Jump to content

Hurghada--jesenske pocitnice

Niko

Recommended Posts

A gre kdo za jesenske pocitnice v hurghado?

Meni so starci rekli da me peljejo v hurghado

LP Nik

Ej, moji starci pa nocjo nic slisat za Hurgado, sploh ne vem kaj za naredit :-(

Ena opcija je romanje na Polsko z "starci", sam ne vem kako je tam z kajtanjem,

po moje je hladno, bi rabu doolgo obleko??

dr.

Ravno včeraj iz Hurghade,

38 stopinj, statistika 4/6, mogu sem nehat zaradi žuljev in odrgnin, drugače bi še.

Hotel Hostmark. Grand seas. Resort, brez negativnih pripomb, 5 min od Colone (Magawish), taxi od 10 do 20 eg. funtov. Priporočam pa Albatros palace, sosednji hotel.

Nobene guzve, včasih tudi sam na koralnih grebenih in resnično nobenega okoli. V centru nas je bilo cca. 5 - 10 prijavljenih kajtarjev.

veter: prva dva dni zelo svoh, kasneje do cca 20vozlov, ki pa je popoldne čisto ugasnil.

celoten aranžma: karta lju-hrg + hotel cca. 650 € PP. Dol sem zapravil samo cca 150 € v celem tednu.

pripnem kako sliko in naredim bolj podrobni report ko dobim malo več časa.

lp

aranžma kupil na www.lastminutecenter.si, drugače pa je organizator potovanja turistična agencija Palma, kar pomeni da imaš organiziran in plačan tudi transfer do hotela in seveda turistično vizo.

kar se pa tiče opreme za na avjon (kajt + dila), je bilo pa točno 39,8 kg skupaj z osebno prtljago, tako da niti niso preveč komplicirali z dodatnimi plačili za športno opremo.

Če se gospodični na check-inu lepo posmeješ in ji razložiš situacijo mislim da nobena ne bo komplicirala in računala dodatne kilaže, seveda če ne pretiravate z kakimi quiverbagi.

lp

• 4 weeks later...

Aloha,

sem upošteval nasvet in dodal 100€ ter rezerviral Albatros hotel.

Sicer nisem prebral celega foruma.... :lol: zanima me ali je v bližini KITE šola, ker na ponudbah in opisih hotelov zasledim, da imajo šolo samo v Carribian world hotelu.

Imate še mogoče kakšne informacije o mikrolokaciji spotov.

Zasledil sem tudi, da si se vozil na koralnih grebenih.....kaj pa mivka za začetnike... :roll:

Aha, pa mi lahko kdo še pomaga pri statistiki vetra v tem času oz. prejšnja leta v sredini oktobra????

LP EneR

Albatros je fancy sam, kljub temu da je spot samo 2 hotela naprej, se boš še zmeraj moral peljat s taxijem, ker je vseeno malo daleč. Jaz sem šel prvi dan peš in sem rabil ene 30 - 45 min. Zato odsvetujem zaradi vročine ter svinjarije ki jo vidiš tam te takoj vse mine.

Spot je v Magawish komplexu, zato povej taxistu da nej te zategne do recepcije in da te ne bo peljal samo do vratarja, ker boš še zmer hodu kak kilometer peš. Ta hotelski kompleks je res ogromna zadeva.

Za prevoz nazaj pa je odvisno od sreče, če ne dobiš taxija pred recepcijo boš spet mogu peš na glavno ulco izven hotela, tam se ti takoj trije ponudijo. Najbolj da se kar zmeniš s taxistom da te zvečer pride iskat ob določeni uri.

Za tiste koralne grebene boš najbolj naredu da boš šel na "zgornji" spot za začetnike, od tam se lažje spustiš do grebenov. Cca 300 m stran od obale.

lp

Evo nekaj o Hurgadi. http://kajtar.si/forum/viewtopic.php?t=37

Mi smo bli v hotelu Hor palace in je cool samo za spat :). Drugače pa glej hotele z 4* pa ni slabo če si v mestu se vsaj kaj dogaja, v Magavish pa z lahkoto pičiš s taksijem. Magavish je daleč od "lajfa" :) Kolega bla v Grand resortu in sta bla zelo zadovoljna.

Drugače pa bi naj bla El gouna boljša od hurgade glede vsega razn večernega dogajanja.

Egipt v tvojem času je pa loterija.

Živjo!

A lahko poveš mal več o tem Hor Palace hotelu, gremo namreč v Hurgado od 18.9.-2.10. pa me zanimajo kakšne podrobnosti o temu hotelu (kaj je slabega ;) ), kakšen je zajtrk in večerja? Ali se da do spota peš?

Magavish spotu imajo baje tudi wireless, zanima me kako zgleda uporaba le tega. Prideš s svojim prenosnikom in se priklopiš na internet (ali je elektrika)?

Lp,andraz

p.s.kako je pa z zavarovanjem? se zavaruješ pri corisu, tisto osnovno zavarovanje ?

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Ravnokar sem se vrnil z dopusta v Soma Bayu(hotel imperial shams) in morm rečt, da ne vem kje bi lahk bil boljši spot za kajtanje. Zraven hotela je klub mistral, ki nudi za zasoljene cene v glavnem učenje kajtanja in surfanja. Izposoja kakšnega kosa opreme je skoraj nemogoča, ker jo večinoma uporabljajo za učenje. Če imaš svojo opremo je pa vse skupaj zelo poceni oz. lahko tudi zastonj. Za 45 eur imaš vključen rescue in pa pranje ter pumpanje kajta. Sam spot je takoj za koncem hotelske plaže in mislim, da ti nudi vse kar rabiš. sam veter je za obalo malce refulast, ampak malo bolj ven je perfektno. Voda v tem letnem času je bila okoli 26 stopinj in ni potrebe po kakšnem oblačenju.

V glavnem, tam sem bil med 19.10 in 26.10 in je čisto vse dni dopoldne pihalo med 15-30 vozlov.

vsak dan je blo na vodi med 20 in 30 kajtarjev, kar je na spotu za učenje malo moteče, ampak malo više pa ni nobene gužve. Med dopustom sem opazoval tudi sosednji hotel Carribean World, kjer je blo skoz polno kajtarjev. Veter tam vedno piha v nekakšnih ciklih(med 10 in 12 najmočneje, popoldne se malo umiri in je tako do jutra, nakar spet na polno vleče).

Evo js sm se tut vrnil iz Soma Baya. Spot je super...eden najboljših kjer sem bil. Na spotu imaš flat in small chop, kar ti pač ustreza...placa za kajtat pa kolker hočeš, saj je sam zaliv zelo velik. Kajterjev je blo vsak dan med 30-50.Veter je bil vsak dan na polno...cel teden sem vozil mojo 9tko...če bi mel še manjši kajt bi lahko vozil tut 7tko. En dan je pihalo preko 45 vozlov...povprečno okoli 25 vozlov. Bil sem v Carribian World Resortu - zraven Intercontinental...Za kajtat je boljše za Intercontinetal hotelu, ker je pri CWB veter precej refulast. Cel teden sem tudi preživel na barki, ki nas je vozila po zalivu in skrbela za nas - od hrane,pijače...do pumpanja kajta in vsega ostalega. Skratka Soma Bay je zakon in tudi Okt-Nov ni problem za veter...lokalci pravijo, da je prav ta čas najboljši.

lp,T

Tudi jaz sem se pravkar vrnil iz soma bay-a in biv sem tudi v hotelu CWR blo je supr kot je ze povedal Tyler pri samem hotelu je vetr kar zafrknen ampak te pa zato brez problema z colnom iz centra zapeljejo do priblizno pol km odaljenega rta tap je je biv vetr supr.

Lp Nik