Jump to content

Burja - nedelja 24.8.08

Gabba

Recommended Posts

A bo kej zjutri, kaj menite? Zadnjič sem prišel v Izolo na podobno napoved ob 6.00AM, pa je ravno zmanjkal, ob 8:00 je spet malo potegnil zunaj v zalivu, med nabiranjem višine da bi se spustil nazaj na pomol je zmanjkalo ravno ko sem bil zelo stran od obale... Čist, na nulo je padlo.

Pretiran optimizem me je prislil v 90 minut plavanja z eno roko :), prišel sem nekje do pol poti, potem me je rešil čoln...

Največji hec pa je, da ko sem prišel ob treh popoldne v vrsar, je tam lepo pihala burja, pa sploh ni bila napovedana za dol.

Torej, ta vikend? vsak nasvet prav pride.

Tisto popoldan je bil en lušten maestral, ki so ga kolegi v Červarju furali (baje) ;)

Kakorkoli že. V nedeljo nekaj bo. Samo na pravi spot moraš it :)

Mi se odločamo ali bi šli vse do Ližnjana ali bi šli samo do Savudrije v upanju na dober windsurferski session.

Pa dober veter!

*edit* ok, sem ravnokar pogledal napovedi in je res malo smešno :D. Bo treba videt na spotu samem... oz. se spet nategnit *konc edita*

Edited by surpher

Po podatkih aladina HR in SLO. Načeloma naj bi jutri dobro pihalo v okolici Grada in Monfalcona. Tudi v Savudriji kaže za dober windsurfaški session, kjer naj bi burja udarila mimo polotoka. Ližnjan in Premantura sta še dva primerna spota za jutrijšnjo napoved. Kdaj? Zgodaj zjutraj.

Po modelu WRF 9km na Windguru bo za nekaj uric kar v redu v okolice Pule do zgodnjega popoldneva.

Počakaj še na večerni zagon modelov pa se potem odloči, kam bi šel...

Izola:

Blo je ful dobr, iz nule ob 6:00 je ob sedmih že lepo pihal, za 9,10tke. ob cca 8mih je mal popustil, pol pa spet začel in je prov lepo žgal do dveh, ko smo šli domov. U glavnem, zgleda smo žrtvovali že preveč čovekkajtdni in se nas je veter usmilil, je pa zanimivo da je napoved precej zgrešila, ker naj bi spustil že veliko prej.

lp

tele ho

pelješac, bolijo roke. pihalo do 20kts od jutra do večera.

v perni folk totalno mem, kajti (k sreči jih je mal) ležijo povprek, zamotat tuje štrike je najlepši šport.. :evil: :evil: :evil: , dvigovanje in predvsem pristajanje zmajev je 4 experts only, precejšnji adrenalinski dogodek...

na vodi pa zakon, itak nobenega nikjer, tko da juipiii..

lp

3g

tele ho!

Jaaaao, tale pelješac pa je za kiterje z dobrimi živci. Cel pof***n dan totalna bonaca. nič. zero. nada.

ob 16:03 pa -> wuuuuuuuu wuuuuuu wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuusssssshhhhhhhhh...

in je začelo pihat 16kts. Konstantnih kot na karibih. Noro. in potem smo fural do 21:00 (ja, čez sončni zahod). bolj ko je sonce dol padal bolj je žgalo, na koncu sem imel z 14ko kar mal preveč...

V vignju je blo ful kajtarjev pa me je zanimalo kdo so in kaj počnejo, zato sem iz perne odorcal do gor. uglavnem, scena je močno smrdeča. ene 10 čehov ki imajo neko kvazi kite šolo in dva snobovska dojčerja ki sta bila smrtno nevarna za okolico (da se razumemo dva mulota od ene 12-13 let, ki nimata pojma o kakšnih prvailih itd itd itd...)

No, po treh letih sem znova uporabil tud mojo 20ko. (glej sliko!)

lp

3g

za tiste ki se čudite kvadraturam ..ne da sem star, .sam neki let nazaj smo fural 16-ke konstatno, pa umes 20-ke kdo,10ka je bla že small kite je blo čist normalno..danes je drugače, kvadrature so iskoriščene bolje, ...sam tko je blo..ne se čudit..zadeva pa še vedo vleče tud v 2008 kot nora-sploh tole prava pull mašina.