grex Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 Ali kdo mogoče ve, katera je najprimerjneša torba, kamor bi spravil 2x board (eden je 145cm), 3-4x kite, 2xneopren in 2x trapez + manjši dodatki - za na letalo kot "bulk luggage".In seveda, kje jo dobim :) V trgovinah sem do sedaj videl le manjše (problem predvsem 145cm bard ali premajhna torba za opremo za 2 osebi). hvala za odgovore. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.lojz Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 Dve torbi,dach tape polepi skup,in action!dr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matevzz Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 živ! jaz mam od Northa combibag 135cm, pa spravš notr 3x kite (odvisn kere velikosti) 2x dilo, 2x trapez (pa pomoje tud 2x neopren, nisem probal)... obstaja pa tud combibag 155cm... najboljš, da greš v SurfShop pogledat, če jih še majo... lp, Matevž Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNi Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 Jst mam tudi od northa quiver pa sem noter spravil brez problema 2 deski, 3 kajte, mountain board, 2 trapeza, dva neoprena, pa še je blo placa za kaj dat. Dolga je pa 135. Omejitve so samo v kilaži na letališču ne v torbi :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mode Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 kako samo kilazi, torba je pomembna.. koliko zdrži! kaksno so men nardili iz Tenerifov (boh pomagi)! si ne znam predstavljati da bi tako ravnanje bilo z torbo v kateri je deska not.. sej pa ja polomijo use?! :? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPEED Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 Evo jst mam tole za 99 EUR skupaj z poštnino in je zakon ;) 2 dilce, 3 kajta pa še kaj boš lahko dal noter. Kolešćke ima pa še dost ok je narejena! Dimenzije 140 ali 150 cm Priporočam! http://cgi.ebay.de/Tekknosport-Kitebag-Mega-Traveller-Wheeliebag_W0QQitemZ220268780746QQcmdZViewItem?hash=item220268780746&_trkparms=72%3A822|39%3A1|66%3A2|65%3A12|240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNi Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 Hotel sem rečt da torba je super narejena in da edina skrb so kg ki jih daš noter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabba Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 Jaz uporabljam od Mystica torbo za "golf". všeč mi je ker je zlo kompaktna, not dajem pa: 2x dila3x kite2x trapez2x shorty2x bar Ampak kej več pa tut pod razno ne gre not. Ima mystic še eno torbo, prav tako dakine, ki se lahko razdeli na dve polovici, dejansko dobiš dve torbi. Najjači trik ki ga lahko izvedeš je, da jo daš samo pol na vago, maš zastonj, pol pa ko nosiš na bulky luggage pa pripneš zraven še ta drug del. :) Huda a? Aja, mystic torbe majo v funsportsu na celovški, okol 100€ pride ta za golf. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabba Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 Aja, s tem "golfom" je pa tko: jaz zaenkrat še nisem imel težav, na šalterju jo lepo obrnem proti uslužbenki, pokažem s prstom na golf in v čimbolj polomljeni "anglonemščini" rečem športsequipment". Če še kaj vpraša še kažem na GOLF oznako in govorim sport,sport. :) Do zdej je vedno vžgalo, nazadnje me je sam clerck miril:"Jaja, Golftasche, kostenlos, gratis, jaja!" :) Kolega se je zlagal, je reku da ma za golf, pa so pogledal, videli kajte in sam zaračunal :) http://www.gokiting.com/prodimages/mystic/Mystic_GolfBag.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNi Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 Izgovir da gre za golf opremo ne deluje več, pa še večina letalskih družb že zaračunava golf opremo. Mogoče če izgledaš kot kak golfist še nekako gre. Ko letiš na kakšne kajtarske destinacije že vedo koliko je ura. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polonca Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 http://www.dakine.com/travel-bags/kite/board-bags/airwagon/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPEED Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 Sam ta fora, da daš jim samo polovičko zvagat je pa čist huda :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deeV Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 Kdaj pa potem daš na trak še drugo polovico?Ti daš na trak torbo, ti jo zvagajo, potem gre pa po traku naprej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grex Posted August 20, 2008 Author Share Posted August 20, 2008 joj tole je pa bilo izčrpno. Sedaj nimam časa, bom še enkrat šel skozi in prebral odgovore pa kaj več napišem. Res hvala za vse informacije :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
primzi Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 Gabba, nismo se zlagal, samo naredl smo se, da ne znamo nemšk - pa una baba na šalterju je mela slab dan (jutro) :)Drgač pa res, u Minhnu fora z golf torbo ne pali več...raj plačat 30-40 eur vnaprej... Čau, Primzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ViSiON Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 Sam ta fora, da daš jim samo polovičko zvagat je pa čist huda :D Niti ne tolk, če je pol letalo pretežko in se zruši, tk kot npr. danes v Madridu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mode Posted August 21, 2008 Share Posted August 21, 2008 A ni blo to misleno kot, pol das zvagat, pol neses gor kot osebno prtlago, gres z avjona dol pa spet kufre skup zmontiras v 1ga.. sliši se res zabavno, dokler nimas kej tazga v "osebnem" delu ko gres skozi security check.. ko ti kasnej pol stvari zaplenijo.. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabba Posted August 21, 2008 Share Posted August 21, 2008 A ni blo to misleno kot, pol das zvagat, pol neses gor kot osebno prtlago, gres z avjona dol pa spet kufre skup zmontiras v 1ga.. sliši se res zabavno, dokler nimas kej tazga v "osebnem" delu ko gres skozi security check.. ko ti kasnej pol stvari zaplenijo.. :wink: Nene, ti daš najprej polovico zvagat, pol ti ona da na torbo tisto zeleno nalepko in te pošlje proti Bulky luggage traku... Medtem ko hodiš tja se tvoja torba zredi za 100% :). Un tam na bulkiju itak sam še en "guten morgen" stisne, pa je. @Primzi: Še deluje v MUC. Pred 1 mesecem sem šel na kanare in ni blo problema. Pa upam, da ne zgledam kot golfist. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SINBOR Posted August 21, 2008 Share Posted August 21, 2008 Še izkušnja iz letališča v Graz-u. Lufhansa ima cenik za športno opremo, 3 artikli: golf, surf in kite oprema. Ne glede na skupno težo se plača dodatno na opremo. Zaenkrat samo Lufhansa.Cena: do 30kg 90€ in nad 30kg 180€. In cukrček za konec, 10€ za obračun..Težko je "prešvercat"..še posebej originalne torbe, saj se takoj vidi. Ob vračanju iz Dominikane ni bilo težav s težo, so pa bile vse torbe odprte in pregledane s strani lokanih oblasti, vloženi listi z opravičilom in pojasnilom o pregledu. Torej ne zaklepati torb, ker potem nasilno odprejo v imenu zakona.. lp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surpher Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 Imam Pat-Love wheeliebag 4'10'' (147cm). Oktobra letim z TAP Portugal v Lizbono in potem naprej v Fortalezo. Danes so mi z agencije poslali email, da je za eno stran potrebno plačati 150€ za prevoz kiteboard-a. Lepo sem napisal, da na website-u piše, da je za kiteboard, ki je manjši od 150cm zastonj prevoz. Tako da bomo videli, kako se bo to rešilo. Julija letos sem z isto opremo, isto torbo letel na istem letu (koda) do Lizbone in nazaj brez doplačila!? Sam toliko... *EDIT* Operaterji na TAP Portugal nimajo pojma, kaj prodajajo. Ni doplačila, če je 1 potovalka do 23kg (v Brazilijo predvidevam, da 2 torbi do 35kg vsaka - vsaj tako piše na spletnih straneh TAP-a) in zraven 1 kiteboard. */EDIT* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uber Posted August 25, 2008 Share Posted August 25, 2008 Kdaj pa potem daš na trak še drugo polovico?Ti daš na trak torbo, ti jo zvagajo, potem gre pa po traku naprej. Ponavad bulki luggage neseš nekam drugam. Najprej ti ga pa zvagajo na šalterju, da ti znajo zaračunat. In potem, ko neseš na drug konc letališa prpneš še drugo polovico. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts