Jump to content

Kite torba za na letalo

grex

Recommended Posts

Ali kdo mogoče ve, katera je najprimerjneša torba, kamor bi spravil 2x board (eden je 145cm), 3-4x kite, 2xneopren in 2x trapez + manjši dodatki - za na letalo kot "bulk luggage".

In seveda, kje jo dobim :)

V trgovinah sem do sedaj videl le manjše (problem predvsem 145cm bard ali premajhna torba za opremo za 2 osebi).

hvala za odgovore.

živ!

jaz mam od Northa combibag 135cm, pa spravš notr 3x kite (odvisn kere velikosti) 2x dilo, 2x trapez (pa pomoje tud 2x neopren, nisem probal)... obstaja pa tud combibag 155cm... najboljš, da greš v SurfShop pogledat, če jih še majo...

lp, Matevž

Jst mam tudi od northa quiver pa sem noter spravil brez problema 2 deski, 3 kajte, mountain board, 2 trapeza, dva neoprena, pa še je blo placa za kaj dat. Dolga je pa 135. Omejitve so samo v kilaži na letališču ne v torbi :wink: :lol:

Evo jst mam tole za 99 EUR skupaj z poštnino in je zakon ;)

2 dilce, 3 kajta pa še kaj boš lahko dal noter. Kolešćke ima pa še dost ok je narejena! Dimenzije 140 ali 150 cm

Priporočam!

http://cgi.ebay.de/Tekknosport-Kitebag-Mega-Traveller-Wheeliebag_W0QQitemZ220268780746QQcmdZViewItem?hash=item220268780746&_trkparms=72%3A822|39%3A1|66%3A2|65%3A12|240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

Jaz uporabljam od Mystica torbo za "golf". všeč mi je ker je zlo kompaktna, not dajem pa:

2x dila

3x kite

2x trapez

2x shorty

2x bar

Ampak kej več pa tut pod razno ne gre not.

Ima mystic še eno torbo, prav tako dakine, ki se lahko razdeli na dve polovici, dejansko dobiš dve torbi. Najjači trik ki ga lahko izvedeš je, da jo daš samo pol na vago, maš zastonj, pol pa ko nosiš na bulky luggage pa pripneš zraven še ta drug del. :) Huda a?

Aja, mystic torbe majo v funsportsu na celovški, okol 100€ pride ta za golf.

Aja, s tem "golfom" je pa tko:

jaz zaenkrat še nisem imel težav, na šalterju jo lepo obrnem proti uslužbenki, pokažem s prstom na golf in v čimbolj polomljeni "anglonemščini" rečem športsequipment". Če še kaj vpraša še kažem na GOLF oznako in govorim sport,sport. :) Do zdej je vedno vžgalo, nazadnje me je sam clerck miril:"Jaja, Golftasche, kostenlos, gratis, jaja!" :)

Kolega se je zlagal, je reku da ma za golf, pa so pogledal, videli kajte in sam zaračunal :)

http://www.gokiting.com/prodimages/mystic/Mystic_GolfBag.jpg

A ni blo to misleno kot, pol das zvagat, pol neses gor kot osebno prtlago, gres z avjona dol pa spet kufre skup zmontiras v 1ga.. 8) sliši se res zabavno, dokler nimas kej tazga v "osebnem" delu ko gres skozi security check.. ko ti kasnej pol stvari zaplenijo.. :wink:

A ni blo to misleno kot, pol das zvagat, pol neses gor kot osebno prtlago, gres z avjona dol pa spet kufre skup zmontiras v 1ga.. 8) sliši se res zabavno, dokler nimas kej tazga v "osebnem" delu ko gres skozi security check.. ko ti kasnej pol stvari zaplenijo.. :wink:

Nene, ti daš najprej polovico zvagat, pol ti ona da na torbo tisto zeleno nalepko in te pošlje proti Bulky luggage traku... Medtem ko hodiš tja se tvoja torba zredi za 100% :). Un tam na bulkiju itak sam še en "guten morgen" stisne, pa je.

@Primzi: Še deluje v MUC. Pred 1 mesecem sem šel na kanare in ni blo problema. Pa upam, da ne zgledam kot golfist.

Še izkušnja iz letališča v Graz-u. Lufhansa ima cenik za športno opremo, 3 artikli: golf, surf in kite oprema. Ne glede na skupno težo se plača dodatno na opremo. Zaenkrat samo Lufhansa.

Cena: do 30kg 90€ in nad 30kg 180€.

In cukrček za konec, 10€ za obračun..Težko je "prešvercat"..še posebej originalne torbe, saj se takoj vidi. :!:

Ob vračanju iz Dominikane ni bilo težav s težo, so pa bile vse torbe odprte in pregledane s strani lokanih oblasti, vloženi listi z opravičilom in pojasnilom o pregledu. Torej ne zaklepati torb, ker potem nasilno odprejo v imenu zakona..

lp

Imam Pat-Love wheeliebag 4'10'' (147cm). Oktobra letim z TAP Portugal v Lizbono in potem naprej v Fortalezo. Danes so mi z agencije poslali email, da je za eno stran potrebno plačati 150€ za prevoz kiteboard-a.

Lepo sem napisal, da na website-u piše, da je za kiteboard, ki je manjši od 150cm zastonj prevoz. Tako da bomo videli, kako se bo to rešilo.

Julija letos sem z isto opremo, isto torbo letel na istem letu (koda) do Lizbone in nazaj brez doplačila!?

Sam toliko...

*EDIT* Operaterji na TAP Portugal nimajo pojma, kaj prodajajo.

Ni doplačila, če je 1 potovalka do 23kg (v Brazilijo predvidevam, da 2 torbi do 35kg vsaka - vsaj tako piše na spletnih straneh TAP-a) in zraven 1 kiteboard. */EDIT*

Kdaj pa potem daš na trak še drugo polovico?

Ti daš na trak torbo, ti jo zvagajo, potem gre pa po traku naprej.

Ponavad bulki luggage neseš nekam drugam. Najprej ti ga pa zvagajo na šalterju, da ti znajo zaračunat. In potem, ko neseš na drug konc letališa prpneš še drugo polovico.