Devian Posted June 24, 2008 Share Posted June 24, 2008 (edited) Mene pa zanima, kje na Hrvaškem je najbolj primeren spot za začetnike ? Je že kdo kajtal v Supetarju (Brač) ? Edited June 25, 2008 by Devian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNi Posted June 25, 2008 Share Posted June 25, 2008 Neretva :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedy Posted June 25, 2008 Share Posted June 25, 2008 Neretva :wink: soni.... a te lahko prosim da bi mi kaj bolj natančno povedal kje je to, ker vnesem v garmina neretva pa mi samo reko najde... zdaj edino če vi kajtate po reki pa če imaš mogoče kak zemljevid oz. karkoli :) drugač pa sem slišal dobre stvari o medulinu samo se sprašujem kako je tam kajtat zdaj v sezoni ko je kr dost kopalcev.... LP Speedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tarik Posted June 25, 2008 Share Posted June 25, 2008 ma sej je vse že napisano:http://www.kite-forum.com/forum/viewtopic.php?t=1240malo gor in malo dol pa najdeš spot.Èene pa ja se kajta tudi po reki :D :D kar se pa tiče spotov je blo tudi že kr neki napisanega.http://www.kite-forum.com/forum/viewtopic.php?t=3333 LP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devian Posted June 25, 2008 Author Share Posted June 25, 2008 Kako je pa s Punatom ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beli Posted June 25, 2008 Share Posted June 25, 2008 kako je pa v fiesi, kako je pa v simonovem zalivu, kako je pa v banjolah, k grem lih tja...... ....pa dej enkrat začnite že uporabljat funkcije, ki so vam na razpolagu...iskalnik npr.??????????........pa ne le na tem forumu...kombinacija njih... mam občutek, da se zadnje čase nobenmu ne da za nič več potrudit....zadnjič sem na enmu slo forumu zasledila, da bi en mel raj fojla, k tubo...zakaj....bom kar citirala: "Faoila das iz ruzaka na tla, potegnes bar in letis..... pri tubi pa pumpat pa nevem kaj vse..." ne, vem....sej mogoče sam jz tega ne razumem.....se mi pa zdi, da je kajt napumpat konc koncev še najmanjš problem...v bistvu si srečen, če ga loh.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devian Posted June 25, 2008 Author Share Posted June 25, 2008 Glej, na moje vprašanje kako je s spotom v punatu , če je primeren za rookie , še nisem dobil odgovora. V iskalniku na forumu ga tudi ni (na googlu se pa najde svašta, eni da sploh ni vetra vredu, drugi to; Rad bi info iz prve roke), se pa vedno najde nekdo, ki samo pizdi, namest da bi bil raje tiho in prepustil to temu nekomu, ki morda kaj ve in se bo celo razpisal o tem. V večini tem, ki si bile ustvarjene se pogosto preide na čisto druge vsebine,kot na tiste za katero so bile namenjene. Beli: to ni nič osebnega, ne leti samo na tebe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beli Posted June 25, 2008 Share Posted June 25, 2008 deloma se s tabo strinjam...in je tega (pizdu...ranja) na tem forumu res prisotno ogromno....včasih celo razumem zakaj....(+ korelacija neugodne vremenske razmere- negativna forumska klima) predno sem oddala prejšni post, sem pod search vrgla punat, dobila nekaj zadetkov....ne sicer v smislu, punat je OK, ni OK, bla-bla-bla, ampak če bi se nekomu dalo pretolči skozi nekaj drame, bi izlušæil odgovor.... v glavnem - če si začetnik - MFC, Grado, Medulin, Neretva....je pa zdej že sezona, tko da v glavnem MFC, deloma Grado, - aja, pa LSC verjetno....kokr sm jz dobila infote, je Krk bl neprimern za kitanje...zrefuliran za popi.....lahko pa da se motim.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devian Posted June 25, 2008 Author Share Posted June 25, 2008 MFC ,LSC...maš morda kak link kako do lokacije ? tnx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deeV Posted June 25, 2008 Share Posted June 25, 2008 MFC ,LSC...maš morda kak link kako do lokacije ? tnx Monfalcone je recimo tudajhttp://151.8.71.28/~www/SI/WEBCAM/DatiWebcams.php LSC - Lago di Santa Crocehttp://www.slosurf.com/index.php?option=com_content&task=view&id=28&Itemid=29 Sicer še na nobenem nisem bil, pa upam, da kmalu grem. Aja, KrkJest sem bil lani v Čižičih, ko še sploh nisem imel dile. Sem se samo malo dregal po vodi. Je pa tam tudi nizka voda, vendar je tudi polno ljudi vse povsod, tako da ni primerno. Pa še u zaliv mora pihat. U glavnem ni to to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devian Posted June 25, 2008 Author Share Posted June 25, 2008 Tnx. Èe je kdo zainteresiran, se lahko skupaj nabašemo v avto in gremo kam - Lago ali pa Molfacone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mach Posted June 25, 2008 Share Posted June 25, 2008 punat: vesde se da.., clo kt nadebudn zacetnik sm bil "silom prilike" kr veckrat tam..... saaamo... prporocal ga pa tud nebi nikakor.. ful guzva srfacev na obali in je kajt startat bl umetnost kt sport, veter pa cis luknast k sir.... :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devian Posted June 25, 2008 Author Share Posted June 25, 2008 Evo končno odgovor na vprašanje :D Torej če potegnemo črto, so torej najbližje Sloveniji odlični spoti za učenje: - Marina Julia- Monfalco- Santa Croce del Lago Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surpher Posted June 25, 2008 Share Posted June 25, 2008 Nekako tako ja. Najboljši spoti za začetnike na Hrvaškem so v Italiji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadej Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 tole sem pred časom že objavu in naredu slikico, ..če bi kdo v ISKALNIK napisu NERETVA bi do tega posta tud pršu, .....tko da se vprašanja ponavlajo kot po tekočem traku. vsak ki je nov v kajtariji, ima isto vprašnaje.....haloo iskalniki.... tule pa še ta slika, da te ne bo garmin vozu samo po reki neretvi... http://img128.imageshack.us/img128/3615/jkhkg6.jpg pa še tolk, o lsc, fsl, mfc je tuki tolk napisanega da spet..iskalnik, zato je. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biggy Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 kaj pa je razlika med marino julijo in monfalconom? a je se kak spot v monfalconu razen julije? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabba Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Na forumu že tko nič ne dogaja, pol pa skurcate še vsakega novinca, ki vpraša kaj, ki je že bilo. Predlagam, da namesto pizdenja to energijo potrošite za kak odgovor na temo ali pa zadevo preprosto ignorirajte... Mrtvi stari topici sicer lahko dajo neko informacijo, če pa nek nadobudnež odpre novo temo, obstaja nekaj šans da se bo razvila malo širša debata. Da tudi sam ne bom samo smetil te teme, bi dodal, da tudi mene zanima kje je fajn kajtat v bližini, namreč sam sem najbližje do sedaj vozil v Vignju na Pelješcu, vse ostalo so bile bolj oddaljene destinacije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surpher Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Spoti v državi Šimetov na katerih sem videl kajtarje (predvsem Istria):- Zambratija - jugo- Umag (pri hotelu Beograd) - jugo- Červar - n/a- Kamp Stupice, Premantura - jugo- Rt Kamenjak - jugo(windsurfači temu spotu pravijo štanga, kajtarji dvignejo kajte na rtu bolj downwind kot grejo windsurfači v vodo - razen na vodi, med kajtarji in surfači ni stika)- Ližnjan - burja (merlotovci so večkrat tam)- avtokamp Valkanela!?!? bil zraven, ko so se kolegi vozili. Maestral nepričakovano na polno nažgal. Verjetno so še drugi spoti, kjer se kajta.Opozarjam pa, da večina omenjenih spotov ni primernih za začetnike. Voda je globoka in prevladuje čop (razfukljano in valovito). Prostora za dvig kajta je zelo malo z večimi različnimi ovirami kot so drevesa, drogovi, električne napeljave (Umag). Vstop v vodo večinoma vodi po ostrih skalah. V Zambratiji je malo bolj primerno za neznalce ampak vseeno je zelo malo prostora za dvig kajta (drevesa) in poleti, predvidevam, da ni dovoljeno zaradi plažnikov in nudl kopačev. Verjetno je tako skoraj povsod v Istri (pa tudi drugod). V Sloveniji:- Izola - burja- Pri Ribiču (soline) - jugo, burja Voda, enako, globoka in razfukljana. Za začetnike? Moje mnenje? Ne.Enako predvidevam, da poleti v Izoli in pri ribiču ni dovoljeno "strašiti" s kajtanjem. Sicer bi se ljudem fajn zdelo in bi radi bili gledalci, ampak vseeno, bodimo strpni, dosledni in spoštljivi. Jih je neprimerljivo več in lažje dosežejo popolni ban za ta šport. Za znalce pa, do maja in po septembru, ko ni ljudi na plaži... ne vidim neke hude ovire. Glede razfukljane vode in valov pa... vsakemu svoje. Mene vleče na valove, nekatere na flat, nekaterim pa je vseeno. Ampak, če se ne sprijazniš s tem kar imaš na voljo se ne pizdi in pojdi "zategovat" tja, kjer ti paše. Ride on![/b] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surpher Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 kaj pa je razlika med marino julijo in monfalconom? a je se kak spot v monfalconu razen julije?Predvidevam, da je to čisto od posameznega osebka odvisno, kako poimenuje spotić. Če rečeš nekomu, da si fural v Marini Juliji boš tako ali drugače moral še dodati, da je to v/pri Monfalconu (oz. Monofukone za nekatere ). In glede na to, da smo bolj leni kot ne, raje rečemo kar Monfalcone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devian Posted June 26, 2008 Author Share Posted June 26, 2008 surpher hvala za tako izčrpno poročilo :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rogina Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 kaj pa je razlika med marino julijo in monfalconom? a je se kak spot v monfalconu razen julije? No jaz že od mojih kajtarskih začetkov bolj soliram, pa sem prvič sam poiskal spot v MFC malo po svoje - štartal sem pri Jeko Bay, to je nasl. plaža od Marine Julije proti Gradežu. Na vodi pa gre za isti zaliv in za znalce isti spot. Kot začetnik pa takrat še nisem znal pridobiti nekaj sto metrov višine. :? Med spoti na SLO obali bi lahko dodal še Žusterno (maestral in burja, ev. tudi tramontana) ter zlasti Ankaran, ki po burji včasih ponudi kar lep maestral, pa tudi sama plaža z mivko omogoča nekaj hoje po plitvini tistim, ki višine še ne obvladajo. Za začetnike je od SLO spotov Ankaran še najprimernejši, a hkrati precej manj ugoden od sosednjih italijanskih (MFC, FSL in Gradež), ki delajo na burjo. Na maestral pa je možno začeti kajtanje tudi v Lignanu v It., vendar je poleti vožnja tja precej zamudna, kajtanje pa dovoljeno le na bližnjem otoku. Vse skupaj lahko traja več časa kot vožnja do LSC, ki je ob plitki vodi ena ugodnejših začetniških variant. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
odvod Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Ulcinj, Kitesfera beach ZAKON:) bul pesk k kamne:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surpher Posted July 29, 2008 Share Posted July 29, 2008 Fantje. Malo sem spremljal dogajanje na LSC pa se mi zdi, da se je hitrost vetra redko dvignila nad 15kn. V povprečju pa vedno okoli 10kn. A sem zadel na loteriji in gledal live podatke samo takrat, ko je bilo dejansko res samo 8-13kn? Sem pa zasledil, da se na LSC v večini fura 16+ "avtobuse" :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uroscadez Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 En najprimernejsih spotov kar sem jih zasledil za zacetnike je na Portugalskem zraven mesta Faro na polotocku Ilha de Faro...cca 2km stran od letalisca Faro kamor lahko priletis z EasyJetom iz Londona, pa verjetno se kako ker je zelo frekventno letalisce. Spot ima ogromno nizko mivkasto laguno, veter je popolnoma konstantem, pa se zelo malo kajterjev je tam ker je kup drugih bolj zahtevnih spotov tam okoli kamor bolj izkuseni raje zahajajo. In se lepo je. Na google maps to najdes kot Praia de Faro, Portugal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoName Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 Tale info mi bo pa zelo prav prisel, ker grem ravno konec tedna proti Portugalski in se bom vmes tudi ucil kajtat. Kako so pa ostali spoti z guzvo? Super! LP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts