporočate? (okoli 138x40?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surpher Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 V prodam sekciji se je letos ogromno North Rhino 12m 2007 prodajalo :)Mogoče je še kakšen na voljo. Sam ga furam in mi je super. Takoj sem speljal. Zelo enostavno ga poberem iz vode (seveda, če se leader lajni ne zapletejo okoli center lajnov - to moram še ugotovit, kako ga 2x zapletem, da štrike na koncu odpletem ). Se mi zdi dokaj enostaven za vodit, čisto super se odziva na spremembe na baru in ima dober windrange. Suvereno furam okoli 15kn in na Portugalski plaži je šlo tudi čez 25kn čisto brez problema, ko je večina kajtarjev furala 9-10m. Good wind and be safe! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surpher Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 pa glede na to da bi potreboval še desko da si je ne sposojam kako priporočate? (okoli 138x40?) Krajšo! Širina pa bo 39 čisto dovolj za low wind.Moje mnenje, da če boš vozil z 12m bo 130 - 135 čisto ok. In glede na to, da imaš 70kg bo nižja meja bolj primerna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts