Jump to content

roll leash

SINBOR

Recommended Posts

Leash sux, sploh če si dost slab v kajtanju, te tudi zelo moti so se ti mota okol telesa. Če nimaš pojma je najboljš da si privoščiš en teden zelo dobrih pogojev, kak shallow water, sideonshore, flat, pa boš v par dnevih tolk znal da ne bo težav.

Je pa res da je flat zelo varljiv, kot začetnik ne napreduješ nula kar se tiče obvaldovanja boarda, in potem ko enkrat prideš na valove ni nič jasn.

Moja se je naučila v venezuelskem in le morne "bazenu" in je čist obvladala vožnjo in tudi board retrieve, ko pa je probala na valovih v DR je mela pa ful probleme na začetku, sploh z retrievanjem dile v valovih. Pravi da slana voda ne odžeja. :)

Pa še eno mam, kolegu sem enkrat posodil čelado, ker ni imel svoje, par minut kasnej mu dila prileti u glavo in poči čelado (ki je bila MTB dirtbike čelada, kar močna). Od takrat naprej ne vozi z lišem.

V DR je leash celo prepovedan recimo... Vsaj na tablah piše tako.

Začetniki naj imajo malo bolj izkušenega wingmana, ki zna prinest dilo, pa je problem rešen.

Pa bodite spet pametni kot ponavadi... Glavno da se vam ne more to zgodit...

Zalostno, da tudi bolj izkuseni uporabljajo leash...

Pa to je tudi zelo pametna izjava, da v normalnih pogojih dela dobro.. Ker nesreče se ponavadi dogajajo v normalnih pogojih. Pa pri zacetnikih so sploh normalni pogojih obicajno (kajt v lup, zavozlani striki, zapletanje...itd...)

Sicer pa tisti, ki so na vodi morajo znati bodydrag, torej ne vem zakaj je problem naredit 2 metra upwinda...

ZA VSE PAMETNJAKOVICE: PO TOCI ZVONIT JE PREPOZNO

Se podpišem pod Mihom. Definitivno je ravno pri začetnikih problem ko se učijo pri navadnih pogojih in kaj zajebejo da gre kite v loop, takrat zagotovo če uporabljaš leash stestiraš trdoto dile. Zato je pa vedno prva lekcija na vodi body drag. Da ti ni potrebno uporabljat takih nepotrebnih dodatkov.

jaz ne štekam, ...ok na začetku pred leti so bli leashi (sam sem ga imel 3 sešne, pol pa je blo dosti te navlake okoli), prišlo je do ful nesreč ....nato pa je zadeva dobila negativni prizvok med kajterji in so se ga začeli na veliko izogibat in naučili body drag v veter ( ne vem, če tega ne zna kajter, pol je bolje da na obali gleda in ne kajta-pač del osnov).

zadne čase pa se spet (nekateri že skoz furajo to) pojavlajo leashi, in katerikoli je, gre dila v glavo prej al slej, ker ko kajt naredi loop, potegne vedno tolk, da poleti deska naprej, če 4x zgreši, mogoče 5ič ne bo. jz bi to prepovedu prodajat...

če ima kdo raje dilo, kot sebe, pa naj uporablja...prej al slej bo "fasal od zadaj" po piii.....

lp

sam sem redno uporabljal rolleash (povdarek na roll) in nisem imel nikoli slabih izkušenj sem pa tudi pri sebi odločil da ga med vožnjo ne bom več uporabljal imam ga pa na trapezu za nepredvidene primere

eden takih: kajtarju v gradu se je odtrgal safety pri unhoked in mu je kajt spi.... kajt sem ulovil in takrat mi prav pride leash ker sem dilo lepo prpel in se nisem več ukvarjal z dilo v eni roki bar svojga kajta v drugi pa ulovljen kajt...

da ne bo pomote ga NE PRIPOROČAM začetnikom med vožnjo ampak kot pripomoček (hoja nazaj upwind......)

pa čelado na glavo :wink: